• Informacje na temat:

    sernik z makiem jak przekładać

Przepisy na temat: sernik z makiem jak przekładać
  • Bez ciasta nie ma Świąt

    ...nie tylko wizualnie zachwycą gości, ale będą przede wszystkim doskonale smakować? Jak to zrobić? Wystarczy dodać do nich bakalie: suszone owoce i chrupiące orzechy nadadzą ciastom doskonałego smaku...

  • Tofu - niby bez smaku, ale jakie uniwersalne

    ...deserową, zdaniem Dymek jeszcze lepszą, jest tofurnik, czyli wegańska wersja sernika.  - Postępujemy podobnie jak z twarogiem - czyli mielimy tofu, raz lub dwa razy. Następnie dajemy trochę mleka np(...)Jak przekonuje w rozmowie z PAP Life Marta Dymek, autorka książki i bloga "Jadłonomia", tofu można przygotować na wiele wytrawnych sposobów. - Tofu można np. zamarynować w zakwasie buraczanym...

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...-pomarańczowy sernik z purée żurawinowym pięknie wygląda na świątecznym stole. To jeden z najsmaczniejszych zimowych serników, słodki smak został tu przełamany smakiem żurawin. Pieczony w kąpieli wodnej, by(...) jak stół. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód i piec w kąpieli wodnej w temperaturze 160ºC przez 50-60 minut. Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta. Wyjąć, wystudzić...

Artykuły na temat: sernik z makiem jak przekładać
  • Sernik z makiem i cynamonem

    ...>>>Krok po kroku, jak przygotować ten sernik - znajdziesz na kolejnej stronie

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Jak przygotować święta bez chemii

    Julita Bator - autorka książek o zdrowym gotowaniu podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników, żeby zachować tradycyjny smak wigilijnej kolacji.

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Desery pachnące kawą

    Boże Narodzenie to czas rodzinnych spotkań, rozmów i ciepłej atmosfery. Nic tak nie sprzyja pogaduchom w gronie najbliższych, jak filiżanka aromatycznej kawy. Jednak wyjątkowe okazje wymagają niezwykłej oprawy. Chcesz zaskoczyć swoich gości? Zamiast tradycyjnego napoju, podaruj im chwilę przyjemności w postaci niezwykłego deseru na bazie kawy.

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...

  • Siostra Anastazja: Nie można co do joty kierować się przepisem

    Od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów, którzy namówili ją na wydawanie książek kucharskich. Do tej pory sprzedano ich ponad 3 miliony egzemplarzy. Czytelnicy uwielbiają przepisy Siostry Anastazji Pustelnik, bo jej dania zawsze się udają. Rozmawiamy o tajnikach gotowania, życiu zakonnym, rodzinie i o tym, jak przylgnęło do niej imię Anastazja.

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...

  • Joanna Moro: Wielkanoc spędzam w Wilnie

    ...sałatkę, która jest znana w Polsce jako jarzynowa, a na Litwie jako biała. Pewnie dlatego, że dużo w niej majonezu. - A na deser mama robi wyborny sernik wiedeński. Jego tajemnica tkwi w serze, grubo zmielonym, ciężkim. Z kolei nasze baby wielkanocne to bardziej takie ogromne buły z cynamonem, rodzynkami, wypełnione makiem, serem albo konfiturami. Zawsze piekły je moje babcie. Niedawno jedna...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...