• Informacje na temat:

    śliwki węgierki w słoikach na ciasto

Przepisy na temat: śliwki węgierki w słoikach na ciasto
  • Migdałowiec z węgierkami i lekką kruszonką

    .... Zawiń je w folię i schładzaj 40 minut. 2. Śliwki umyj, wytrzyj. Wyjmij pestki, miąższ pokrój na cząstki. Przemieszaj je z likierem i cukrem pudrem. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Ułóż w foremce(...). Podgrzewaj na małym ogniu, aż śliwki rozpadną się i zgęstnieją. Powidła przełóż do słoika, pasteryzuj 10 minut. W dniu pieczenia: wysmaruj foremkę tłuszczem, zetrzyj zamrożone ciasto na tarce z grubymi...

  • Śliwki - domowe powidła krok po kroku

    Jakie śliwki? Powidła możesz usmażyć właściwie ze wszystkich rodzajów ciemnych śliwek, ale najlepiej udają się ze śliwek węgierek. By osiągnąć najsmaczniejsze i najbardziej aromatyczne powidła, wybieraj owoce dojrzałe, ze skórką lekko pomarszczoną przy ogonku. Takie śliwki są najsłodsze, dzięki czemu nie trzeba już dodawać cukru do powideł. Przygotowanie owoców Owoce przebierz, odrzuć...

  • Śliwkowe powidła nie potrzebują cukru

    Sezon na śliwki trwa, pora przystąpić do smażenia powideł. Takich prawdziwych, bez polepszaczy i bez dodatków smakowych. Robimy je sami, najlepiej bez dodatku cukru. Najbardziej słodkie węgierki są brzydkie, pomarszczone. Na powidła nadają się idealnie, smakują jak miód.

  • Powidła śliwkowe bardziej potrzebują czasu niż cukru

    Sezon na śliwki trwa, pora przystąpić do smażenia powideł. Takich prawdziwych, bez polepszaczy i bez dodatków smakowych. Robimy je sami, najlepiej bez dodatku cukru. Najbardziej słodkie węgierki są brzydkie, pomarszczone. Na powidła nadają się idealnie, smakują jak miód.

Artykuły na temat: śliwki węgierki w słoikach na ciasto
  • Za co tak lubimy węgierki

    Pyszne śliwkowe ciasto lub deser? To musi być śliwka węgierka.

  • Ciasta ze śliwkami

    Ciasto francuskie, kruche oraz sernik wzbogaciliśmy śliwkami.

  • Goście, goście!

    Rozmrożone lub świeże śliwki przetnij na połówki, usuń pestki, wrzuć owoce do garnka i duś z cukrem i octem winnym. Kiedy cały płyn odparuje, miksuj je do uzyskania jednolitej konsystencji(...) przykryj czystą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce. Po godzinie, gdy ciasto wyrośnie, obierz imbir, posiekaj, dodaj do ciasta razem z ananasem. Rozgrzej na patelni olej, nakładaj łyżką niewielkie porcje...