• Informacje na temat:

    skwareczki

Przepisy na temat: skwareczki
  • Przyrządzanie: Surowe ziemniaki zetrzeć, odcisnąć sok. Połączyć z 1/3 masy surowych z gotowanymi. Przygotowaną masę łączyć z mięsem mielonym (takim jak na mielone). Formować duże kluski (pyzy). Gotować aż wypłyną (ok.1godz.). Podawać ze smażonym boczkiem w skwareczki, na talerzu po dwa, tak jak dwa zgrabne cycuszki po skwareczce na wieszchu. Napewno mąż będzie zadowolony!

  • Młode jarzynki

    ...przygotować do nich młodą kapustkę. Gotuje się ją krótko, by się nie rozpadła, trzeba dodać trochę oleju lub zesmażone skwareczki ze słoninki i dużo młodego kopru. Jej smak można zakwasić, dodając...

Artykuły na temat: skwareczki
  • Nie ma cudownych diet

    ...smaczna, ale i niestety tucząca (ach te kluseczki, skwareczki, ziemniaczki!), mięso smażone zastępuj gotowanym lub duszonym, jedz więcej ryb, surowych jarzyn i owoców, rezygnuj ze słodkich soków. Nie...

  • Smaczek na lato - tagliatelle z warzywami

    ..., odsaczyc tluszcz. Makaron wymieszac z warzywami, dodac skwareczki, posypac parmezanem i podawac. Antos uwielbia makarony z warzywami... a dla mnie to sposob by wiecej warzyw jadl, z makaronem jakos...

  • Młode jarzynki

    ...przygotować do nich młodą kapustkę. Gotuje się ją krótko, by się nie rozpadła, trzeba dodać trochę oleju lub zesmażone skwareczki ze słoninki i dużo młodego kopru. Jej smak można zakwasić, dodając...