• Informacje na temat:

    serniki cukiernicze

Przepisy na temat: serniki cukiernicze
  • Sernik pod bezową chmurką

    Sernik jest królem wśród ciast. Ten smakuje wyjątkowo dzięki dodatkowej bezowej piance. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.

  • Szybko się robi

  • Kolorowe słodkości

    W końcu mamy czas, aby przygotować cukiernicze dzieła sztuki. Ucieszą i oko, i podniebienie.

  • Propozycja śniadaniowa, bez grama cukru i oleju,nie trzeba ich smażyć, wersja fit, prosto z piekarnika. Wyglądają bardzo apetycznie, mają piękny kolor i są zdrowe. Idealne na śniadanie lub kolacje, dla dbających o linię.

  • Serniczki na zimno

    ..., przetrzyj. Resztę serka i śmietany ubij, połącz  z musem. Przełóż do szprycy cukierniczej i wyciśnij małe rozetki na wierzch serniczka. Rada kucharza Wyciskanie rozetek zacznij od środka sernika...

  • Smaczny pomysł na "Serniki na zimno"

  • Składniki: 1 kg białego półtłustego twarogu; 2 jajka; 20 dag zwykłego cukru; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 25 dag masła; 5 dag rodzynek; 5 dag migdałów; 5 dag suszonych moreli; opakowanie biszkoptów; galaretka pomarańczowa; puszka brzoskwiń; bita śmietanka do dekoracji.

  • Bardzo szybkie i smaczne ciasta z serem na śniadanie. Łatwy w gotowaniu, dosłownie pięć minut na gotowanie i smażenie wszystkiego. Dzięki temu przepisowi ciasta są super delikatne i pyszne. Możesz użyć dowolnego sera według własnego uznania i smaku.

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...odstawić do lekkiego zgęstnienia. Na jedno z ciasteczek nakładać małą porcję czekolady (np. za pomocą rękawa cukierniczego z odciętą końcówką lub łyżeczki) i sklejać z drugim. Odkładać do zastygnięcia(...) i wyjąć na kratkę. Śmietanę kremówkę ubić razem z cukrem pudrem. Przełożyć do jednorazowego rękawa cukierniczego zakończonego okrągłą tylką. Na kawałki brownie wyciskać krem, następnie układać świeże...

  • Wypróbowany przepis na "Serniki na rodzinne uroczystości"

Artykuły na temat: serniki cukiernicze
  • Szybki sernik dyniowy

    .... Wykładaj za pomocą szprycy cukierniczej na ostudzone ciasto.  Zobacz także:

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...

  • Sernik z brzoskwiniami

    Sernik możesz ozdobić świeżymi owocami, ale i domowymi bezami. Dwa białka ubij na sztywno z 12 dag cukru, wyciskaj bezy rękawem cukierniczym. Piecz ok. 45 min w temp. 140°C.

  • Jeśli przygotowanie sernika kojarzy ci się z długimi godzinami spędzonymi przy rozgrzanym piekarniku, przedstawiamy garść przepisów, które skutecznie rozprawią się z tym mitem. Fot. 123RF/Pcisel Najprawdopodobniej obecność serników na polskich stołach zawdzięczamy królowi Janowi III Sobieskiemu, który sprowadził go wracając z odsieczy wiedeńskiej. Tak oto zawitał do kraju nad Wisłą, gdzie ochrzczono go mianem „sernika wiedeńskiego". Rozsmakowali się w nim krakowiacy i przystroili...

  • Sernik. Ulubione ciasto Polaków

    ...od lat konkuruje z szarlotką, ale w ostatnich rankingach kulinarnych wybija się na prowadzenie. Może dlatego, że wciąż stawiamy znak równości pomiędzy sernikiem, a innowacją. Tym razem zachęcamy do wykorzystania przepisu gdańskiego cukiernika.

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Sernik z brzoskwiniami

    ...-jogurtową. 4. Ostudzone w tortownicy ciasto smarujemy konfiturą, wykładamy krem, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Ubijamy pozostałą śmietankę, przekładamy do rękawa cukierniczego...

  • Zachwycili się nim starożytni, w Polsce pojawił się za sprawą Jana III Sobieskiego. Z okazji Międzynarodowego Dnia Sernika przedstawiamy ciekawostki, dotyczące tego wypieku. Pokażemy również, jak go przygotować, aby cieszyć się jego pełnym smakiem. Sernik to przepyszny deser, który 30 lipca obchodzi swoje święto. Międzynarodowy Dzień Sernika to idealny pretekst do zapoznania się z dziejami tego specjału oraz ciekawostkami na jego temat. Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość...

  • Sernik na zimno z mandarynką

    ...galaretkę. Powtykaj mandarynki. Śmietankę przełóż do szprycy cukierniczej i wyciśnij kleksy. Zobacz także:

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...