• Informacje na temat:

    śledż w warstwie

Przepisy na temat: śledż w warstwie
  • Śledź pod pierzynką

    Tradycyjna potrawa kuchni rosyjskiej, kojarzona z obchodami Nowego Roku, ale nie tylko. Nadaje się na wszelkie mniejsze i większe uroczystości, może też zastąpić kolację.

  • Śledź pod pierzynką - popularna wigilijna sałatka

    Słynną sałatkę śledziową - śledź pod pierzynką - trzeba przygotować dzień wcześniej, żeby składniki dobrze się "przegryzły". Samo przygotowanie potrawy nie powinno sprawić trudności.

  • Świąteczny śledź pod cynamonem

    ..., a następnie w półksiężyce, które układamy na pierwszej warstwie śledzia, na całość sypiemy wg uznania rodzynki i cynamon (pamiętając, że to bardzo aromatyczna przyprawa, nie warto więc przesadzać), po...

  • Śledź na dwa sposoby

    Wybierz swój ulubiony!

  • Składniki : 20 dag filetów śledziowych, duża cebula, pieprz (najlepiej świeżo zmielony), olej słonecznikowy.

  • Składniki : filety śledziowe bez skóry marynowane, cebula, olej z pestek winogron.

  • Śledź w oleju z przyprawami

    Z rodzynkami i goździkami.

  • Śledzie korzenne z Mazowsza

    Śledź to obowiązkowa pozycja w świątecznym menu.

  • Ryby. Recepta na długie życie?

    ...luzem bez opakowań i w niskich cenach. Są to najczęściej mrożone filety w grubej warstwie lodu (tzw. glazura), produkowane z najmniej cennych gatunków, często importowane z krajów słabo rozwiniętych...

Artykuły na temat: śledż w warstwie
  • Księga smaków: Śledź

    Śledzie w occie, oliwie albo śmietanie królują na polskich stołach, bo rzadko szukamy alternatywy. A może w tym roku warto pozwolić śledziowi zaszaleć?

  • Śledź Magdaleny

    Śledzie z pistacjami, orzechami nerkowca, papryczką chilli i cebulką zalany miodkiem.

  • Śledź w Piramidce

    Odrobina wiosny na talerzu.

  • Śledź na pokładzie

    Przystawka łącząca cztery smaki świata w postaci kwaśnego śledzia na pokładzie słonych roladek z orzechami, dryfującego na słodkich falach miodu z ostrym wiatrem chilli.

  • Od zawsze kocham gotować a śledź i tatar to moje dwa ulubione dania, które kocham zarówno przyrządzać jak i jeść. Mój przepis jest wariacją na temat klasycznego śledzika w oleju – nieco unowocześniony i uszlachetniony, już kilka razy zachwycił moich gości. Mam nadzieję, że pomimo klasycznej formy śledzia a’la matias uda mi się podbić serca szanownego jury.

  • Od zawsze kocham gotować a śledź i tatar to moje dwa ulubione dania, które kocham zarówno przyrządzać jak i jeść. Mój przepis jest wariacją na temat klasycznego śledzika w oleju – nieco unowocześniony i uszlachetniony, już kilka razy zachwycił moich gości. Mam nadzieję, że pomimo klasycznej formy śledzia a’la matias uda mi się podbić serca szanownego jury.

  • Śledź faszerowany orzeszkami ziemnymi

    Z mięsem jako tako radzę sobie w kuchni. Ryby natomiast zawsze stanowiły dla mnie wyzwanie. Konkurs umożliwił mi zabawę kolorami, teksturami, formami. Nowe wyzwanie, nowa okazja do nauki. Zestawienie kontrastów zaskakuje...

  • Śledź miodowy z nutką chili

    Idealna przystawka nie tylko na rodzinne przyjęcia. Niezwykły smak i wspaniały aromat pobudzą kupki do działania. Bardzo polecam, Smacznego.

  • Grillowany śledż z chrupiącą orzechową posypką

    Chyba nie ma bardziej polskiego dodatku do dań jak ziemniak. Ugotowany w całości, podany razem z masłem, miękki, aromatyczny... Stanowi świetny kontrast do kruchej, chrupiącej posypki...

  • Śledź Matias w ostro-słodkiej zalewie z orzechami

    Wspaniały słodko-pikantny śledzik idealny jako przekąska. Ostra papryczka chili nadaje ostrości, a miód dodaje łagodzącej słodyczy.