• Informacje na temat:

    skrzydelka z przyprawami

Przepisy na temat: skrzydelka z przyprawami
  • Pieczone skrzydełka

    Kuszą aromatem i wyjątkowo apetycznym wyglądem! A przy tym są bardzo proste w przygotowaniu. Będą doskonałym pomysłem na smakowitą i efektowną przekąskę serwowaną podczas karnawałowych domówek!

  • Skrzydełka w sosie

    Wyjątkowo pikantne.

  • Pieczone skrzydełka na 4 sposoby

    ...z bułką tartą. Jajka wbij na głęboki talerz, oprósz solą i chili, roztrzep widelcem. Skrzydełka obtocz w mące. Potem panieruj w jajkach z przyprawami oraz bułce tartej z orzechami. Panierkę dobrze dociśnij...

  • Składniki: skrzydełka od kurczaka, ketchup, miód, musztarda, przyprawa do żeberek w miodzie.

  • Rosół z fasolką szparagową, czosnkiem i dynią

    Pierś oraz skrzydełka kurczaka umyj i zalej zimną wodą.

  • Zapiekanka

    Skrzydełka umyj, natrzyj majerankiem i słodką papryką, odstaw do lodówki na godzinę.

  • Wakacyjne grillowanie – co wrzucić na ruszt?

    Jeśli nie masz pomysłu na zastąpienie tradycyjnych dań, postaw na pieczoną kaszankę z ziemniakami i tymiankiem oraz na szaszłyki z białej kiełbasy i ananasa w cytrynowej marynacie. Kaszanka z ziemniakami Sposób przygotowania Ziemniaki wyszoruj i pokrój w większe kawałki. Polej oliwą i dopraw przyprawami. Kaszankę ułóż na ziemniaki. Dodaj pokrojoną w ćwiartki cebulę i ząbki czosnku...

  • Warzywne szaszłyki z żółtym serem

    Składniki: 200 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki pół  młodej cukinii 6 średnich świeżych pieczarek 1 świeża kolorowa papryka    6-7 pomidorków koktajlowych 1 łyżka oleju rzepakowego zioła prowansalskie, sól, płatki chili do smaku Wykonanie: Wszystkie warzywa, oprócz pomidorków, pokroić w grube cząstki, doprawić do smaku przyprawami i położyć na rozgranym...

Artykuły na temat: skrzydelka z przyprawami
  • Słodko-kwaśne skrzydełka

    Szukasz przekąsek na karnawałową imprezę? Wypróbuj przepis na skrzydełka z kurczaka - goście będą zachwyceni!

  • Mięso drobiowe znamy i cenimy wszyscy: za smak, zapach i niezwykłe wartości odżywcze. Odkąd około 3 tys. lat przed naszą erą w obejściach ludzkich siedzib pojawiły się pierwsze udomowione kurczaki, popularność tego gatunku mięsa wciąż wzrasta i wzrasta. Nie ma chyba miejsca na Ziemi, gdzie nie trafia na stół kurczak, indyk czy kaczka. Ale czy o drobiu wiemy rzeczywiście wszystko? Fot. 123RF/Picsel Mięso "fitness"? Coraz częściej można spotkać się z określeniem tego rodzaju mięsa jako...

  • Chrupiący kurczak pieczony z przyprawami i majonezem

    Ćwiartki kurczaka (udka, skrzydełka, piersi) myjemy, a następnie doprawiamy solą, pieprzem, przyprawami do kurczaka (jak kto woli). Dodajemy obraną ze skórki i pokrojoną cebulę, dwa ząbki czosnku. Przyprawione  części kurczaka zabezpieczamy folią i wstawiamy w misce do lodówki na noc. Następnego dnia przygotowujemy kurczaka do pieczenia: natłuszczamy blachę do pieczenia, każdą część...

  • To przyprawa nad przyprawami, wszystkim doskonale znana, z nią wszystko od razu smakuje lepiej! Kucharze w Restauracji Hawełka dodają jej do każdej potrawy. Jaka to przyprawa? To gotowanie z sercem i myślą o osobie, dla której przygotowujemy danie... Zdjęcia dzięki uprzejmości restauracji Hawełka Tradycyjna liczba potraw przygotowywanych na Święta Bożego Narodzenia przyprawia o zawrót głowy nawet biegłych w sztuce kulinarnej. Dwanaście dań w wigilię, obfity obiad świąteczny, a do tego góra...

  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy

    Skrzydełka precyzyjnie oczyść. Następnie umyj je i osusz, a końcówki odetnij. Olej dokładnie wymieszaj z miodem i przyprawą do kurczaka, aby ...

  • Kardamon to jedna z najdroższych przypraw świata, cenowo wyprzedza ją tylko szafran. Roślina, z której jest pozyskiwany kardamon, rośnie w Indiach, Pakistanie, Birmie i na Sri Lance. Ma niemal cudowne właściwości zdrowotne i - nie bez naukowych podstaw - jest uznawana za silny afrodyzjak. Jakie właściwości ma kardamon?      fot. 123RF.COM   Kardamon jest od wieków zarówno przyprawą, dodatkiem do perfum, afrodyzjakiem, jak i lekiem, między innymi w medycynie ajurwedyjskiej. Najnowsze badania...

  • Jamie Olivier: Skrzydełka kurczaka w stylu gangnam

    ...w brytfance odpowiedniej wielkości (ok. 25 × 30 cm), posyp je przyprawą pięciu smaków oraz sporą szczyptą soli i przemieszaj, żeby równomiernie pokryły się przyprawami. Przykryj naczynie folią...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Marynaty do mięs

    Sekretem smacznego mięsa jest odpowiednio skomponowana marynata, która skruszy jego strukturę i nada aromatyczny smak naszemu stekowi czy szaszłykowi. Mamy tu ogromne pole do popisu. Możemy wykorzystywać różne ulubione rodzaje przypraw, łącząc je z olejem i octem balsamicznym lub wytrawnym winem.

  • Większość z tych przypraw z pewnością znajduje się w waszej kuchni. Dzięki nim potrawy zyskują wyjątkowy smak i aromat. Ale czy wiedzieliście, że na tym nie kończą się ich zastosowania? Zarówno doświadczeni jak i poczatkujący kucharze z pewnością wiedzą, jak istotnym składnikiem są przyprawy. Ich brak lub nadmiar mogą zadecydować o sukcesie lub kulinarnej porażce. Warto jednak wiedzieć, że niektóre przyprawy możemy wykorzystać także poza kuchnią. I w tym wypadku nie mamy na myśli...