• Informacje na temat:

    sledzie marynowane w oleju

Przepisy na temat: sledzie marynowane w oleju
  • Świąteczne śledzie w czterech wersjach

    ...gęsta, dodaj trochę oleju rzepakowego).  Śledzie ułóż w szklanej miseczce. Polej przygotowaną marynatą, przemieszaj. Przykryj szczelnie folią i włóż do lodówki na 1-2 dni. Potem filety zwiń. Do środka(...) ułóż w misce. Posyp mieszanką korzenną.  Naczynie szczelnie przykryj folią i wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia cebule obierz, pokrój w grubsze plasterki. Zeszklij je na oleju, mieszając. Zdejmij...

  • zawsze kiedy je zrobie sa zjedzone na pniu, pyszne,kolorowe, piekne,

  • Śledzie marynowane w oleju - Basia

    1 kg śledzi matias ,0.5 kg cebuli, ziele ang, pieprz ziarnisty , 1 łyżka cukru, sól do smaku ,liść laurowy .

  • Można je przygotować tydzień wcześniej, wtedy lepiej przejdą i będą pyszne.

  • Śledzie po królewsku

    Składniki na 8 porcji: - 6 płatów śledzi solonych, - 5 jajek, - strąk czerwonej papryki (najlepiej marynowanej), - po 3 łyżki oleju i gęstego majonezu, - listki zielonej sałaty, - 1 cytryna, natka pietruszki Przygotowanie: Śledzie moczyć 3 godziny w przegotowanej i ostudzonej wodzie. Dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Płaty podzielić na połówki, skropić sokiem z 1/2 cytryny...

  • smaczne,proste

  • Składniki : filety śledziowe bez skóry marynowane, cebula, olej z pestek winogron.

  • kolejna odslona sledzia

  • Sałatka śledziowa z papryką

    ...​ Śledzie pod każdą postacią, a zwłaszcza marynowane mogę jeść na okrągło. Nic nie przebije zielonych mojej Mamy ale na corocznych spotkaniach wigilijnych pojawiają się różnego rodzaju specjały z tą rybą w roli głównej. W tym roku hitem była sałatka z dodatkiem czerwonej papryki i czerwonej cebuli - prosta, szybka i efektowna, zagościła także na naszym wigilijnym stole.

  • sledzik, jak to sledzik, do wodeczki niezastapiony :D

Artykuły na temat: sledzie marynowane w oleju
  • Jakie śledzie nie zaszkodzą, gdy chorujemy przewlekle

    ...(przy okazji też cholesterol) i rozszerza naczynia krwionośne. Wrzody żołądka - jedz śledzie dobrze wymoczone (jak przy nadciśnieniu), łagodne w smaku, np. na słodko, a jeśli lubisz marynowane, przyrządź je bez octu (przepisy poniżej) - nie podrażnią śluzówki. RZS - śledzie w oleju przygotujmy, używając oleju rzepakowego lub lnianego - tylko one nie zawierają dużej ilości kwasów omega...

  • Marynowane roladki śledziowe z chili i czosnkiem na miodowo-orzechowych placuszkach kukurydzianych

    ...wsypujemy przesianą mąkę kukurydziną.  Placuszki (o średnicy ok 8-10 cm) smażymy na złoty kolor na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Na talerzu układamy  3 placuszki zwinęte w ruloniki...

  • Pyszny śledzik

    Na postną kolację uwielbiam śledzie w każdej postaci pod warunkiem, że zostały wcześniej poddane twardości soli, że zostały przez tę sól utwardzone, potem wypłukane a następnie dobrze namoczone w oleju.

  • Księga smaków: Śledź

    To jedna z najzdrowszych ryb. Zawiera pełnowartościowe białko, niezwykle cenne nienasycone kwasy omega-3 oraz mnóstwo witamin. A przy tym wcale nie tuczy! Najpopularniejsze są marynowane, ale ze śledzi można również przygotować pasty, sałatki czy tatara. Można je także smażyć, a nawet zrobić z nich zupę. W pysznej sałatce Śledzie marynowane będą wybornie smakować w sałatce z ziemniakami...

