• Informacje na temat:

    sernika dla amatora

Przepisy na temat: sernika dla amatora
  • Obiady wielkanocne dla leniwych i początkujących

    ...specjalnych godzin dla seniorów, wyjście do dużej grupy ludzi wciąż wiąże się z pewnym ryzykiem, dlatego zastanów się, czy ktoś z twoich starszych sąsiadów nie ucieszy się z pomocy w zrobieniu zakupów...

  • Mleczna droga

    .... Największe znaczenie dla mocnych kości i zdrowych zębów ma picie mleka i jedzenie przetworów mlecznych w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju dziecka. Niemowlę najlepiej karmić piersią, małym dzieciom (do(...) produkty mało przetworzone, np. świeże sery twarogowe, fermentowane napoje mleczne i samo mleko (zawsze po przegotowaniu). Sery żółte i topione zawierają dużo tłuszczu, soli i innych dodatków, dlatego nie...

  • Dodatki które zmienią smak

    ...1. Dla amatorów słodkiej klasyki Już same letnie owoce (jagody, maliny, wiśnie, gruszki) nadają czekoladowym wypiekom lekkości - szczególnie tym z gorzką czekoladą, o dużej zawartości kakao (co(...). 3. Dla odważnych smakoszy Z kolei koneserom niecodziennych smaków możesz zaserwować ciasta aromatyzowane nietypowymi dodatkami, np. lawendą lub octem balsamicznym. Warte uwagi są również...

Artykuły na temat: sernika dla amatora
  • Mleczna droga

    .... Największe znaczenie dla mocnych kości i zdrowych zębów ma picie mleka i jedzenie przetworów mlecznych w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju dziecka. Niemowlę najlepiej karmić piersią, małym dzieciom (do(...) produkty mało przetworzone, np. świeże sery twarogowe, fermentowane napoje mleczne i samo mleko (zawsze po przegotowaniu). Sery żółte i topione zawierają dużo tłuszczu, soli i innych dodatków, dlatego nie...

  • Zachwycili się nim starożytni, w Polsce pojawił się za sprawą Jana III Sobieskiego. Z okazji Międzynarodowego Dnia Sernika przedstawiamy ciekawostki, dotyczące tego wypieku. Pokażemy również, jak go przygotować, aby cieszyć się jego pełnym smakiem. Sernik to przepyszny deser, który 30 lipca obchodzi swoje święto. Międzynarodowy Dzień Sernika to idealny pretekst do zapoznania się z dziejami tego specjału oraz ciekawostkami na jego temat. Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość...

  • Z "Hubertówką na trójniaku" do Europy

    ..."Hubertówka na trójniaku" - zupa z dziczyzny, grzybów i miodu pitnego autorstwa Marty Polińskiej z Wrocławia zwyciężyła w ogólnopolskim konkursie "Polskie danie dla Europy" i zyskała miano Ambasadora Polskiej Kuchni.

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...

  • Jak wiadomo, dla ochłody najlepsze są lody. Po co jednak kupować je w sklepie, skoro można je szybko i łatwo zrobić w domu, bez zbędnej chemii i konserwantów? Jak zrobić sobie domowe lody?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Domowe lody to świetne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie i linię, a także dla przyszłych mam i dzieci. Obecnie wiele lodów produkowanych jest ze sztucznych dodatków i barwników, a do tego dosładzanych jest dużo słodszymi od cukru substancjami. W lodach można znaleźć szkodliwe...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są świetnym rozwiązaniem na lekki deser. Zobacz, jakie dania można wyczarować z tych niepozornych owoców. Fot. 123RF/Picsel Czarne, czerwone, czy białe? Jedz każdy rodzaj. Porzeczki, bez względu na kolor, są źródłem wielu witamin, m. in. C i P, i składników odżywczych. Z czarnych porzeczek otrzymasz lekarstwo na przeziębienie. Stosuj je zamiast tabletek z witaminą C. Czerwone pomogą ci przy dolegliwościach...

  • W czasie diety każdego dopadają chwile słabości, kiedy łamie swoje postanowienia i sięga po kawałek ciasta. Jednak pamiętajcie - jeśli macie grzeszyć, róbcie to dobrze! Fot. 123RF/Picsel   1. Sernik z wiaderka z truskawkową pianką Fot. Rusty_fork na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj. Jeśli od samego patrzenia na powyższe zdjęcie robicie się głodni, to znaczy, że z waszymi odruchami wszystko jest w jak najlepszym porządku. Obok takiego ciasta po prostu nie da się...

  • Trudno znaleźć kogoś, kto nie lubiłby czekolady. Dziś przedstawiamy wam garść przepisów, dzięki którym będziecie mogli jeść ją jeszcze częściej. Fot. 123RF/Picsel Czekolada zawiera mnóstwo substancji, które niezwykle pozytywnie wpływają na nasz organizm. Głównie jest to magnez i wapń. Jedna tabliczka czekolady zawiera około 20 proc. dziennego zapotrzebowania na te właśnie mikroelementy! Znajdziemy w niej także sporo miedzi, która przeciwdziała chorobom układu sercowo-naczyniowego. Jest...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...