• Informacje na temat:

    sernik na zimno bez jajek że smietana

Przepisy na temat: sernik na zimno bez jajek że smietana
  • Co w różnych rejonach Polski je się na śniadanie wielkanocne?

    Są potrawy, które bez względu na region rządzą na wielkanocnych stołach w całej Polsce. Do nich należy między innymi żurek, biała kiełbasa czy słodkie mazurki. Inne dania są specyficzne dla konkretnego regionu. Co jada się na śniadanie wielkanocne w różnych rejonach Polski?

  • Wielkanocne specjały. Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole?

    ...występować w dwóch wersjach - jako całe pęta lub w formie pokrojonej. Bez względu na to, na którą opcję zdecyduje się gospodyni, dalsze działania związane z przygotowaniem dania są takie same.  Mięso należy(...) - wypiek na bazie twarogu i bakalii, smakiem trochę przypominający sernik. W odróżnieniu od znanych w całym kraju wielkanocnych ciast, pascha ma kształt stożka. Poza tym serowym specjałem, w świątecznym...

Artykuły na temat: sernik na zimno bez jajek że smietana
  • Wesele bez mięsa?

    ...wspaniałych smaków można odkryć, próbując potraw kuchni roślinnej: grillowane warzywa, potrawki z tofu, jaglane kotlety to tylko niektóre z proponowanych pozycji wegańskiego menu. Tort bez użycia jajek(...)Istnieje kilka rodzajów diet eliminujących spożycie mięsa. Laktoowowegetarianizm to najpopularniejsza odmiana - oprócz warzyw, owoców i zbóż dopuszcza się jedzenie nabiału, jajek i miodu...

  • Sernik to król ciast. Jednak latem mało kto ma ochotę uruchamiać piekarnik, aby przygotować taki deser. W takim wypadku z pomocą przychodzą nasi użytkownicy, którzy sztukę robienia ciast bez pieczenia opanowali do perfekcji. Fot. 123RF/Picsel Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że jego odmian jest około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    ...posmarowanej olejem i podziurkowanej folii aluminiowej. Nakryj grill pokrywą lub folią aluminiową. Wędź ryby ok. 20-30 min. bez odwracania. Dosyp mokrych wiórów i wędź kolejne 30 min. Ostudź. Jak ją jeść? Jeśli wędzoną makrelę jadłaś na zimno, a świeżą smażyłaś, spróbuj innych sposobów na ich przygotowanie. Pieczona lub smażona: Makrelę wędzoną gorącym dymem (całe tuszki) można też jeść na ciepło...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...wcinać, nie tylko z powodu potencjalnego bólu brzucha, ale myślę, że w rozsądnych ilościach tiramisu jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Również przed seksem. Polacy kochają włoską kuchnię nawet bez jej(...) klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem, choć nadal to kluski - z mąki i wody, ewentualnie jeszcze jajek. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari...

  • Jeśli przygotowanie sernika kojarzy ci się z długimi godzinami spędzonymi przy rozgrzanym piekarniku, przedstawiamy garść przepisów, które skutecznie rozprawią się z tym mitem. Fot. 123RF/Pcisel Najprawdopodobniej obecność serników na polskich stołach zawdzięczamy królowi Janowi III Sobieskiemu, który sprowadził go wracając z odsieczy wiedeńskiej. Tak oto zawitał do kraju nad Wisłą, gdzie ochrzczono go mianem „sernika wiedeńskiego". Rozsmakowali się w nim krakowiacy i przystroili...

  • Goście, goście!

    ...: 400 g rostbefu bez kości, 1 główka czosnku, 200 ml wytrawnego czerwonego wina, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, łyżeczka ziaren jałowca, kilka ziaren ziela angielskiego, świeży liść laurowy(...) Poziom trudności: 2 Składniki: 1,5 kg karkówki bez kości, włoszczyzna, 1 mała główka czosnku, 50 ml oliwy z oliwek, łyżka masła klarowanego, 1 łyżka papryki w proszku, łyżka kminku, szczypta soli...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...

  • Tradycyjne świąteczne potrawy z Podhala

    ...°C. Boczek podawaj na zimno pokrojony w średniej grubości plastry. Możesz serwować go np. z chrzanem, ćwikłą oraz z marynowanymi grzybkami.  Sernik po góralsku Składniki: 3 szklanki mąki, 3 jajka(...) ozdobioną oscypkiem i natką. Jagnięcina ze śliwkami Składniki: 1 kg żeberek jagnięcych, 10 dag śliwek suszonych bez pestek (polskich, a nie kalifornijskich), 4 duże ziemniaki, cebula, 1/2 główki...

  • Poznaj proste przepisy na 5 rozgrzewających drinków na chłodne wieczor‏y. Zdjęcie 123RF Specjaliści od motywacji powtarzają jak mantrę takie oto zdanie: każdego dnia zrób sobie mały prezent. Kiedy wieczory są jeszcze wciąż długie i chłodne warto postarać się o coś pysznego dla podniebienia - odrobinę luksusu w postaci rozgrzewającego drinka. Samodzielne wykonanie poniższych przepisów jest banalnie proste, a proponowane napoje sprawdzą się doskonale zarówno podczas relaksujących wieczorów z...