  • Śledzik z azjatycką nutą

    Śledzik od zawsze gościł na polskich stołach. W oleju, occie w pomidorach. Mój oryginalny przepis jest niezwykle szybki w przygotowaniu, bogaty w skł. odżywcze i im śledzie są dłużej marynowane tym są lepsze i bogatsze w smaku.Przystawka gotowa od ręki ;)

  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    .... W PRL śledzie jadało się często, ale w składniki jakie do nich dodawano były wówczas dość skromne. Królował matjas w oleju z cebulką (wcześniej obowiązkowo sparzoną wrzątkiem), lub pod pierzynką(...) temu w Polsce były nieznane lub niedostępne. Dziś nie zdziwi już nikogo tatar ze śledzia z kaparami, śledzie marynowane z zalewie curry, śledź w pesto, sałatka śledziowa z awokado lub orzechami pinii...

  • Śledź - świąteczna przekąska

    ...w pikantnej panierce Śledź smażony w cieście Śledź po wrocławsku Śledź norweski z bazyliowym pesto, brokułami i małżami Śledź w oleju Śałatka śledziowa Śledzie na słodko Śledzie musztardowe Śledzie marynowane z cytryną Śledż ze słodką niespodzianką Więcej przepisów na śledzie! 40 przepisów na karpia! Przepisy na łososia...

  • Śledź świątecznie

    Śledziowe roladki Składniki na 10 porcji: 10 filetów śledzi marynowanych, 400 ml mleka, 1 burak, sól, tłuczony czarny pieprz, 2 łyżki oleju, 1 cebula, 1 jabłko, 2 łyżki soku z cytryny, posiekany(...). Obrać, zetrzeć na tarce. Wymieszać z 1 łyżką oleju, doprawić pieprzem i solą. Odstawić na 30 minut. Cebulę obrać, posiekać i przyrumienić na łyżce oleju. Jabłko zetrzeć na tarce. Buraki wymieszać...

  • Efektowne pomysły na ostatnią chwilę!

    Z Wigilii zostało ci trochę kutii? W pierwszy dzień świąt rozłóż ją do pucharków, polej odrobiną ajerkoniaku (w wersji dla dorosłych!) i posyp pokruszonymi pierniczkami. Marynowane śledzie drobno posiekaj wraz z cebulką i kwaśnym jabłkiem. Składniki wymieszaj z odrobiną oleju rzepakowego, przypraw. 2 jabłka umyj, potnij w nieco grubsze plastry i przełóż je przygotowaną sałatką, tworząc...

  • Jak nie przytyć w święta?

    ...oliwą, karpia upiecz w naczyniu żaroodpornym i zaserwuj rolmopsy marynowane w korzennej zalewie zamiast tradycyjnego śledzia w oleju. Barszcz lub kresowa zupa migdałowa są lżejsze niż grzybowa ze...

Wideo na temat: sledzie marynowane w oleju
  • Przepis na śledzia pod jajecznym futrem

    Marynowane śledzie świetnie nadają się do przyrządzania sałatek, które są nie tylko zachwycające w smaku, ale i przepięknie wyglądają! Te marynowane w oleju, a nie occie, są bardziej delikatne, a w połączeniu z delikatnymi warzywami nabierają niesamowitego smaku i aromatu! Nasz przepis na śledzia pod futrem to danie proste w przygotowaniu, ale i świetnie wyglądające, przez co znakomicie sprawdzi

  • Przepis na śledzia pod jajecznym futrem

    Marynowane śledzie świetnie nadają się do przyrządzania sałatek, które są nie tylko zachwycające w smaku, ale i przepięknie wyglądają! Te marynowane w oleju, a nie occie, są bardziej delikatne, a w połączeniu z delikatnymi warzywami nabierają niesamowitego smaku i aromatu! Nasz przepis na śledzia pod futrem to danie proste w przygotowaniu, ale i świetnie wyglądające, przez co znakomicie sprawdzi