• Informacje na temat:

    śledzie z marynowanymi grzybami

Przepisy na temat: śledzie z marynowanymi grzybami
Artykuły na temat: śledzie z marynowanymi grzybami
  • Wakacje na Litwie

    ..., dorsze, śledzie i trocie. Tak jak grzyby maja swoje święto w Oranach, ryby, a dokładniej ich przedstawicielka - stynka, mają swoje święto w Połądze. Stynka to mała rybka słodko- i słonowodna...

  • Jak nie przytyć w święta?

    ...umiar. To trudne, wiedząc, że śledzie od cioci są najlepsze na świecie, a na kutię przygotowaną przez babcię czekałaś cały rok, ale możliwe! Nie siadaj do stołu z pustym żołądkiem. Wilczy głód to droga(...) smażony (100 g) - 180 kcal. Ryba po grecku (100 g) - 80 kcal. Kapusta z grzybami (50 g) - 40 kcal. Pierogi z kapustą gotowane (3 szt. 120 g) - 210 kcal. Kawałek makowca (50 g) - 170 kcal...

  • Bożonarodzeniowe obyczaje

    ...i śledzie marynowane. Oprócz dań rybnych podawano wiele innych potraw. Do najbardziej popularnych należały groch z kapustą, kapusta z grzybami oraz pierogi z kapustą i grzybami. Na stole wigilijnym nie(...) piwie, z orzechami, migdałami i rodzynkami, zaprawionym karmelem lub pokruszonym piernikiem i powidłami śliwkowymi, karaś w śmietanie, lin z grzybami lub w czerwonej kapuście, szczupak po żydowsku...

  • Bożonarodzeniowe obyczaje

    ...i śledzie marynowane. Oprócz dań rybnych podawano wiele innych potraw. Do najbardziej popularnych należały groch z kapustą, kapusta z grzybami oraz pierogi z kapustą i grzybami. Na stole wigilijnym nie(...) piwie, z orzechami, migdałami i rodzynkami, zaprawionym karmelem lub pokruszonym piernikiem i powidłami śliwkowymi, karaś w śmietanie, lin z grzybami lub w czerwonej kapuście, szczupak po żydowsku...

  • Smacznych świąt

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...), cukier, pieprz czarny i ziołowy, sól, ziarenka czerwonego pieprzu Przygotowanie: 1. Śledzie opłucz, jeśli są bardzo słone zalej mlekiem, odstaw na 30 min. Po wyjęciu z mleka osusz i pokrój w pasy...