• Informacje na temat:

    slodkie w kokilkach

Przepisy na temat: slodkie w kokilkach
Artykuły na temat: slodkie w kokilkach
  • Deser błyskawiczny

    Słodkie co nieco w kilka chwil? Nic prostszego, a efekt - wyśmienity!

  • Zdradź nam swój sekret na udaną drożdżową babkę i wygraj jedną z ośmiu fantastycznych książek Mistrza Pawła Małeckiego "Cukiernia Lidla" Święta wielkanocne już tuż, tuż... Niebawem na naszych stołach zagoszczą kolorowe mazurki, serniki i babki. Jeśli masz sprawdzone triki, dzięki którym drożdżowa babka zawsze idealnie wyrasta i doskonale smakuje, podziel się nimi za pomocą formularza konkursowego, a być może, to właśnie do Ciebie trafi książką Mistrza Pawła Małeckiego.   Konkurs zakończony....

  • Pyszne zupy dyniowe

    Z łagodnej w smaku dyni przyrządzisznie tylko delikatne i słodkie zupy. Dyniowa jest pyszna także na ostro.

  • Ponieważ jestem fanką wszystkiego co zawiera w sobie duże ilości cukru, lubię niebanalne połączenia smaków i fantazyjne podanie deserów, bardzo ucieszyłam się natrafiając na blog " Cukiernicze kreacje Charlotte ". Być może uwielbienie do słodkości zawdzięczam mojemu dziadkowi, który był cukiernikiem. Pamiętam jak przyjeżdżając do niego na wakacje, święta, ferie czy też inne okazje zawsze czekało coś pysznego. Dlatego z wielkim zapałem i zachwytem przeglądnęłam słodkie przepisy i natrafiłam na...

  • Rabarbar pod kruszonką

    Prosto i smacznie!

  • Weź udział w naszym konkursie i wygraj jedną z fantastycznych książek Jenny Colgan pt. Spotkajmy się w kawiarni oraz zestaw gadżetów Smaker.pl. Co zrobić aby wygrać? To proste! Wyobraź sobie, że jesteś właścicielem jednej z najbardziej znanych cukierni. Słyniesz z przepysznych wypieków, ale to, co wyróżnia Cię spośród innych cukierni to... No właśnie, co takiego? Wszystkie zgłoszenia należy wysyłać na adres smaker@firma.interia.pl do dnia 08.07.2013 roku. Forma zgłoszeń jest dowolna może to...

  • Boska czekolada

    Legenda głosi, że Aztekowie powitali Krzysztofa Kolumba ziarnami kakaowca. W tamtych czasach za sto takich ziaren można było kupić niewolnika. Na szczęście teraz czekolada nie jest już na wagę złota – wszyscy możemy cieszyć się jej niebiańskim smakiem. Do wyboru, do koloru.

  • Promocja i sprzedaż produktów pszczelarskich i sprzętu pszczelarskiego, wystawa „Pszczoły i ludzie”, spotkanie pszczelarzy w Urzędzie Miasta Krakowa i konferencja poświęcona pszczelarstwu w środowisku krakowskim. Fot. 123RF/Picsel To tylko część wydarzeń, które znalazły się w programie „Krakowskiego Miodobrania", czyli Święta Zrzeszenia Pszczelarzy Krakowskich, które rozpocznie się 30 sierpnia (piątek) i potrwa do 1 września (niedziela). Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Krakowa...

  • Otulone ciastem

    Ciasta drożdżowe lub francuskie wypełnione wytrawnymi dodatkami i zapieczone to dania efektowne w formie i intrygujące w smaku.

  • Przepis Magdaleny na surowe ciasto jest znakomity. Koniecznie wypróbujcie tę propozycję. Ciasto250 g mąki pszennej220 g brązowego cukru½ łyżeczki soli200 g masła2 łyżki mleka Dodatki200 g solonych orzeszków ziemnych1 duża pomarańcza100 g gorzkiej czekolady300 g białej czekolady200 ml śmietany 30%różowy barwnik spożywczymasy cukrowe: biała, niebieska, zielona, różowa, czarna CiastoPiekarnik rozgrzać do 175°C. Mąkę rozsypać na blaszce i wstawić do piekarnika na 5 minut. Do miski wsypać cukier,...