• Informacje na temat:

    slodka kapusta przepis

Przepisy na temat: slodka kapusta przepis
  • Słodki kapuśniak

    ...5 minut. 3. Ryż ugotuj w osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu, osącz. Gotową zupę dopraw do smaku solą, pieprzem, octem oraz cukrem. Natkę opłucz, oderwij listki, poszatkuj. Zupę...

  • Szybka, smaczna i świetna jako dadatek do drugiego dania :)

  • Miód - 10 łatwych przepisów

    Ma niezwykłe właściwości – chociaż jest bardzo słodki, znakomicie sprawdza się nie tylko w deserach. Oto kilka niebanalnych pomysłów!

  • Postna kapusta

    Przepis na wigilijną kapustę...

  • Bardzo lubię łazanki,te powstały z tzw.odzysku.Wcześniej robiłam gołąbki,została mi kapusta,szkoda wyrzucić..więc ugotowałam do miękkości...a dalej w przepisie. Serdecznie polecam:)

  • Węgierska zapiekanka z kapusty

    Składniki: 150 g ryżu Sól 1 papryka czerwona 1 cebula 250 g kabanosów 1 łyżka oleju 850 g kapusty kiszonej 1-2 łyżeczki majeranku Czarny pieprz Słodka papryka 5 jajek 300 kwaśnej śmietany 75 g bagietki 1 łyżka masła  Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonej zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę i cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju. Dodać kapustę i majeranek...

  • Przepyszne drożdżówki, które zniewalają swoim nadzieniem :)

  • Przepis na kiszoną kapustę zasmażaną.

Artykuły na temat: slodka kapusta przepis
  • Przepis Jana Kuronia: Gołąbki wegetariańskie

    Gołąbki z kaszy jaglanej, bez mięsa.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Przepis na bigos idealny

    ...– kapusta bardziej zmięknie. W bigosie lepiej smakują zioła suszone niż świeże. Mielonym pieprzem przypraw bigos na samym końcu, inaczej zgorzknieje. Uważaj z dodawaniem soli, kapusta kiszona często jest...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Siostra Anastazja: Nie można co do joty kierować się przepisem

    Od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów, którzy namówili ją na wydawanie książek kucharskich. Do tej pory sprzedano ich ponad 3 miliony egzemplarzy. Czytelnicy uwielbiają przepisy Siostry Anastazji Pustelnik, bo jej dania zawsze się udają. Rozmawiamy o tajnikach gotowania, życiu zakonnym, rodzinie i o tym, jak przylgnęło do niej imię Anastazja.

  • Wykorzystajcie sezon na młodą kapustę i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Jedząc kapustę dostarczymy do naszego organizmu wiele innych składników odżywczych. Czy wiedzieliście, że kapusta zawiera tyle samo cennej witaminy C, co cytryna, a głąb nawet więcej? Substancja ta jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, a zwłaszcza układu odpornościowego, o czym z pewnością...

  • Gołąbki po chińsku

    ...  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Grzyby zalej gorącą wodą, odstaw na ok. 2 godz. Następnie odcedź je i pokrój w paski. Marchewkę obierz, umyj, pokrój w małą kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Orzeszki posiekaj, upraż na mocno rozgrzanej, suchej patelni. Imbir zetrzyj na tarce. W garnku zagotuj wodę, gdy zacznie wrzeć posól i włóż liście kapusty na ok...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...

  • Kimchi: Co, jak i z czym jeść?

    ...muzeum), niezależnie od tego każda rodzina szczyci się własnym sekretnym przepisem przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Jak powstaje Przygotowuje się je tak jak naszą kapustę kiszoną. Różnica(...) warto Podczas kiszenia rośnie liczba szczepów probiotycznych, bakterii octowych, które poprawiają odporność, i polifenoli, a te z kolei walczą z otyłością, cukrzycą i nowotworami. Ukiszona kapusta ma...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...