• Informacje na temat:

    sledz w pieczarkach

Przepisy na temat: sledz w pieczarkach
Artykuły na temat: sledz w pieczarkach
  • Sałatka z tuńczykiem

    Najwięcej kwasów omega-3 mają tłuste ryby morskie, m.in.: śledź, łosoś, halibut, makrela, sardynki lub szprotki. Idealny dla osób na diecie jest dorsz (to chuda ryba). Z kolei szprotki są cennym źródłem wapnia.

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić potrzebnego składnika, zastępuje go innym. I wtedy klasyka zyskuje nowy smak.

  • Niezbędna witamina

    Niedobór witaminy D to bolączka większości Polaków. Niestety, taki mamy klimat.

  • Nietolerancja histaminy - choroba, która udaje alergię

    Miewasz migreny i problemy skórne? Możliwe, że wywołuje je substancja, która jest odpowiedzialna również za reakcje uczuleniowe.

  • Wypadanie włosów powstrzymaj zdrową dietą

    ..., boczniakach, grzybach shiitake, pieczarkach oraz w zarodkach pszennych, sezamie i kakao. Czy wiesz, że... Sok z czarnej rzepy może powstrzymać wypadanie włosów dzięki dużej zawartości minerałów...

  • Witamina D: Zdrowotny hit

    Witamina D zapobiega zawałom i osteoporozie, chroni też przed otyłością. Jej niedobór może wywołać zarówno chandrę, jak i grypę. Warto wiedzieć, jakie objawy mogą świadczyć o niskim poziomie tej substancji w organizmie.

  • Jedz to, co cię leczy

    Od lekarza wyszłaś z receptą na leki i zaleceniem zmiany diety. Leki wykupić łatwo, ale co z jedzeniem? Nie wolno już ani grama tłuszczu? Jeść mięso czy lepiej nie? Nasza ekspertka radzi, na co zwrócić uwagę i od czego zacząć.

  • Kiedy i jak rozszerzyć dietę

    „Jest już duży, daj mu w końcu coś nowego” , „ty w jej wieku jadłaś już zupę warzywną” , „spójrz na słoiczek, przecież napisali „od 4 m. życia”. Pewnie nie jedna mama usłyszała takie słowa i zaczęła zastanawiać się czy to faktycznie pora na to, aby dziecko wkroczyło w świat innej żywności. Oczywiście każdy rodzic w ostateczności zrobi to co uważa za najlepsze dla jego dziecka, ale warto najpierw zapoznać się z paroma faktami zanim podejmiemy ostateczną decyzję.

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    - Przeciętny Kanadyjczyk czy Amerykanin wie, że z Polski pochodzą pierogi i dobra wódka. Dopiero po przyjeździe do Polski otwierają oczy i kubki smakowe ze zdumienia. I w Ameryce, gdzie mieszkaliśmy trzy lata, i w Kanadzie, gdzie mąż był ambasadorem, zajmowałam się promocją kuchni polskiej wśród polityków, krytyków kulinarnych, szefów kuchni. Byli zdumieni niezwykłą sezonowością, różnorodnością i lekkością naszej kuchni. Paradoksalnie, z perspektywy emigranta, można się bliżej przyjrzeć...

  • Od zasmażki do fusion

    ​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.