• Informacje na temat:

    sernik z serków homogenizowanych waniliowych z brzoskwiniami

Przepisy na temat: sernik z serków homogenizowanych waniliowych z brzoskwiniami
Artykuły na temat: sernik z serków homogenizowanych waniliowych z brzoskwiniami
  • Ciasta bez pieczenia

    .... Lekki sernik brzoskwiniowy Składniki: 5 dag biszkoptów, 12,5 dag ciastek migdałowych (np. amarettini), 6,5 dag masła, 5 dużych brzoskwiń, 3 łyżeczki żelatyny,  50 dag mascarpone, 75 dag mielonego(...) z ciastek, na niej ułożyć cząstki brzoskwiń. Przykryć resztą masy. Ciasto schładzać 4 godziny. Pozostałą brzoskwinię pokroić na cząstki. Ułożyć je na wierzchu sernika. Udekorować resztą ciastek.

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Deser błyskawiczny

    ...napełnij ryżem z bakaliami. Przykryj musem jabłkowym i konfiturą. Zapiekaj ok. 20 min w 170° C. Podawaj na ciepło z sosem waniliowym. Sernik na zimno Składniki na 14 porcji: 2 galaretki wiśniowe lub...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Brzoskwiniowe smakołyki

    .... gruszki lub jabłka. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 150 kilokalorii Sernik na zimno Składniki na 8 porcji: 3 brzoskwinie (poza sezonem mogą być w zalewie), opakowanie galaretki(...) wierzchu biszkopty nasączone sokiem brzoskwiniowym. Sernik wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Deser przechowuj w lodówce do czasu podania. Przed podaniem wyjmij z miski i udekoruj listkami...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...brzoskwiniową. Wylej ją na warstwę wiśniową i ponownie odstaw do do lodówki na 40 min. Podobnie przygotuj masę agrestową i wyłóż ją na warstwę brzoskwiniową. 3. Sernik schładzaj kilka godzin, a najlepiej(...). Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 20 minut Porcja: 250 kalorii Sernik mozaikowy Składniki na 14 porcji: po jednej galaretce wiśniowej, agrestowej i brzoskwiniowej, 2 galaretki truskawkowe...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...

  • Ananasowe łakocie

    ...malinowa. Przygotowanie: 1. Ser zmiel trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa lub blenderem. Jeśli użyjesz serków homogenizowanych, unikniesz czasochłonnego mielenia. Przełóż ser do miski, dodaj cukier(...) podaje się na ciepło lub na zimno. Przygotowanie: 30 minut Porcja: 345 kalorii Sernik z owocami Składniki na 16 porcji: 1 kg białego, tłustego sera lub 4 opakowania homogenizowanego serka waniliowego...

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...