• Informacje na temat:

    śliwkowe

Przepisy na temat: śliwkowe
  • Powidła śliwkowe

    Powidła śliwkowe możemy przygotować na dwa sposoby - pisze Patrycja Machałek, autorka książki "Przetwory z pomysłem".

  • Ślimaczki śliwkowe

    Pyszne i pachnące. W sam raz do porannej kawy

  • Śliwkowe crumble

    Zapiekany deser, a dokładniej zapiekany ze śliwką - bo ta najlepiej smakuje podczas jesieni i zimy, znają prawie wszyscy. Jakże oczywiste połączenie składników, które są znane i lubiane, daje niesamowicie aromatyczną i słodką przekąskę.

  • Śliwkowe powidła nie potrzebują cukru

    .... Otrzymamy wówczas lepką, nieprzyjemna masę, w niczym nieprzypominającą prawdziwe śliwkowe powidła. Drugiego dnia znów zapalamy ogień pod garnkiem i gotujemy powidła przez trzy godziny. Pamiętamy...

  • Śliwkowe ciastka z pysznymi dodatkami

    ...śliwkowe nadzienie. Zwiń trójkąty. Uformuj rogaliki. Jajko dobrze wymieszaj widelcem z mlekiem. 4. Rogaliki posmaruj jajkiem z mlekiem. Piecz 25 minut w temp. 220 st. Przed podaniem ciastka lekko oprósz...

  • Galaretki jabłkowo-śliwkowe

    Powrót dzieci do szkoły to dla rodziców liczne wyzwania, także te kulinarne. Nie jeden rodzić głowi się, co zapakować swoim pociechom do szkolnej śniadaniówki, która przecież wcale nie musi być nudna.

  • Śliwkowe tarty na kruchym cieście

    Właśnie teraz śliwki są najbardziej pachnące, soczyste i słodkie. Otulone delikatnym ciastem smakują wprost rewelacyjnie!

  • Powidła śliwkowe bardziej potrzebują czasu niż cukru

    ..., nieprzyjemna masę, w niczym nieprzypominającą prawdziwe śliwkowe powidła. Drugiego dnia znów zapalamy ogień pod garnkiem i gotujemy powidła przez trzy godziny. Pamiętamy o mieszaniu co jakiś czas, bo...

  • Powidła śliwkowe

    Z imbirem, cynamonem i estragonem

  • Powidła śliwkowe z czekoladą i rumem

    Pyszne powidła z czekoladową nutą. Dodatek rumu sprawia, że smakują jeszcze bardziej wyjątkowo.

Artykuły na temat: śliwkowe
  • Powidła śliwkowe

    Zamiast kakao i czekolady możesz dodać do powideł 2 łyżki przyprawy korzennej do piernika lub cztery łyżki dobrej whisky.

  • Śliwkowe clafoutis dla dorosłych

    Clafoutis to pieczony francuski deser z dodatkiem owoców. Polecamy wersję ze śliwkami i odrobiną rumu.

  • Powidła śliwkowe z estragonem

    Bogactwo świeżych owoców i warzyw daje nam wiele możliwości. Schyłek lata to idealny czas na przygotowanie przetworów.

  • Śliwkowe rarytasy

    Proste przepisy na ciasta ze śliwkami.

  • Knedle ze śliwkami

    ...śliwkowe pyszności.

  • Jak zrobić suszone pomidory?

    ...​Najlepsze do suszenia są pomidory lima lub śliwkowe.

  • Konfitury sliwkowe

    W niedziele tesciowa przywiozla nam cala skrzynke sliwek, z ich ogrodu. Nie sa to ani mirabelki, ani renklody ani wegierki tylko takie zwykle sliwki, troche...

  • Ciasto sliwkowe z beza

      Polskie ciasto... z jesiennymi sliwkami... na ciasto: 200 gr maki 100 gr cukru cukier waniliowy jajko 120 gr masla zagniesc...

  • ...polałam wino śliwkowe... zasiadłam wygodnie i oddaje się sobie... pisaniu, nadrabianiu zaległości...  nie wzbiera we mnie już złość, chociaż dla pewności...

  • Za co tak lubimy węgierki

    Pyszne śliwkowe ciasto lub deser? To musi być śliwka węgierka.

Zdjęcia na temat: śliwkowe
Wideo na temat: śliwkowe
  • Zmysłowe smaki: Powidła śliwkowe z czekoladą

    Jesień to czas przetworów! My proponujemy wam niebanalne powidła śliwkowe, bo z dodatkiem czekolady i cynamonu. Warto oprzeć się pokusie natychmiastowej konsumpcji i przechować na później choć jeden słoiczek. Ten smak z pewnością umili śniadania w mroźne zimowe poranki... Polecamy też: Zobacz inne pyszne przetwory z owoców! 20 przepisów do wypróbowania Powidła śliwkowe

  • Pasztet z soczewicy, śliwkowe trufelki. Jarskie przepisy z 1929 roku

    Kasza jaglana i kapary to nie kulinarny wymysł współczesnych hipsterów. Tych produktów używano w polskiej kuchni już 100 lat temu. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Anna Włodarczyk przygotowała jarskie potrawy z dwudziestolecia międzywojennego: pasztet z soczewicy, śliwkowe trufelki, kotleciki z kaszy jaglanej i żurawinowy kisiel z bitą śmietaną.

  • Samar Khanafer zaprezentowała w kuchni „Dzień Dobry TVN” swój przepis na wolno pieczony rostbef z salsą z granatów oraz śliwkowe tiramisu. Co jeszcze przygotowała?