• Informacje na temat:

    sernik z serków homogenizowanych ciasta

Przepisy na temat: sernik z serków homogenizowanych ciasta
  • We wtorek skuś się na sernik

    Krakowski, z rodzynkami albo bez, na zimno, z białą czekoladą, z owocami zatopionymi w galaretce. Sernik można przygotować na wiele sposobów, nawet bez użycia... sera - weganom zastąpić go może tofu. We wtorek przypada Międzynarodowy Dzień Sernika.

  • Sekrety udanego sernika

    ...pieczenie w temperaturze nie wyższej niż 180 st. Jeśli chcesz uchronić wierzch ciasta przed pękaniem, piecz sernik w kąpieli wodnej i nie otwieraj piekarnika. Masa Jeśli przygotujesz ją z mielonego tłustego twarogu, sernik będzie wilgotny i zwarty. Ciasto z homogenizowanych serków będzie miało gładką i kremową konsystencję. Studzenie Nie wyjmuj sernika od razu po upieczeniu, tylko pozostaw go...

  • Sernik na zimno

    Składniki: Ciasto: 20 dag herbatników 8 dag masła Masa: 50 dag twarogu sernikowego 30 dag serka homogenizowanego 15 dag śmietany 30 proc. 15 dag cukru pudru 3 łyżki żelatyny 2 cytryny(...) stężenia. Sok z pozostałej cytryny wymieszaj ze schłodzoną galaretką oraz odłożoną masą serową. Wyłóż na sernik, znów schłodź w lodówce.

  • Sernik z galaretką

    Składniki: Biszkopt: 4/5 szklanki mąki pszennej 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej 5 jaj 3/4 szklanki cukru Masa: 40 dag twarogu sernikowego lub serka homogenizowanego pół szklanki cukru pudru 4 galaretki brzoskwiniowe 2 świeże brzoskwinie mała puszka mandarynek Przygotowanie: 1. Białka oddziel od żółtek. Ubij, stopniowo dodając cukier. Miksując na niskich obrotach...

  • Kolorowy sernik z galaretką

    Sernik z truskawkami.

  • Smakołyki z jogurtu i twarożku

    ...i na obiadek. Sernik lekki jak puch - po 18. miesiącu życia • 600 g serka waniliowego • 200 g twarogu • 6 łyżeczek żelatyny • 1 opakowanie biszkoptów • świeże(...), stopione i przestudzone masło, śmietanę, mąkę oraz sól. Pamiętaj, że ciasto powinno być puszyste, o konsystencji biszkoptowego. Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj porcje ciasta, formując małe...

  • Łakocie pod lupą

    ...chociaż kontrolować ich ilość. Zacznij wypiekać ciasta Najwyższą wartość odżywczą ma sernik, bo ser użyty do jego wypieku jest źródłem nie tylko pełnowartościowego białka, ale również i wapnia. Godne polecenia są ciasta drożdżowe lub biszkoptowe - przygotowywane z niewielkim dodatkiem tłuszczu, a podane z napojem mlecznym, czy owocami są znakomitym podwieczorkiem. Jeśli nie umiesz piec ciast lub...

Artykuły na temat: sernik z serków homogenizowanych ciasta
  • Kolorowe ciasta

    Sernik na zimno z galaretkami Składniki na 10-12 porcji: 3 różnokolorowe galaretki, np. agrestowa, truskawkowa lub pomarańczowa, 300 ml mleka, 3 łyżki żelatyny, 35 dag serka homogenizowanego(...) masa dobrze stężała. Tuż przed podaniem dno miski zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie i wyłóż sernik na paterę lub talerz. Tort pomarańczowy Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 3 jajka...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...

  • Najlepsze serniki

    Do pieczenia sernika weźmy twaróg półtłusty zmielony dwu lub trzykrotnie.

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...

  • Ciasta z malinami

    Sernik z musem malinowym Składniki na 10-12 porcji : Na spód: 14 dag herbatników np. petit beurre, 7 dag roztopionego masła. Na masę serową: 1 kg twarogu sernikowego tłustego lub półtłustego(...) do 150° C, wstaw tortownicę, piecz ok. 75 minut. Sernik wystudź w uchylonym piekarniku, a następnie schłodź w lodówce przez kilka godzin. Tuż przed podaniem wierzch posyp płatkami migdałowymi...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...i truskawkową. Ciasto wstawić do lodówki na godzinę. Odłożone truskawki pokroić na połówki. Gdy masy nieco stężeją, na wierzchu ciasta ułożyć połówki truskawek. Polać tężejącą galaretką. Mocno schłodzić. Lekki sernik brzoskwiniowy Składniki: 5 dag biszkoptów, 12,5 dag ciastek migdałowych (np. amarettini), 6,5 dag masła, 5 dużych brzoskwiń, 3 łyżeczki żelatyny,  50 dag mascarpone, 75 dag mielonego...

  • Sernik to król ciast. Jednak latem mało kto ma ochotę uruchamiać piekarnik, aby przygotować taki deser. W takim wypadku z pomocą przychodzą nasi użytkownicy, którzy sztukę robienia ciast bez pieczenia opanowali do perfekcji. Fot. 123RF/Picsel Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że jego odmian jest około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z...

  • Baśniowy sernik na zimno

    ...mielenia. Jeśli do zrobienia ciasta użyjemy serka homogenizowanego, nie trzeba go przecierać przez maszynkę. Masę wymieszać z cukrem oraz galaretką cytrynową. Masło utrzeć na pianę. Wciąż ucierając, stopniowo dodawać do niego masę z twarogu, jajek i skórki pomarańczowej. Gładką masę przełożyć do tortownicy wypłukanej zimną wodą lub do miseczek, w których sernik będzie tężał. Następnie na wierzchu...

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!