• Informacje na temat:

    smarowanie wafla

Przepisy na temat: smarowanie wafla
  • Wafelki z masą kajmakowo-daktylową

    Tym razem smarujemy wafle masą kajmakowo-daktylową. Dzięki niej deser rozpływa się w ustach. To nasza ulubiona przekąska!

  • Domowy andrut

    Najlepsze słodycze to te zrobione samodzielnie w domu. Dziś przepis na pyszny andrut.

  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    Nie zawsze musi być kładziony w plastrach na kanapki. Ser żółty jest bardzo uniwersalny, może przydać się jako dodatek do dań na ciepło i przekąsek.

  • Gotowanie dla smyka alergika

    .... • Białko sojowe - możesz się go spodziewać w niektórych waflach, ciastkach, pastach do smarowania pieczywa, majonezie, konserwach, wędlinach, batonikach, drożdżówkach, lodach, czekoladach, chipsach. • Jajka...

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...dokładnie wymieszać ze startym chlebem. 2. Z wafli wyciąć jednakowej wielkości jaja. Jeden posmarować przygotowaną masą. W drugim, pośrodku, wyciąć "ząbki". Powstałymi dwoma kawałkami wafla przykryć masę...

Artykuły na temat: smarowanie wafla
  • Domowy tort pischinger

    Jeśli tort robisz z dużych wafli, po schłodzeniu pokrój go w trójkąty. Użyj ostrego noża – po każdym cięciu zanurzaj go w gorącej wodzie.

  • Mogłoby się wydawać, że w kwestii kawy nie da się już wymyślić nic zaskakującego. A co powiecie na nową modę na serwowanie tego napoju w waflach do lodów? Fot. @belluxe via Instagram / screenshot Kawa serwowana nie w filiżankach, a w waflach do lodów? Nie, nie żartujemy. Oto najnowsza moda, która ogarnęła niemal cały świat. Tak zwane "coffee cone" stały się tam niezwykle popularne.   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika 2FROGS&FOOD   Ten oryginalny trend zapoczątkowala pewna kawiarnia...

  • Czym zastąpić cukier w diecie?

    Desery i słodkie przekąski bez białych kryształków? To możliwe. Smaku dodadzą im suszone daktyle, figi, rodzynki, a także... niektóre warzywa.

  • Pischinger to deser z wafli przekładanych masą. Dzięki swojej prostocie utkwił w wielu wspomnieniach z dzieciństwa, a także i dziś nadal gości na stołach. Lecz skąd się wziął pischinger? Z czego był wykonany oryginalnie? Fot. 123RF/Picsel W drugiej połowie XIX wieku, wiedeński cukiernik Oscar Pischinger, tworzył w swojej cukierni istne arcydzieła. Jednym z nich był oblany lukrem,torcik wykonany z wafli przełożonych kremem czekoladowo-orzechowym. Mimo że cukiernia już nie istnieje, przepis na...

  • Czym zastąpić cukier w diecie

    ​Desery i słodkie przekąski bez białych kryształków? To możliwe. Smaku dodadzą im suszone daktyle, figi, rodzynki, a także... niektóre warzywa.

  • Choroby wywoływane przez kleszcze to jeden z największych problemów, z jakimi borykamy się latem i późną wiosną. W jaki sposób się przed nimi chronić? Oto kilka naturalnych sposobów, które zminimalizują ryzyko ukąszenia. Niestety, z letnich wędrówek po lasach możemy przywieźć coś więcej niż dobry humor i miłe wspomnienia. Ukąszenie kleszcza nie jest bolesne, jednak jego konsekwencje mogą być bardzo nieprzyjemne. Owady te przenoszą wiele groźnych chorób, spośród których najgroźniejszymi jest...

  • ...• Białko mleka krowiego jest nie tylko w mleku i jego przetworach, ale także w herbatnikach, gofrach, czekoladzie, cukierkach, napojach kakaowych, maślanych bułkach, parówkach, margarynach, pasztetach, gotowych naleśnikach, racuchach, krokietach. • Na białko sojowe możesz trafić w niektórych waflach, ciastkach, majonezie, pastach do pieczywa, konserwach, wędlinach, parówkach...

  • Choroby wywoływane przez kleszcze to jeden z największych problemów, z jakimi borykamy się latem i późną wiosną. W jaki sposób się przed nimi chronić? Oto kilka naturalnych sposobów, które zminimalizują ryzyko ukąszenia. Niestety, z letnich wędrówek po lasach możemy przywieźć coś więcej niż dobry humor i miłe wspomnienia. Ukąszenie kleszcza nie jest bolesne, jednak jego konsekwencje mogą być bardzo nieprzyjemne. Owady te przenoszą wiele groźnych chorób, spośród których najgroźniejszymi jest...

  • Gotowanie dla smyka alergika

    ..., krokietach. • Białko sojowe - możesz się go spodziewać w niektórych waflach, ciastkach, pastach do smarowania pieczywa, majonezie, konserwach, wędlinach, batonikach, drożdżówkach, lodach...

  • Są symbolem przebaczenia, jedności i pojednania, bez których trudno wyobrazić sobie bożonarodzeniowy stół. Jak to się stało, że opłatki pojawiły się na naszych stołach? Fot. 123RF/Picsel Gdy na niebie pojawi się długo wyczekiwana pierwsza gwiazdka, możemy rozpocząć najbardziej wyjątkową kolację w roku, kiedy to zapominamy o wszystkich nieporozumieniach i niesnaskach, a chcemy po prostu być razem. Chwilę później padamy sobie w objęcia, szepcząc płynące wprost z serca życzenia, które...