• Informacje na temat:

    sernik czekoladowy z polewa czekoladowa

Przepisy na temat: sernik czekoladowy z polewa czekoladowa
  • Sernik milionera

    Domowy kruchy spód, masa serowa z kajmakiem i polewa czekoladowa. W serniku milionera nie piecze się masy serowej, a jedynie kruchy spód. Bardziej przypomina puszysty krem serkowy niż typowy zwarty sernik. Deser można przygotować również na masie z pokruszonych ciasteczek, wtedy w ogóle bez pieczenia. Dla fanów kajmaku to pozycja obowiązkowa, smakuje jak milion dolarów!

  • Sernik wiedeński

    ...-dół). Uchyl na 2 minuty drzwiczki piekarnika, zmniejsz temperaturę do 150 stopni C i piecz jeszcze ok. 80 minut. Wystudź sernik w uchylonym piekarniku i przełóż go na talerz. Śmietankę podgrzej z masłem. Zdejmij masę z ognia, dodaj połamaną czekoladę. Wymieszaj. Lekko przestudzoną polewą polej sernik. Gdy zastygnie, rozłóż wisienki. 

  • Sernik cytrusowy w polewie

    Dla smakoszy przepis na puszysty cytrusowy sernik w polewie.

  • Sernik z jeżynami

    Składniki na 12 porcji: Spód: 25 dag czekoladowych herbatników 10 dag masła Masa: 15 dag gorzkiej czekolady 80 dag mielonego twarogu 15 dag cukru 1 op. budyniu czekoladowego 2 łyżki kakao 5 jajek 30 dag jeżyn 100 ml oleju Polewa: 20 dag gorzkiej czekolady 100 ml śmietany kremówki 3 łyżki zapachu kawowego lub rumowego Sposób przygotowania...

  • Oryginalny sernik "zebra"

    Składniki: 4 duże jajka żółtko 3/4 szkl. cukru 50 dag twarogu 50 dag sera mascarpone budyń waniliowy budyń czekoladowy łyżka kakao płaska łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki esencji waniliowej Polewa 5 łyżek margaryny 2 kopiaste łyżki cukru pudru 2 i 1/2 łyżki wody 2 łyżki kakao Przygotowanie: 1.Sery, cukier i jajka wymieszaj trzepaczką i podziel na dwie części. Jedną...

  • Sernik z kakao i wiśniami

    Składniki Spód: 25 dag mąki pszennej 15 dag masła żółtko 8 dag cukru łyżka śmietany 18 proc. Masa: 50 dag zmielonego twarogu 5 łyżek kakao 5 jajek 10 dag masła pół szklanki cukru pudru łyżka kaszy manny łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 20 dag wiśni w syropie polewa czekoladowa Przygotowanie 1 Zagnieć ciasto, schłodź. Żółtka utrzyj z połową...

  • Sernik z morelami na kruchym spodzie kakaowym

    ...stroną do góry. Owoce lekko wciśnij w masę serową. 4. Placek ponownie wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175ºC. Piecz dalej przez 45 minut. Gotowy sernik dobrze wystudź. Następnie placek...

  • Piegowaty chałwowiec

    Sernik z dodatkiem chałwy to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Kremowa masa z kawałkami chałwy wręcz rozpływa się w ustach. Kto raz wypróbuje ten przepis, często do niego wraca.

  • Krówkowy serniczek

    Smakowita propozycja dla miłośników ciast bez pieczenia. Sernik z masą korówkową i czekoladą zasmakuje każdemu. Wypróbuj nasz przepis i zaskocz domowników!

  • Serniczek "Zebra"

    Sernik króluje wśród deserów - ten smakuje i wygląda wyjątkowo. Wypróbuj koniecznie nasz przepis.

Artykuły na temat: sernik czekoladowy z polewa czekoladowa
  • Sernik z polewą czekoladową

    Puszyste i delikatne. Serniki – pyszne jak u mamy. Ich smak przywołuje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa.

  • Wbrew pozorom, potrawy z dodatkiem czekolady wcale nie muszą być tuczące lub niezdrowe. Wystarczy umiejętnie łączyć składniki. Fot. 123RF/Picsel SKŁADNIKI - ½ szklanki płatków owsianych górskich - ¾ szklanki mleka - 1 łyżeczka cukru pudru albo miodu - 1 1/2 łyżeczki kakao - 1 łyżka płatków migdałowych albo innych posiekanych orzechów - ½ banana lub innego owocu PRZYGOTOWANIE Krok 1Do słoika wsypujemy płatki owsiane, kakao oraz cukier. Dodajemy mleko. Zakręcamy słoik i potrząsamy nim, aby...

  • Sernik czekoladowy

    ...minut w temperaturze 160˚C. Studź w wyłączonym piekarniku.  Przygotuj polewę. Czekoladę rozpuść z łyżką masła i polej przestudzony sernik, tworząc ozdobny wzór. Wstaw do lodówki.  Zobacz także:

  • Przepis techniczny Michała Brysia z piątego odcinka programu "Bake off - Ale Ciacho!" Nagrzać piekarnik do 190C. Oba rodzaje ciast robić równolegle. Ciasto czekoladowe   280g mąki typ 500 30g  kakao 3 g drożdży GOLD Ok 120 g wody 60g żółtek 30g oleju z pestek winogron 30g cukru 5g drobnej soli morskiej Zrehydrować drożdże w 50g wody.   Przesiać mąkę z kakao. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z pozostałymi składnikami z wyjątkiem soli. Wymieszać składniki ( jeszcze nie zagniatać). Dodać sól...

  • Sernik na czekoladowym spodzie

    .... 40 minut w 180ºC. Sernik zostawiamy w blasze i studzimy co najmniej godzinę. Następnie wyjmujemy i kroimy na równe kwadraciki o wymiarach 4x4 centymetry. 4. 150 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Polewą ozdabiamy każdy kwadracik sernika, układamy je na paterze lub na talerzu i podajemy.

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...

  • Sernik Czarny Las

    Jeśli nie liczysz kalorii, polej sernik domową polewą czekoladową. Wystarczy rozpuścić w niedużym rondlu 1/3 czekolady w 3 łyżkach słodkiej śmietanki. Palce lizać!

  • Ania Zakrzewska przygotowała przepiękny czekoladowy tort. Taki wypiek możecie podać na każdej wyjątkowej uroczystości. Biszkopt20 g masła3 jajka70 g cukru60 g mąki12 g kakao Nasączka100 g naturalnego soku z malin sok z połowy cytryny (do smaku)50 g cukru Mus z ciemnej czekolady10 g żelatyny50 g zimnej wody100 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%gałązka świeżego rozmarynu100 g czekolady 70%380 g śmietanki 36% Mus z mlecznej czekolady10 g żelatyny 50 g zimnej wody70 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%100...

  • Serniki z owocami

    Serniki zazwyczaj obfitują w bakalie. Dziś wzbogacamy je owocami.

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...