• Informacje na temat:

    slimaki z ciasta

Przepisy na temat: slimaki z ciasta
  • Zakręcone ślimaki

    Zmiksuj masło, dodaj cukier i miksuj dalej, aż masa stanie się jasna. Dodaj wanilię, mąkę i szybko zagnieć ciasto. Podziel je na dwie części. Do jednej dodaj nutellę i kakao i dobrze wymieszaj. Rozwałkuj starannie dwa kawałki ciasta, jasne i ciemne, na prostokąt o wymiarach mniej więcej 15 x 20 cm. Ułóż jasny prostokąt na oprószonym mąką blacie, na nim połóż ciemny. Zwiń jak roladę. Zawiń...

  • Bardzo szybkie w wykonaniu...rewelacyjne w smaku ;-)

  • Budyniowe ślimaki

    ...ciasta ułóż na czystej ściereczce (możesz ją posypać cukrem). Zwiń roladę razem ze ściereczką. Odłóż do całkowitego ostudzenia. 4. Z mleka, proszku (waniliowego lub śmietankowego) oraz cukru kryształu...

  • Smaczne bułeczki na lekką kolację.

  • Orzechowe ślimaki

    Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 10 dag masła 10 dag drobno posiekanych orzechów 2 jajka łyżka mąki 8 dag cukru pudru Przygotowanie: 1. Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka, mąkę, posiekane orzechy. Zmiksuj na jednolitą masę. Ciasto rozwiń, podsyp mąką, posmaruj masą, zostawiając wolne 2 cm z brzegów. Zwiń w roladę, wstaw do lodówki na 30 minut. 2. Pokrój na plastry...

  • Smaczny pomysł na "Orzechowe ślimaki"

  • Ślimaki z cista francuskiego

    Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego, 200 g białego mielonego sera, 100 g rodzynek, 4 łyżki cukru, 1 jajko Sposób przygotowania: Ser wymieszaj z połową cukru i rodzynkami. Ciasto francuskie rozwiń, pokryj warstwą nadzienia. Ciasto z powrotem zwiń w rulon, pokrój w cienkie plasterki, układaj je na blasze z papierem do pieczenia. Posmaruj rozbełtanym jajem, posyp resztą cukru, zapiekaj...

  • Wypróbowany przepis na "Zakręcone ślimaki"

  • Słodka jesień, gdy są gruszki...

    ...można wymienić: wapń, żelazo, magnez, potas, fosfor, sód i cynk. Do przygotowania deseru potrzebujemy: rolkę ciasta francuskiego, 80 g orzecha nerkowca, 6 łyżek zmieszanych nasion (dynia, słonecznik(...) gruszki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plasterki. Na każdym pasku ciasta układamy: plasterki gruszek, posypujemy orzechami nerkowca. Zwijamy paski ciasta w "ślimaki" i układamy obok siebie...

  • Wypróbowany przepis na "Truskawkowe ślimaki"

Artykuły na temat: slimaki z ciasta
  • Szpinakowe ślimaki z serem

    Sposób przygotowania: 1. Szpinak rozmrozić. Wymieszać mleko i wodę, mąkę przesiać do miski, wlać płyn, wbić jajka, dodać 2 łyżki oleju i szczyptę soli. Zmiksować na gładko, dodać rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody szpinak, dokładnie wymieszać, odstawić na co najmniej 15 minut.  2. Nagrzać patelnię, nasmarować olejem. Wylewać małą chochlą po porcji ciasta - tyle, by masa przykryła dno...

  • Klasyka francuskiego cukiernictwa – ślimaki z rodzynkami i z orzechami, Christophe Felder

    ...musu z czterech czekolad, skusiłam się dzisiaj na nie. Za oknem zimno i leje… a domu niebiańsko pachnie ! Przyznam, że kosztowało mnie to sporo pracy, wiele wałkowania, gdyż ślimaczki są z ciasta...

  • Ciasta drożdżowe

    Dobre rady Jak długo wyrabiać Wyrabianie ciasta drożdżowego kończymy, gdy jest gładkie, lśniące, odstaje od ręki i dna naczynia, zawiera dużo pęcherzyków powietrza. Jeśli ciasto już wyrosło, a nie(...) (instant) i nie wykorzystaliśmy wszystkich, możemy je przechowywać w chłodnym miejscu maksymalnie do czterech tygodni. Idealna temperatura W trakcie wyrabiania ciasta drożdżowego wszystkie jego...

  • Drożdżowe ślimaczki z makiem

    W misce pokrusz drożdże i zalej je ciepłym mlekiem. Co dalej?

  • Ewa Wachowicz zdradza przepis na szneki z glancem

    W 345. odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca zaprasza nas na niezwykłą kulinarną podróż i prezentuje potrawy inspirowane kuchnią naszych byłych zaborców.

  • Na tropie sprawców alergii pokarmowych

    ...wykreśleniu z menu wszystkiego, co je zawiera. To nie tylko sery, śmietana, napoje mleczne, lody, czekolady, ale też ciasta z dodatkiem masła - kryje się w nim nieco białka (nie ma go w maśle klarowanym). Mleko(...). Uczuleni na nie mają poważny problem: białko to jest w ogromnej ilości przetworów! W ciastach, makaronach, zupach w proszku. A nawet w preparatach medycznych, np. szczepionkach czy czopkach. Niestety...