• Informacje na temat:

    śledź pod pierzynką ziemniaki

Przepisy na temat: śledź pod pierzynką ziemniaki
  • Śledź pod pierzynką

    ...1. Śledzie moczymy przez noc w mleku.  2. Gotujemy ziemniaki (w mundurkach) w osolonym wrzątku, osobno - obraną marchewkę i buraka. Warzywa nie mogą się rozgotować. Gotujemy też jajko na twardo. 3. Ziemniaki studzimy, obieramy. Obieramy jabłko. Na dużych oczkach tarki ścieramy ziemniaki, jabłko, buraka i marchewkę. Ścieramy ugotowane jajko (je odstawiamy, posłuży do dekoracji). Cebulę obieramy...

  • Wszechstronne: obiad albo przystawka, w zależności od dodatków.

  • Śledź pod pierzynką - popularna wigilijna sałatka

    Słynną sałatkę śledziową - śledź pod pierzynką - trzeba przygotować dzień wcześniej, żeby składniki dobrze się "przegryzły". Samo przygotowanie potrawy nie powinno sprawić trudności.

  • Przepis wart wypróbowania: "Śledź pod pierzynką"

  • Smaczny pomysł na "Ziemniaki pod pierzynką"

  • nie miożna zepsuć a wszystkim smakuje

  • pieknie wyglada,dawniej sledz do mnie nie przemawial ale po zjedzeniu tej salatki to sie zmienilo,moj wybredny mezczyzna hiszpan z krwi kosci nawet nie chcial slyszec o jedzeniu tego smierdzacego sledzia, takze zmienil zdanie i palaszowal salatke razem ze mna. dla lepszego efektu uzyj wysokiej przezroczystej misy.

  • smaczne:)

  • Jest to sałatka śledziowa. Może być podawana jako przystawka i jako danie samodzielne, bardzo pięknie wygląda na stole i również pysznie smakuje. W mojej rodzinie niezastąpione na wszelkich imprezach i uroczystościach. Najlepiej smakuje z chlebem.

  • Śledzie pod pierzynką to bardzo popularny przepis w naszym kraju. Nie musi gościć w naszym domu tylko od święta. Nadaje się na każdą imprezę, na kolację...mamy fazę ostatnio na śledzie;)))

Artykuły na temat: śledź pod pierzynką ziemniaki
  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    Tak, jak Włosi mają swoje carpaccio, a Hiszpanie tapasy, tak my na przystawkę mamy śledzie. I powinniśmy być z nich dumni. Te najpopularniejsze – czyli filety a’la matjasy – podawane pod różnymi postaciami są obowiązkowym punktem w świątecznym, karnawałowym i imieninowym menu każdego Polaka. Zanim jednak zabierzemy się do ich przyrządzania, warto poznać kilka matiasowych faktów…