• Informacje na temat:

    ser z kremem

Przepisy na temat: ser z kremem
  • Krem kukurydziany

    ...całość jeszcze ok. 20 minut. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. 5. Zupę nakładamy na talerze, posypujemy startym serem i zieleniną.

  • Ciasto łączy wiele smaków polecam je!

  • Rozgrzewająca zupa krem z soczewicy i serem kremowym

    Zima to czas w którym szczególnie chętnie sięgamy po rozgrzewające i sycące potrawy. Krem z soczewicy z dodatkiem kurkumy, czarnuszki i orientalnych przypraw, to wyśmienita kompozycja pełna aromatu, o wyjątkowo pysznym, serowym smaku.

  • taki oto torcik na 2 latka mojej corci;)

  • Zapiekane ziemniaki z kabanosami i kremem chrzanowym

    ...składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy ziemniaki, wierzch posypujemy resztą startego sera.Całość wkładamy do rozgrzanego do 160 stopni Celsjusza piekarnika na 5-10 min (termoobieg + górna funkcja opiekania) aż ser się przyrumieni.

  • bardzo łatwe do zrobienie, i bardzo dobre.

  • Zupa pomidorowa z serem

    Wszyscy znamy smak zupy pomidorowej, można jednak go wzbogacić dodając ser.

  • Ser pomarańczowy jest u nas obowiązkowym dodatkiem do naleśników na słodko. Ma on śliczny pomarańczowy kolor oraz cytrusowy smak i aromat. Ser pomarańczowy jest idealnym rozwiązaniem dla zapracowanych. Przepis jest szybki i prosty, zawiera mało składników. Jest to ser świeży, dlatego możesz go zjeść zaraz po przygotowaniu.

  • Ser halloumi – cypryjski przysmak na polskim stole

    Urozmaicanie jadłospisu jest pożądane przynajmniej z trzech powodów: sprzyja procesom metabolicznym, jest korzystne dla sylwetki i pozwala nam delektować się pełną gamą smaków. Dobrze wprowadzać do jadłospisu choć jeden nowy produkt w miesiącu. Tym razem niech to będzie halloumi, ser o niepowtarzalnym smaku i niezliczonych metodach serwowania.

  • Przepis na ser cytrynowy jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jest on zdecydowanie bardziej cytrynowy w smaku niż paneer. I w tym tkwi jego cały urok. Ser cytrynowy można podawać na słodko np. z cukrem i rodzynkami do naleśników lub wytrawnie z solą i ziołami. Dodając zioła, trzeba wziąć pod uwagę jego kwaskowy smak. My dodajemy do niego odrobinę suszonej skórki z cytryny z bazylią lub miętą. Jest tutaj duże pole do eksperymentów smakowych.

Artykuły na temat: ser z kremem
  • Krem serowo-ziemniaczny

    ...w kostkę i podsmaż z obu stron na maśle. Możesz też skropić oliwą i upiec w piekarniku.  5. Zmiksuj zupę, dodaj przyprawy, starty ser, posyp grzankami.  Zobacz także:

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Zupa krem z grzankami i serem

    ...zalewamy bulionem, dodajemy ziemniaki, doprawiamy pieprzem, solą, kminkiem i gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksujemy blenderem na krem. Dodajemy ser i gotujemy chwilę, by się rozpuścił. Na...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Krem z cukinii z serem pleśniowym

    Ser podkreśla delikatny smak cukinii.

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...

  • Krem cebulowy na białym winie z serową grzanką

    ...ziemniaki. Zupę zblenduj na gładki krem. Wymieszaj ze śmietanką. Dopraw solą, pieprzem i gałką. Zagotuj.  3. Krem podawaj z pokruszonym serem bursztyn lub serowymi grzankami (kromki bagietki posmaruj...

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. W ich poszukiwaniu nie musicie udawać się w daleką podróż. Okazuje się bowiem, że tuż za wschodnią granicą Polski, produkuje się ser, zachwycający wszystkich koneserów. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy, wieki temu potężny olbrzym Dziugas wykopał na Żmudzi jezioro Mastis oraz założył nad nim miasto Telsza - stolicę Żmudzi. Historia ta jest żywa po dziś dzień, a na cześć mitycznego założyciela miasta...

  • Kremowe sery Hochland

    Zjadając kanapkę z serem Hochland, zastanawiamy się nieraz jak i z czego są zrobione i co sprawia, że jest on tak pyszny. Co kryją w sobie te kremowe sery? Przede wszystkim naturalne składniki: najwyższej jakości sery żółte, stanowiące główny ich składnik, mleko od zaufanych dostawców, a także aromatyczne zioła i warzywa. To wszystko bez konserwantów i sztucznych barwników.

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. Ser kozi z pewnością należy do tego grona. Fot. 123RF/Picsel Jeżeli lubicie charakterystyczny smak koziego sera, mamy dla was bardzo dobrą wiadomość - produkt ten jest wyjątkowo zdrowy i bardzo pozytywnie wpływa na nasz organizm. Ser kozi zawiera w sobie sporo łatwo przyswajalnego wapnia oraz potas i fosfor. Warto go jeść również ze względu na obecność pełnowartościowego białka i witamin z grupy B, które...

Wideo na temat: ser z kremem
  • Sycące dania na bazie serów

    Mikołaj Rey przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" serowe potrawy. Na stole znalazły się dania takie jak: krem z oscypka i kalafiora oraz serowe fondue.

  • Orzechowa kuchnia Piotra Kucharskiego

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" gotował Piotr Kucharski. Głównym składnikiem jego dań były orzechy. Jakie potrawy z nich wyczarował? Kucharz zrobił m.in. bakłażany z serem i orzechami, pieczony ser z orzechami i owocami, drożdżówki z domowym kremem orzechowo-czekoladowym oraz kotlety schabowe smażone w orzechowej panierce podawane z duszonymi grzybami.