• Informacje na temat:

    sernik 80 dag sera

Przepisy na temat: sernik 80 dag sera
  • Sernik z jeżynami

    Składniki na 12 porcji: Spód: 25 dag czekoladowych herbatników 10 dag masła Masa: 15 dag gorzkiej czekolady 80 dag mielonego twarogu 15 dag cukru 1 op. budyniu(...) do dekoracji, resztę rozsyp na spodzie z ciastek. Przykryj masą z sera. Wierzch wygładź. Sernik wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160ºC. Piecz przez godzinę. Gotowe ciasto wystudź...

  • Tort z biszkoptami budyniowymi. Tort z kemem truskawkowym i waniliowym.Tort z dekoracją czekoladową. Tort zrobiłam 2 lata temu babci od synowej.

  • Aksamitny sernik w czekoladzie

    Składniki: Ciasto: kg sera w wiaderku 6 jajek 25 dag cukru 1/2 kostki masła 2 torebki budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 10 dag rodzynek 10 dag kandyzowanych skórek(...) Przygotowanie: 1. Miękkie masło utrzyj z cukrem na gładką masę. Dodaj po jednym żółtku na przemian z łyżką sera, utrzyj. Wsyp budyń, ziemniaczaną mąkę, proszek do pieczenia, dalej ucieraj. Dodaj...

  • Klasyczny przepis niemiecki na Schmandkuchen, czyli sernik z gęstej, tłustej 20 do 29 % śmietany. Bardzo smaczny z dodatkiem mandarynek i galaretki. Orzeźwiajacy, lekko kwaskowy, pyszny na upały.

  • Sernik z sera warzonego, popularny również pod nazwą sernik gotowany. W moim domu nazywany sernikiem z sera owarzanego, na którym obowiązkowo królowały skąpane w letnim słońcu truskawki, zatopione w soczystej galaretce. Nie mniej jednak jakby nie brzmiała jego nazwa jedno jest pewne - ten sernik to niezapomniany smak, który przywołuje miłe wspomnienia. Bo przecież olfaktoryczne wspomnienia to nie tylko dana potrawa, zapach czy jej smak. To cały wachlarz wspomnień, miejsc, chwil i kochanych...

  • Mój Styropian Został Wzbogacony o Maliny,Ciasto jest Najlepsze Drugiego Dnia.

  • Smaczny pomysł na "Słodki sernik bez sera"

  • Sernik w starym stylu takim babcinym, ciężki na kruchym spodzie, wilgotny z sera prosto od krówki

  • Smakuje jak sernik chociaż nie ma w nim sera....

  • Smaczny serniczek bez sera.

Artykuły na temat: sernik 80 dag sera
  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    Pieróg biłgorajski, czyli krupniak dla 4-6 osób niedrogo i treściwie Na farsz: 3 szklanki kaszy gryczanej prażonej 5 ziemniaków 10 dag masła 30 dag dobrego białego tłustego sera(...)) pieprz 20 dag sera korycińskiego z czarnuszką świeży koperek do posypania grzanki (opcjonalnie) Grzyby moczymy na noc w niewielkiej ilości wody, potem wyjmujemy z wody, ale jej nie wylewamy. Kroimy...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...

  • Zachwycili się nim starożytni, w Polsce pojawił się za sprawą Jana III Sobieskiego. Z okazji Międzynarodowego Dnia Sernika przedstawiamy ciekawostki, dotyczące tego wypieku. Pokażemy również, jak go przygotować, aby cieszyć się jego pełnym smakiem. Sernik to przepyszny deser, który 30 lipca obchodzi swoje święto. Międzynarodowy Dzień Sernika to idealny pretekst do zapoznania się z dziejami tego specjału oraz ciekawostkami na jego temat. Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość...

  • Sernik to król ciast. Jednak latem mało kto ma ochotę uruchamiać piekarnik, aby przygotować taki deser. W takim wypadku z pomocą przychodzą nasi użytkownicy, którzy sztukę robienia ciast bez pieczenia opanowali do perfekcji. Fot. 123RF/Picsel Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że jego odmian jest około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...