• Informacje na temat:

    sernik z posypką

Przepisy na temat: sernik z posypką
Artykuły na temat: sernik z posypką
  • Sernik z migdałową posypką

    Pyszny sernik.

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Najlepsze serniki

    Do pieczenia sernika weźmy twaróg półtłusty zmielony dwu lub trzykrotnie.

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...

  • Ciasto z bananów? Czemu nie!

    Ciasto bananowe z posypką zagościło na polskich stołach. To silna konkurencja dla sernika.

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...

  • Słodkie życie

    Sernik z posypką Składniki: 350 g mąki 250 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego Sól 275 g masła 4 jajka 750 g twarogu 250 g mascarpone 6 łyżek kaszy manny 200(...) pozostałą posypką.  Piec w 200 st. C przez 60-70 minut. Rozpiąć formę i pozostawić w niej do ostygnięcia. Oprószyć cukrem pudrem.   Śliwkowe tartaletki z creme brulée Składniki: 200 g masła...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Płatki kukurydziane - 10 zastosowań

    ...niż ta z bułki! 4. Lekkie śniadanie Spora garść kornfleksów do czego tylko zechcesz: mleka, jogurtu, maślanki. Do tego ulubione owoce i energetyczne śniadanie gotowe! 5. Spód do sernika Pokruszone płatki kukurydziane, połączone np. z miodem i masłem, mogą być idealnym spodem do sernika na zimno (np. czekoladowego) lub innego ciasta bez pieczenia, np. jogurtowego. 6. Dekoracja deseru Bitą...

  • Sernik to król ciast. Jednak latem mało kto ma ochotę uruchamiać piekarnik, aby przygotować taki deser. W takim wypadku z pomocą przychodzą nasi użytkownicy, którzy sztukę robienia ciast bez pieczenia opanowali do perfekcji. Fot. 123RF/Picsel Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że jego odmian jest około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z...