• Informacje na temat:

    serniki pieczone na kruchym

Przepisy na temat: serniki pieczone na kruchym
  • Serniki z kruchą bezą

    Są delikatne, aksamitne i kusząco pachną. Zaskoczą cię niebanalnym smakiem i zachwycą wyglądem – będą idealne na rodzinne uroczystości i towarzyskie spotkania.

  • Łatwo, zdrowo i smacznie. Polecam :)

  • Puszyste serniki z truskawkami i poziomkami

    ...i sprawia, że masa szybko pęka. Pieczone serniki po wystudzeniu dobrze jest włożyć na 10-12 godzin do lodówki. Dzięki temu uzyskują one właściwą konsystencję i nie kruszą się przy krojeniu. Rozeta(...) przez 4 godziny. Pomarańczowy sernik w kruchym cieście Sposób przygotowania: 1. Spód: z mąki, masła, cukru pudru i żółtek zagnieć ciasto. Zawiń je  w folię i włóż na 30 minut do lodówki. Formę...

  • Przepis na sernik na kruchym cieście.

  • Zimowy sernik z mandarynkami

    Pachnący mandarynkami sernik na kruchym spodzie to nasza propozycja na zimowy deser. Jest nieprzyzwoicie smaczny i zadowoli każdego łasucha.

  • Przepyszny sernik na ciemnym spodzie ,rozpływa się w ustach Bardzo łatwy do przygotowania ,nie potrzeba tu specjalnych umiejętności .

  • Sernik milionera

    Domowy kruchy spód, masa serowa z kajmakiem i polewa czekoladowa. W serniku milionera nie piecze się masy serowej, a jedynie kruchy spód. Bardziej przypomina puszysty krem serkowy niż typowy zwarty sernik. Deser można przygotować również na masie z pokruszonych ciasteczek, wtedy w ogóle bez pieczenia. Dla fanów kajmaku to pozycja obowiązkowa, smakuje jak milion dolarów!

  • Przepis pochodzi z książki J. Dmochowskiej - Górskiej "Domowe ciasta i desery". U mnie wersja light (bez rodzynek i skórki) ;-)

  • Aksamitne serniki

    Gdy chciałabyś pochwalić się wyjątkowymi twarogowymi wypiekami, zamień kruchy spód na orzechy i ciasteczka. Dołóż też jesienne dodatki, a łasuchy będą zachwycone.

  • Sernik z rabarbarem i innymi owocami

Artykuły na temat: serniki pieczone na kruchym
  • Sernik z czereśniami na kruchym spodzie

    Idealny deser do popołudniowej kawy? Polecamy przepis na pyszny sernik z czereśniami na kruchym spodzie.

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...

  • Seromakowiec na kruchym spodzie

    Pięknie udekorowane wypieki będą ozdobą wielkanocnego stołu. Wypróbuj przepis na sernik z makiem.

  • Jeśli przygotowanie sernika kojarzy ci się z długimi godzinami spędzonymi przy rozgrzanym piekarniku, przedstawiamy garść przepisów, które skutecznie rozprawią się z tym mitem. Fot. 123RF/Pcisel Najprawdopodobniej obecność serników na polskich stołach zawdzięczamy królowi Janowi III Sobieskiemu, który sprowadził go wracając z odsieczy wiedeńskiej. Tak oto zawitał do kraju nad Wisłą, gdzie ochrzczono go mianem „sernika wiedeńskiego". Rozsmakowali się w nim krakowiacy i przystroili...

  • Sernik na kruchym spodzie

    Teraz możesz zaprosić przyjaciółkę.

  • Sernik to król ciast. Jednak latem mało kto ma ochotę uruchamiać piekarnik, aby przygotować taki deser. W takim wypadku z pomocą przychodzą nasi użytkownicy, którzy sztukę robienia ciast bez pieczenia opanowali do perfekcji. Fot. 123RF/Picsel Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że jego odmian jest około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z...

  • Krucha prawda

    Poznaj tajemnice kruchego ciasta. Cukiernik podpowiada, co robimy źle. Kluczową rolę odgrywają produkty.

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Zimny sernik na kruchym spodzie

    Ten pyszny sernik udekoruj świeżymi owocami i orzechami w karmelu albo tradycyjnie – tężejącą galaretką. Masę możesz też wyłożyć na kruchych ciastkach albo biszkoptach.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...