• Informacje na temat:

    ser zolty z czosnkiem i majonezem

Przepisy na temat: ser zolty z czosnkiem i majonezem
  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    Nie zawsze musi być kładziony w plastrach na kanapki. Ser żółty jest bardzo uniwersalny, może przydać się jako dodatek do dań na ciepło i przekąsek.

  • Składniki: żółty ser, majonez, śmietana, czosnek, majeranek lub pietruszka.

  • Przygotowanie Ser zetrzeć na grubej tarce, dodać odsączoną kukurydzę i ananasa, pokrojone w kostkę korniszony, wyciśnięty czosnek i majonez. Rewelacja do mięs z grilla. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Składniki: pomidory, ser żółty, sos czosnkowy, szczypiorek, pieprz, sól.

  • Składniki : Ser żółty, puszka kukurydzy, czosnek, majonez, sól, pieprz.

  • Składniki: pomidory, śmietana, majonez, czosnek (1-2 ząbki), żółty ser.

  • Przygotowanie: Jabłka pokroić w kostkę (dość grubo), ser utrzeć na grubej tarce, dodać soczewicę, ok. 2 łyżki majonezu, wycisnąć na majonez czosnek, osolić do smaku, wymieszać. Podawać schłodzoną.

  • Sałatka owocowa - przysłała Dominika

    Przyrządzanie Brzoskiwnie i ananasa pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Czosnek przecisnąć, dodać majonez i wszystko razem wymieszać. Spróbujcie, bo warto. Coś pysznego!

  • Sałatka z brokułami - mała

    Ugotowane na pół twardo brokuły, ugotowane jajka, starty żółty ser, kukurydza konserwowa; sos: majonez Babuni, 2 ząbki czosnku, sól, jogurt naturalny...

  • ...dla 4 osób 1 chleb tostowy, 1 twarożek smakowy z czosnkiem i cebulą, 1 twarożek smakowy z pomidorami i bazylią, 4 pomidory, 2 cebule, 4 jajka ugotowane na twardo, 10 dag startego żółtego sera, 2 łyżki oleju...

Artykuły na temat: ser zolty z czosnkiem i majonezem
  • Kukurydza. Z czym i jak ją jeść?

    ...z parmezanem, curry, czosnkiem oraz papryczką chili. Jeśli lubisz pikantne smaki, podsmaż na maśle kukurydzę z puszki z posiekaną cebulą, kminkiem, kardamonem, chili i podlej odrobiną soku(...) z puszki, zielony ogórek, kapary i tuńczyk w sosie własnym. Do tej mieszanki dorzuć pokrojony żółty ser i jajko na twardo. Sos robimy z majonezu, a dla odchudzających się z jogurtu i oliwy. W różnych...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Sałatki? Idealne na wiosnę!

    Z serem i grzankami Składniki na 2 porcje: 1 krążek pleśniowego sera typu camembert, 1/2 główki sałaty masłowej lub lodowej, 1-2 garście rukoli, kilka listków roszponki, 4 kromki chleba tostowego(...) w niewielkie trójkąciki ser. Sałatkę polać sosem przygotowanym z oliwy, musztardy, soku cytrynowego i przypraw. Oprószyć pieprzem. Sałatkę można wzbogacić połówkami winogron. Sałata z burakiem...

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...

  • Burgery z kotletami z wątróbki

    Sposób przygotowania: 1. Wątrobę umyj i osusz. Zmiel razem z jajkiem.  2. Posiekaj cebulę i czosnek. Żółty ser pokrój w kosteczkę. Dodaj wszystko do wątróbki. Wsyp mąkę, sól i pieprz. Uformuj kotlety i usmaż je na oleju po 3-5 minut z obu stron.  3. Przekrój bułki. Ułóż na nich sałatę, pokrojone ogórki, kotlety i plastry pomidorów.  4. Wymieszaj jogurt z ketchupem i majonezem. Polej sosem...

  • Żółte sery są bardzo odżywcze i z tego powodu powinny znaleźć się w codziennym jadłospisie. Chociaż zawierają sporo tłuszczu i kalorii, jedzone z umiarem, mają bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Zdjęcie 123rf Z badań przeprowadzonych przez szwedzkich naukowców (wnioski opublikowano w "American Journal of Clinical Nutrition") wynika, że spożywanie sera żółtego może zmniejszać ryzyko występowania raka jelita grubego u kobiet i raka prostaty u mężczyzn, jest świetnym źródłem białka dla...

  • Obniżamy cholesterol

    ...bezmięsny obiad, np. jajecznicę na parze albo pulpet z ciecierzycy lub soczewicy. Zamiast tłustych serów pasta z awokado lub jajek. Sery żółte i pleśniowe mają sporo nasyconych kwasów tłuszczowych, które bardzo podnoszą poziom cholesterolu, dlatego zrezygnuj z ich jedzenia. Na kanapkę możesz przygotować pastę z awokado - wystarczy je rozgnieść i doprawić sokiem z cytryny, czosnkiem, pieprzem...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Czy kupowany w sklepie "ser" to naprawdę ser? Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może...

  • Szarym dniom na przekór

    ...tłuszczem gofrownicy po 5-6 minut. 3. Czosnek posiekać,  wymieszać z jogurtem, majonezem i śmietaną,  doprawić. Gofry podawać polane sosem i posypane odłożonymi warzywami. Gotowana z ostrym sosem...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy....