• Informacje na temat:

    śledź gotowany

Przepisy na temat: śledź gotowany
  • Śledź pod pierzynką

    Tradycyjna potrawa kuchni rosyjskiej, kojarzona z obchodami Nowego Roku, ale nie tylko. Nadaje się na wszelkie mniejsze i większe uroczystości, może też zastąpić kolację.

  • Bardzo pyszne smak taki jak śledziki z puszki.

  • Śledź pod pierzynką - popularna wigilijna sałatka

    Słynną sałatkę śledziową - śledź pod pierzynką - trzeba przygotować dzień wcześniej, żeby składniki dobrze się "przegryzły". Samo przygotowanie potrawy nie powinno sprawić trudności.

  • Ten apetycznie podany śledź z burakami to punkt obowiązkowy kiedy najdzie mnie ochota na śledzia:). Nietypowe podanie wzbudza ciekawość gości. Dla mnie to zdecydowany numer jeden jeśli chodzi o śledzika:)

  • Wigilia u mistrza Amaro: Śledź podany jak lody, barszcz z głębią umami

    Jeśli pierogi, to te które nie mają ciasta na bazie mąki. Zamiast karpia - jesiotr w galarecie, czyli cieniutkiej powłoki wykonanej z mleka. Jeden z najwybitniejszych polskich kucharzy, właściciel jedynej w naszym kraju restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelina - Wojciech Modest Amaro – zdradza, jak wygląda wigilijne menu w jego Atelier.

  • Danie nie jest trudne ani drogie, za to efekt przepyszny! Smacznego.!

  • Śledź po wrocławsku w sosach chrzanowym, koperkowym i island...

  • Przepis odnaleziony w starych zapiskach sporządzanych przez nasze babcie. Wiemy ,że zawsze liczyć możemy na jakość i smak.

  • Składniki : 20 dag filetów śledziowych, duża cebula, pieprz (najlepiej świeżo zmielony), olej słonecznikowy.

  • smaczne:)

Artykuły na temat: śledź gotowany
  • Śledź ze śmietaną

    Szukasz pomysłu na szybką przystawkę? Śledź sprawdzi się idealnie nie tylko od święta.

  • Śledź piernikowy z rodzynkami

    Prawdziwie świąteczna wersja wigilijnego śledzia. Najlepiej smakuje „następnego dnia” kiedy smaki się przegryzą, więc o przygotowaniu trzeba pomyśleć dzień przed wigilią.

  • Marynowany śledź z wątróbką z dorsza

    Przepis Karola Okrasy.

  • Śledź z ogonkiem :)

    ...i obtaczammy w jajku roztrzepanym z miodem i panierujemy w drobno posiekanych orzechach z dodadkiem papryczki chili też drobno posiekanej i bez nasionek. śledź jest gotowy do pieczenia. wstawiamy go na...

  • Potrawa jest raczej dla wytrawnych smakoszy - danie ma zdecydowanie intensywny i nietypowy posmak. Sok z grejfruta i zalewa z cytryn dominują, więc całość ma charakter kwaśno-gorzko-słono-słodki.

  • Śledź na pokładzie

    Przystawka łącząca cztery smaki świata w postaci kwaśnego śledzia na pokładzie słonych roladek z orzechami, dryfującego na słodkich falach miodu z ostrym wiatrem chilli.

  • Od zawsze kocham gotować a śledź i tatar to moje dwa ulubione dania, które kocham zarówno przyrządzać jak i jeść. Mój przepis jest wariacją na temat klasycznego śledzika w oleju – nieco unowocześniony i uszlachetniony, już kilka razy zachwycił moich gości. Mam nadzieję, że pomimo klasycznej formy śledzia a’la matias uda mi się podbić serca szanownego jury.

  • Od zawsze kocham gotować a śledź i tatar to moje dwa ulubione dania, które kocham zarówno przyrządzać jak i jeść. Mój przepis jest wariacją na temat klasycznego śledzika w oleju – nieco unowocześniony i uszlachetniony, już kilka razy zachwycił moich gości. Mam nadzieję, że pomimo klasycznej formy śledzia a’la matias uda mi się podbić serca szanownego jury.

  • Grillowany śledż z chrupiącą orzechową posypką

    Chyba nie ma bardziej polskiego dodatku do dań jak ziemniak. Ugotowany w całości, podany razem z masłem, miękki, aromatyczny... Stanowi świetny kontrast do kruchej, chrupiącej posypki...

  • Śledź opiekany w stylu azjatyckim – czyli panierowane w orzeszkach arachidowych  fileciki śledziowe

    Chrupiące orzeszki arachidowe…odpowiednio dobrany balans smaków słodkiego, kwaśnego i słonego z odrobiną pikanterii i nutka przypraw korzennych w tle… to wszystko stawia zwykłego na pozór śledzia w zupełnie nowym świetle…zdecydowanie POLECAM!!!