• Informacje na temat:

    składniki tortu bezowego

Przepisy na temat: składniki tortu bezowego
  • Czekoladowo-orzechowy tort bezowy z pomarańczami

    ...piekarnik i uchylić, pozostawić do wystudzenia. Wykonanie kremu Wszystkie składniki ubić mikserem na gęsty krem. Wykonanie tortu Pomarańcze obrać ze skórki i wszystkich błonek. Każdy z blatów(...)Wykonanie blatów bezowych Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Orzechy laskowe podrumienić (podprażyć) na suchej patelni lub w piekarniku (temperatura 180ºC), mieszając od...

  • Nie wyobrażam sobie świąt bez tortu bezowego. Mega słodki z nutką soczystej maliny i orzeźwiającą miętą. Mmm uwielbiam...

  • Tort bezowy z owocami

    Składniki 6 białek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru łyżka wrzątku 2/3 szklanki orzechów, np. pistacjowych 2 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka świeżych lub mrożonych malin łyżka cukru 500 g kremówki łyżeczka esencji waniliowej 250 g truskawek Przygotowanie 1. Narysuj koło o śr. 20 cm na trzech arkuszach papieru do pieczenia. Ubij mikserem białka na sztywną pianę, dodając stopniowo...

  • Pyszne polaczenie slodkiej kakaowej bezy z kwaskowatymi wisniami i owocami lesnymi oraz bita smietana:) Przepis pochodzi z taste.com.au a udostepnila go p. Dorota ze strony Moje Wypieki. I wg niego robilam tort.

  • Tort bezowy z malinami i jagodami

    Składniki: 6 białek 220 g cukru 4 łyżki cukru brązowego 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku 10 pokrojonych daktyli 2 łyżki posiekanych migdałów 1 łyżka octu winnego (lub soku z cytryny) Krem: 500 g sera mascarpone 600 g śmietanki 36 proc. 15 g cukru waniliowego Dekoracja: świeże jagody i maliny Sposób przygotowania: Na papierze do pieczenia...

  • Niekiedy chcesz zaskoczyć najbliższych czymś pysznym i słodkim ale nie masz czasu na długie "pichcenie" a do cukierni daleko. Moja propozycja na taką okazję to tort bezowy z masą z serka mascarpone i śmietany z dodatkiem kawy. Co prawda blaty bezowe są kupne /czasem można pójść na łatwiznę:)/ ale masa własnoręcznie przygotowana czyli szybko, smacznie i domowo:)

  • Maliny i jagody na bezowym spodzie

    Składniki: 6 białek sól 1 i 1/2 szklanki cukru pudru  łyżka mąki kukurydzianej  waniliowy ekstrakt 300 ml ubitej kremówki Dekoracja: pojemnik malin lub jeżyn pojemnik jagód Polewa owocowa: 300 g mrożonych malin lub jeżyn 1/4 szklanki cukru pudru łyżka soku z cytryny Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 150 st. C. 2. Ubij...

  • Beza znika w mig z talerza.

  • Płatek śniegu - tort bez pieczenia

    ...  Składniki: 125 g masła 250 g kruchych ciastek 2 słoiki wiśni amarena 6 płatów żelatyny 500 g twarożku 500 g mascarpone 125 g cukru Szczypta soli 4 łyżeczki soku z cytryny 200 g śmietany kremówki 50 g bezów  Przygotowanie: Masło roztopić. Ciastka pokruszyć, zmieszać z masłem, nałożyć do posmarowanej olejem formy i docisnąć tak, aby powstał spód ciasta. Odstawić na 1 godzinę...

  • Ten tort kojarzy mi się z wakacjami! Cytrusy takie jak pomarańcze, kiwi czy nektarynki są wspomnieniem lata. Ten tort dedykowany jest wszystkim, którzy tęsknią za wakacjami! Kwaśne owoce przełamują słodycz bezowych blatów.

Artykuły na temat: składniki tortu bezowego
  • Tort bezowy Pavlova z granatami

    Wykonanie blatów bezowych Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dwie płaskie blachy wyłożyć papierem do pieczenia, na nich narysować 2 okręgi o średnicy 21 cm. Białka ze(...) 1 godzinę i 45 minut do 2 godzin, aż blaty będą chrupkie i wypieczone z wierzchu. Wyłączyć piekarnik - pozostawić do wystudzenia na kilka godzin lub na całą noc. Wszystkie składniki na krem różany ubić...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • ​Tort bezowy Pavlova z granatami

    Wykonanie blatów bezowych Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dwie płaskie blachy wyłożyć papierem do pieczenia, na nich narysować 2 okręgi o średnicy 21 cm. Białka ze(...) 1 godzinę i 45 minut do 2 godzin, aż blaty będą chrupkie i wypieczone z wierzchu. Wyłączyć piekarnik - pozostawić do wystudzenia na kilka godzin lub na całą noc. Wszystkie składniki na krem różany ubić...

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Tort Opium

    ..., tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia. Wykonanie biszkoptu Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, skrobię, kakao przesiać i odłożyć. Żółtka(...). Do masy dodać utarte żółtka i delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać suche składniki i bardzo delikatnie wymieszać szpatułką do powstania ciasta o konsystencji musu. Spód formy o średnicy 23 cm...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...

  • Tort opium

    Wykonanie biszkoptu Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, skrobię, kakao przesiać i odłożyć. Żółtka i połowę cukru utrzeć na bardzo jasną masę. Osobno ubić białka, po(...). Dodać suche składniki i bardzo delikatnie wymieszać szpatułką do powstania ciasta o konsystencji musu. Spod formy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Piec...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho" Krzysztof Ilnicki zaprezentował przepis na spektakularny tort komunijny. Efekt jest zachwycający. Biszkopt bezowy z limonką  135 g białek 90 g cukru kryształ 22 g mąki pszennej 110 g mielonych migdałów 110 g cukru pudru 1 szt. skórki z limonki Przygotować bezę francuską. Dodać sypkie składniki i skórkę. Wyszprycować 2 dyski o średnicy 16 cm i 20 cm - grubość według uznania. Upiec. UWAGA: Pieczemy blat jak roladę, w wysokiej temperaturze do...

  • Słodkie ukoronowanie wesela

    Tort zajmuje w weselnym menu miejsce szczególne - jego słodycz ma zapewnić przyszłym małżonkom dostatek i szczęście. Utarło się, że musi zachwycać, aby na zawsze zostać zapamiętanym przez gości. Jak zatem rozgryźć sprawę tortu?

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...