• Informacje na temat:

    słonina w papryce

Przepisy na temat: słonina w papryce
  • 80 dag wołowiny; 50 dag cebuli; 2 ząbki czosnku; 5 dag wędzonej słoniny; 2 łyżki tłuszczu; 3 łyżki słodkiej papryki; 1 łyżeczka ostrej papryki; 1/2 łyżeczki zmielonego kminku; 1/2 łyżeczki zmielonego majeranku; 3 łyżki koncentratu pomidorowego; 1 i 1/2 szklanki bulionu wołowego; 25 dag ziemniaków; 1 strąk zielonej papryki; 1 strąk czerwonej papryki; sól.

  • ..., 1 szklanka mleka, 2 szklanki wody, 1 łyżeczka soli, słonina do smarowania patelni.

  • Gulasz farmerski z brokułami

    Smaczne danie z warzywami i boczkiem

  • Paprykarz

    Dania jednogarnkowe robi się najczęściej na dwa dni. Warto pamiętać, by dla dzieci nie doprawiać ich mocnymi przyprawami - dorośli mogą dosypać pikantne przyprawy mając swoją porcję na talerzu.

  • Kopytka z boczkiem

    ...chilli. Kluski kładź na talerzu, posyp smażonym boczkiem, słonina i papryką. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

  • Pyszny obiad na każdy dzień tygodnia

    Sycące, pożywne i smaczne!

  • Kuchnia na cały tydzień

    Smaczne i pożywne dania!

  • Potrawy na cały tydzień

    Zaskoczą was smakiem!

  • Nadciśnienie – szkoda, że nie boli!

    ...kminek, majeranek czy lubczyk.   Nawet jeśli nie wykryto u nas nadciśnienia, ale jesteśmy nim genetycznie obciążeni - zrezygnujmy z tłuszczów zwierzęcych jak: masło, słonina, smalec, tłuste mięsa. One...

Artykuły na temat: słonina w papryce
  • Ewa Wachowicz zdradza sposób na domową wędlinę ze słoika

    W 343. odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca zaprasza nas na niezwykłą jajecznicę - nie dość, że smażoną na słoninie, to przyrządzoną na ognisku.

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Węgierski bogracz

    Zachwyć się smakiem sycących dań mięsnych z sosem i wkładką warzywną.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Zupa gulaszowa (bogracz)

    Jeśli masz ochotę na coś treściwego, sięgnij po nasze proste dania z dodatkiem aromatycznych przypraw. Wybierz się z nami w kulinarną podróż

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • 800 g prawdziwków lub podgrzybków (świeżych); 2 cebule; płaska łyżka słodkiej papryki w proszku; 100 g wędzonej słoniny lub 2 łyżki oleju słonecznikowego; pół szklanki kwaśnej śmietany; sól, pieprz.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Smalczyk sezamowy

    Smalec przesmażony z jabłkiem i cebulą, podany w charakterze przystawki do ciężkiego, razowego chleba znika ze stołu jako pierwszy. I to bez względu na wysokość sfer, jakie się przy nim zbiorą...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...