• Informacje na temat:

    skora z udka faszerowana

Przepisy na temat: skora z udka faszerowana
  • Faszerowane udka

    Składniki: 4 udka kurczaka  brokuł 4 garści liści z młodych pokrzyw cebula 1/2 bułki czerstwej jajko łyżeczka majeranku olej do smażenia 1/2 pęczka pietruszki 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie: 1. Udka umyj i osusz. Natnij je wzdłuż, odetnij mięso od kości, tak by została kostka ze skórą. Mięso zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obierz...

  • Kurczak faszerowany

    Sposób przygotowania Kurczaka umyj, wytrzyj do sucha. Odetnij skrzydła i szyję tak, by otwory w skórze były jak najmniejsze. Udka natnij, usuń kości. Tuszkę ułóż na desce grzbietem do góry i przetnij ją wzdłuż bardzo ostrym nożem. Oddziel mięso od kości (uważaj, by nie przeciąć skóry). Mię- so odłóż. Skórę rozłóż na desce, zszyj wszystkie otwory. Oliwki osącz z zalewy, pokrój w kosteczkę...

  • Kotleciki coxinhas

    Brazylijski przysmak - kotleciki coxinhas to sposób na wykorzystanie mięsa drobiowego pozostałego po gotowaniu zupy. Kotleciki nie tylko wspaniale smakują, ale też interesująco wyglądają. Tradycyjne przepisy sugerują, by formować je tak, aby przypominały kurze udka.

  • Brazylijskie coxinhas

    Sposób na wykorzystanie mięsa drobiowego po gotowaniu zupy. Kotleciki wspaniale smakują i interesująco wyglądają. Według tradycji formuje się je tak, by przypominały kurze udka.

  • Fast food z różnych stron świata

    ...mięsa drobiowego po gotowaniu zupy. Tek powstałe kotleciki wspaniale smakują i interesująco wyglądają. Według tradycji formuje się je tak, by przypominały kurze udka. 1. Udka obieramy ze skóry i kości(...). ośmiu cm, faszerujemy je mięsko-warzywnym farszem i zamykamy tworząc stożki imitujące kurze udka.  5. Stożki panierujemy w rozkłóconym jajku z dodatkiem mleka i w bułce tartej, smażymy na złoty kolor...

Artykuły na temat: skora z udka faszerowana
  • Oliwki są obecne w kulturze ludów Morza Śródziemnego od niepamiętnych czasów. Najstarsze przekazy historyczne o uprawie wiecznie zielonych drzewek w Azji Mniejszej pochodzą sprzed sześciu tysięcy lat p.n.e. W Hiszpanii uprawę oliwek rozpoczęto już w czasach Fenicjan, a na polskich stołach oliwki to nie kulinarna moda ostatnich lat a tradycja sięgająca XIII i XIV.

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • O, pieczone kurczę!

    .... Są chude, lekkostrawne i łagodne w smaku. Gęś i kaczka od święta Tradycyjnym przysmakiem jest kaczka pieczona w całości, faszerowana jabłkami. Wystarczy ją dokładnie umyć i osuszyć, a następnie...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • O, pieczone kurczę!

    .... Są chude, lekkostrawne i łagodne w smaku. Gęś i kaczka od święta Tradycyjnym przysmakiem jest kaczka pieczona w całości, faszerowana jabłkami. Wystarczy ją dokładnie umyć i osuszyć, a następnie...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Kasza, która … stawia na nogi

    ...zdrowy posiłek dla całej rodziny. Udka kurczaka faszerowane kaszą jaglaną z warzywami Składniki: 1 torebka kaszy jaglanej z warzywami Fit`s, 4 udka kurczaka, 100 g wątróbki drobiowej, sól, pieprz Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną z warzywami ugotować według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu. Udka kurczaka oczyścić i usunąć kości. Wątróbkę drobno pokroić i podsmażyć. Wszystko...

  • Zamiast skupiać się na wyśrubowanych, nierealnych wymaganiach dotyczących wyglądu, możesz dbać o siebie i swoją kobiecość codziennie w prosty sposób: jedząc odpowiednio, troszcząc się o siebie pokarmem. Kanon kobiecego piękna zmieniał się przez wieki. Ale to jedno nigdy nie wyszło z mody: gładka i promienna cera. Skóra twarzy jest naszym pierwszy filtrem ze światem. Czasem specjalnie znikamy pod warstwą grubego naskórka, by się zdystansować, niekiedy oblewamy się pąsem i mamy seksowną...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...