• Informacje na temat:

    skrzydełka na miodzie

Przepisy na temat: skrzydełka na miodzie
  • Przygotowanie Skrzydełka przyprawiamy papryką ostrą, czosnkiem, pieprzem. Mieszamy miód z magii i odstawiamy polane skrzydełka na 4 godziny. Potem dusimy na małym ogniu, aż nabiorą złotego koloru. Od czasu do czasu dolać wodę. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Składniki: skrzydełka od kurczaka, ketchup, miód, musztarda, przyprawa do żeberek w miodzie.

Artykuły na temat: skrzydełka na miodzie
  • Dieta pomaga w leczeniu raka

    ...prostaty. Nie bójmy się węglowodanów, ale unikajmy słodyczy. Komórki nowotworowe żywią się cukrem. Cukry proste, np. te zawarte w miodzie, mogą sprzyjać biegunkom, pojawiającym się jako efekt uboczny(...)), konserwantów, sztucznych dodatków. Pamiętajmy, że ciasteczka, wafelki, batoniki, czy kupne smażone skrzydełka kurczaka i chińskie dania to także śmieciowe jedzenie. Co w razie dolegliwości? Przy...

  • Mięso drobiowe znamy i cenimy wszyscy: za smak, zapach i niezwykłe wartości odżywcze. Odkąd około 3 tys. lat przed naszą erą w obejściach ludzkich siedzib pojawiły się pierwsze udomowione kurczaki, popularność tego gatunku mięsa wciąż wzrasta i wzrasta. Nie ma chyba miejsca na Ziemi, gdzie nie trafia na stół kurczak, indyk czy kaczka. Ale czy o drobiu wiemy rzeczywiście wszystko? Fot. 123RF/Picsel Mięso "fitness"? Coraz częściej można spotkać się z określeniem tego rodzaju mięsa jako...

  • Pasja gotowania, radość smakowania

    ...z jajami, skrzydełka w miodzie, domowe bułeczki z ziarnami czy pureé ziemniaczane w trzech odsłonach. Ponadto autor przedstawia wiele ciekawostek i porad dotyczących gotowania.

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Skarby natury prosto z ula

    ..., sił i środków. "Nie wierzyłam też w sukces przedsięwzięcia obserwując złą prasę i psucie rynku przez tani, złej jakości miód sprowadzany z Chin. W miodzie tym znaleziono substancję chemiczną...

  • We Francji, Hiszpanii i Włoszech wino różowe, ceni się zwłaszcza w okresie letnim. Produkuje się go tradycyjną metodą, z krótko macerowanych, ciemnych winogron. W jaki sposób należy do podawać i z jakimi dodatkami najlepiej komponuję się ten zacny trunek? Fot. 123RF/Picsel Niektórzy uważają, że różowe wino powstaje z połączenia czerwonego i białego. Nic bardziej mylnego. Powstaje ono z ciemnych winogron. Krótki proces maceracji skórki powoduje efekt delikatnego zabarwienia trunku. Następnie...

  • ...rodzinnie.   Rosół, zamówione tobiaszowe kopytka z mielonymi, zupa pomidorowa z własnym makaronem dla Klary i rozwijającego się w jej łonie dziecka, skrzydełka w miodzie dla mojego ulubionego taty...

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...

  • ...skrzydełka z kurczaka w miodzie i sałatkę z kolorowym makaronem. PYSZNOŚCI!!! NIEDZIELA minęła leniwie: po porannej kawie poszliśmy na spacer, bo na dworze było pięknie: świeciło słońce, a wszystko...

  • Odpowiednia mieszanka przypraw potrafi nadać każdemu daniu niepowtarzalny aromat. Dlatego nie warto ograniczać się tylko do soli i pieprzu, które bez właściwych ziół i warzyw nie wydobędą z potrawy odpowiedniego smaku. Warto wiedzieć, które przyprawy idealnie komponują się z mięsem, a które pasują do zup i sałatek. Oto nasze podpowiedzi! Najlepsze przyprawy do mięs Jak poprawić smak mięsa? Wszystko zależy od jego gatunku. W przypadku drobiu zdecydowanie możemy pozwolić sobie na eksperymenty....