• Informacje na temat:

    smaczne ziemniaki z kapustą kiszoną

Przepisy na temat: smaczne ziemniaki z kapustą kiszoną
  • Łosoś z kiszoną kapustą

    ...) i dobrze osusz. 6. Ułóż na talerzu łososia z ziemniakami i marchewką, posyp dużą ilością posiekanej natki. Podawaj razem z kiszoną kapustą. Smacznego!(...) przez około 15-20 minut. Po tym czasie sprawdź, czy są już dobre, bo czas przygotowania zależy od grubości filetów. 4. Obierz ziemniaki i marchewki, warzywa umyj pod bieżącą wodą. Pokrój w duże kawałki...

  • Tradycyjny mielony z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, bardzo lubiany przez wielu smakoszy :)

  • Kotleciki z ziemniaków

    Ziemniaki są lubiane przez Polaków. Warto poszukać nowych sposobów na ich serwowanie. Polecam kotleciki z ziemniaków, zachwyceni będą również mięsożercy.

  • Bardzo smaczne chrupiące placki ziemniaczane z kiszoną kapustą. :)

  • Pomysł na smaczny obiad

    Sposób przygotowania 1. Z osolonych żeberek ugotuj wywar. Dodaj marchewki, pietruszkę, por, seler, cebulę, listek laurowy oraz ziele angielskie. Wrzuć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj przez 30 minut.  2. Dodaj posiekaną kapustę kiszoną, grzyby, kminek i majeranek. Wyjmij włoszczyznę. Dodaj zrumienioną, pokrojoną w plastry kiełbasę. 

  • Powojenny przepis na smaczne i zdrowe danie na obiad.

  • Zapiekanka z kiszonej kapusty

    ...400 g metki 100 g śmietany Natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie: Ziemniaki wyszorować i ugotować. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę. Olej rozgrzać w rondelku, zeszklić cebulę. Dodać owoce jałowca, jabłka, liść laurowy i kiszoną kapustę. Zalać sokiem jabłkowym i gotować 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Ziemniaki odcedzić, obrać, pokroić...

  • Smaczne danie obiadowe, a po podgrzaniu jeszcze lepsze.

  • Zupa myśliwego

    ..., pokrojony w półplasterki por, kapustę kiszoną, pokrojone ogórki i paprykę pokrojoną w kostkę. Gotujemy, aż składniki staną się miękkie. W osobnym garnku, w osolonym wrzątku gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupę doprawiamy. 5. Ugotowane ziemniaki dodajemy do zupy. Gotową zupę przekładamy na talerze, możemy zabielić ją śmietaną i posypać ulubioną zieleniną.

  • Jak zrobić tradycyjne placki ziemniaczane chyba każdy wie. Dlatego dzisiaj propozycja wariacji na temat placków – zrobimy je z kiszoną kapustą i daje Wam słowo, że wyjdą przepyszne!

Artykuły na temat: smaczne ziemniaki z kapustą kiszoną
  • Łosoś z kiszoną kapustą

    ...osusz. 6. Ułóż na talerzu łososia z ziemniakami i marchewką, posyp dużą ilością posiekanej natki. Podawaj razem z kiszoną kapustą. Smacznego!(...) 15-20 minut. Po tym czasie sprawdź, czy są już dobre, bo czas przygotowania zależy od grubości filetów. 4. Obierz ziemniaki i marchewki, warzywa umyj pod bieżącą wodą. Pokrój w duże kawałki. Przełóż...

  • Smaczne święta malucha

    ...obaw Świeżą gotowaną i kiszoną kapustę może jeść już dziecko, które skończyło 10 miesięcy. Nic więc nie stoi na przeszkodzie, aby przyrządzić mu porcję kapusty z suszonymi śliwkami (ale bez grzybów i zasmażki). Można podać mu ją z gotowanym ziemniakiem lub użyć jako nadzienia do pierogów.   Na to jeszcze za wcześnie Tak samo jak zupy grzybowej, nie należy podawać maluchowi kapusty z grzybami...

  • Smaczna i zdrowa fasola

    ...rozgrzanym oleju, dodaj do wywaru. 3. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Do gotującego się wywaru dodaj majeranek, ziemniaki i gotuj na średnim ogniu 15 min. Następnie dodaj ugotowaną fasolę(...) 6 porcji : 3/4 szklanki białej fasoli, 1 burak, 2 ziemniaki, 1 duży kiszony ogórek, 2 pomidory, 10 dag białej kapusty, 1 niewielka rzepa, 1 marchewka, 1 cebula, 1 pęczek szczypiorku, 1 łyżka natki...

  • Czenaki litewskie

    Czenaki to litewskie pieczonki. Tradycyjnie przygotowuje się je w małych glinianych garnkach z pokrywkami, które po wypełnieniu składnikami wstawia się do pieca. W ten sposób przygotowane czenaki jest wyjątkowo smaczne, a po wyjęciu z pieca każdy dostaje swoją porcję w odrębnym naczyniu.

  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Zimowe sposoby na niejadka

    Jeśli twoje dziecko jest wybredne i w swoim menu widziałoby jedynie naleśniki z czekoladowo-orzechowym kremem, masz trudne zadanie do wykonania. Szczególnie zimą, gdy na sklepowych półkach brak wartościowych warzyw i owoców, ułożenie smacznego i odżywczego jadłospisu dla malucha wymaga sporej kreatywności. Jak sprawić, by twoja pociecha chętnie jadła również zimą?

  • Trzy sposoby na wątróbkę

    ..., dorzucamy mięso i obsmażamy na silnym ogniu. Dodajemy sól i pieprz, podlewamy łyżką wody i dusimy. Po 30 minutach dodajemy kiszoną kapustę i kminek. Dusimy jeszcze 10 minut. Pod koniec można dodać(...). Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy, odcedzamy, przeciskamy przez praskę i mieszamy ze śmietaną i masłem. Odstawiamy do ostygnięcia. Umytą cukinię kroimy w plastry, doprawiamy solą i pieprzem i lekko podsmażamy...

  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    ...kiszoną kapustą, ale również smacznym wywarem mięsnym. Jeżeli masz ochotę na naprawdę gęsty kapuśniaczek, możesz dodać do zupy więcej ziemniaków. Do jego przygotowania potrzebować będziemy: Krajankę warzywną WINIARY, wywar mięsny, kapustę kiszoną, 4 ziemniaki i pieprz. Na początek kapustę kroimy na drobno, przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy przez około 30-40 minut aż do miękkości...

  • Prawdziwa rewolucja  w Twojej kuchni. Nowe Krajanki WINIARY!

    ...z dodatkiem cebuli, czosnku i koperku pozwoli nadać odpowiedni smak naszej ulubionej ogórkowej! Wystarczą 2 litry wywaru bulionowego oraz obrane i pokrojone ziemniaki i pyszna zupa gotowa(...) znakomitą podstawą do przygotowania smacznej, pożywnej zupy. Czy można ten produkt określić mianem innowacyjnego? Zdecydowanie tak! Dzięki Krajankom WINIARY możemy zapomnieć o czasochłonnym myciu...

  • ...tradycyjnymi daniami, serwujące potrawy dość ciężkie, mało finezyjne, choć owszem, zdarza się, że niezwykle smaczne. Może dzieje się tak dlatego, że ostatnia fala emigracji polonijnej to lata osiemdziesiąte? Wtedy rzeczywiście na polskich stołach królowała kapusta zasmażana, ziemniaki i kotlet jajeczny, a w polskich restauracjach drobiowy "schabowy" doważany pieczarkami albo ananasem. Gospodynie domowe...