• Informacje na temat:

    sery na goraco

Przepisy na temat: sery na goraco
  • Najlepsze kanapki na gorąco

    Przyjemnie chrupiące i pożywne kanapki podawane na ciepło świetnie sprawdzą się na śniadanie i kolację. Zwłaszcza, kiedy za oknem jest zimno i nieprzyjemnie.

  • Grillowana tortilla z serem

    Sezon grillowy w pełni! Podczas weekendów i coraz cieplejszych wieczorów imprezy przy grillu cieszą się ogromną popularnością. Wszystko to za sprawą wyjątkowego smaku dań z rusztu. W tym sezonie warto spróbować oryginalnych przepisów, bo grill to już nie tylko tradycyjne szaszłyki i karkówka.

  • Paszteciki z szynką i serem pleśniowym

    Pyszne i łatwe danie. Świetnie sprawdzi się zarówno na obiad jak i kolacje

  • Burger z grillowanymi warzywami i serem

    Mięso mielone doprawiamy solą i pierzem dodajemy mleko skondensowane niesłodzone.

  • Zapiekanka z topinamburu i ziemniaków z kozim serem

    Topinambur jeszcze dość rzadko gości na naszych stołach. A warzywo to ma cenne właściwości obniża poziom cukru we krwi czy złego cholesterolu. Na początek wiec coś prostego - zapiekanka.

  • Grillowane plastry sera we wstążkach cukinii z grillowaną kiełbasą

    Obieraczką do warzyw wycinamy wstążki z cukinii i wkładamy je na 2-3 min. do gorącej wody.

  • Grillowana tortilla z serem z salami i chilli oraz z awokado i czerwoną cebulą

    Tortille smarujemy kwaśną śmietaną, układamy na niej plasterki sera.

  • Dieta bezglutenowa: Pasztet z ryby na gorąco

    Zdrowy, smaczny i szybki w przygotowaniu - polecamy bezglutenowy pasztet z ryby.

  • Dojrzeć do sera

    Światową arystokrację serów tworzy kilka starych rodów z różnych krajów. Można do niej zaliczyć sery szwajcarskie, np. ementalski, holenderskie - edamski i gouda, angielskie - cheddar, francuskie(...) i Lactococcus cremoris, które prawie cały cukier zawarty w mleku przekształcają w kwas mlekowy. Limburger - Po belgijski maziowy limburger lub romadur sięgają amatorzy silnych wrażeń. Sery te mają bardzo...

  • Makaron w stylu włoskim

    Bardzo szybki obiad lub sycąca kolacja w wersji na gorąco. Spaghetti carbonara w lekko uproszczonej wersji zasmakuje miłośnikom włoskiej kuchni i zaspokoi każdy głód.

Artykuły na temat: sery na goraco
  • Żurek z kozim serem

    Co przygotować, by na wielkanocnym stole było inaczej niż na co dzień?

  • Jak wiele jesteśmy w stanie zapłacić za jedzenie? Okazuje się, że naprawdę dużo. Zwłaszcza jeśli produkty, które chcemy nabyć, uchodzą za luksusowe, szczególnie smaczne lub naprawdę unikatowe. Dosyć powszechnie wiadomo, iż niektórzy smakosze są w stanie zapłacić naprawdę wysoką cenę za produkty uznawane za wyjątkowe. Czy wśród nich mógłby znaleźć się zupełnie niepozorny ser? Jak się okazuje, ceny niektórych jego odmian mogą przyprawiać o zawrót głowy. Oto lista tych, których powinniście...

  • Roladki z bakłażana z białym serem

    Roladki znakomicie się nadają na lunch, z lekkim sosem pomidorowym lub sałatką. Składają się z plastrów zapieczonego w piekarniku bakłażana, faszerowanego mieszaniną świeżego białego sera beyaz peynir oraz jajek.

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Fot. 123RF/Picsel Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają...

  • Arancini

    Arancini, typowy fast food z Sycylii, można nadziewać dowolnie – np. serem albo warzywami – i jeść na zimno i na gorąco. Risotto najlepiej przygotować poprzedniego dnia.

  • Lubisz odkrywać nowe smaki? Poznaj długo dojrzewające sery litewskie marki Dziugas i weź udział w naszym konkursie. Odpowiedz na dwa proste pytania i wygraj bony o wartości 200 zł. Ser Dziugas to Litewski przysmak, który zyskał popularność także w Polsce. Ten długo dojrzewający przysmak, produkowany jest prawie od wieku. Powstaje tylko z mleka, soli, kultur bakterii kwasu mlekowego oraz naturalnego enzymu koagulującego. Nie zawierają laktozy i podpuszczki dlatego śmiało mogą po niego sięgać...

  • Z serem pleśniowym

    W roli kremowego nadzienia do naszych wybornych dań wystąpiły sery pleśniowe.

  • Legenda głosi, że ser został przypadkowo wynaleziony przez pewnego Araba, który konno przemierzał pustynię, mając w bukłakach duży zapas mleka. Kiedy zatrzymał się, aby ugasić pragnienie, ze zdziwieniem stwierdził, że mleko zmieniło się w mętną ciecz. Zdjęcie 123rf Spragniony mężczyzna nie miał wyboru - musiał spróbować dziwnej mieszanki. Zaskoczony odkrył, że jej płynna cześć nadaje się do picia, a reszta mleka nadaje się na sycący posiłek. Trudno stwierdzić, ile prawdy jest w tej opowieści,...

  • Biała kiełbasa. Najlepsze pomysły na wykorzystanie jej w przepisach wielkanocnych

    Aromatyczna biała kiełbasa to jeden ze smaków, który natychmiast przywodzi nam na myśl rodzinną atmosferę Świąt Wielkanocnych. Najczęściej podajemy ją na gorąco lub w tradycyjnym świątecznym żurku, jednak to nie jedyne sposoby na wykorzystanie tego przysmaku. Jak w ciekawy, nieoczywisty sposób możemy wykorzystać białą kiełbasę?

  • Ojczyzną serów pleśniowych jest Francja. To tam produkuje się największe ilości tego przysmaku. Jednak od kilku lat popularnością cieszy się także w Polsce. Poznaj wszystkie sekrety sera pleśniowego i dołącz do grona jego wiernych fanów. Zdjęcie 123 rf Najprościej możemy podzielić sery pleśniowe na te z porostem pleśniowym i z przerostem pleśniowym. Pierwszy rodzaj dojrzewa od 2 do 6 tygodni i ma charakterystyczną zewnętrzną białą pleśniową skórkę. Ten rodzaj sera pleśniowego Francuzi jedzą...

Zdjęcia na temat: sery na goraco