• Informacje na temat:

    ser feta czerwona fasola sałatka

Przepisy na temat: ser feta czerwona fasola sałatka
  • Z serem feta.

  • Sałatka z Fetą - Sylwia

    Kapusta pekińska, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, ser Feta, ząbki czosnku, mały majonez.

  • Sałatka brokułowa z fasolką i fetą

    ...i pieprzu. Brokuły zblanszować (wrzucić na kilka minut na wrzątek i po wyjęciu oblać zimną wodą) i podzielić na małe cząstki. Brokuły wymieszać z serem feta, odsączoną fasolą i polać sosem. Brokuły są bogatym źródłem kwasu foliowego, niezwykle ważnego dla zdrowia dziecka, ze względu na wpływ na prawidłowy rozwój układu nerwowego. Dodatkowo brokuły razem z serem feta są dobrym źródłem...

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    Zamiast zwykłego obiadu możesz zaserwować rodzinie sycącą sałatkę warzywną z dodatkiem mięsa, ryb, makaronu, sera lub ziemniaków. Nikt się jej nie oprze!

  • Wiosną jedz sałatki!

    ...wystygnięcia. Fasolę namoczyć, po namoczeniu ugotować, ostudzić. Wszystkie składniki połączyć z jabłkiem pokrojonym w kostkę i cebulą. Sałatka z serem feta Składniki na 4 porcje: - 1 czerwona papryka(...)Sałatka wiosenna Składniki: - 2 pęczki rzodkiewki, - 1 pęczek szczypiorku, - 2 jajka ugotowane na twardo, sos: - 1/2 szklanki śmietany lub jogurtu, - 1 łyżeczka musztardy, - sól, cukier...

  • Kuchnia izraelska: Miks smaków świata

    ...tradycja. Typowe warzywne przystawki to tabouleh - surowe posiekane pomidory, czerwona papryka, ogórek z oliwą, czosnkiem i kuskusem oraz madbukha - bakłażan gotowany w śmietanie i oliwie. Bardzo popularna jest sałatka jerozolimska z siekanymi warzywami, oliwkami, serem fetą i granatami, bardzo przypominająca wiejską sałatkę grecką. To jednak niejedyny wpływ kultury śródziemnomorskiej na kuchnię...

Artykuły na temat: ser feta czerwona fasola sałatka
  • Sałatka z awokado i czerwoną fasolą

    Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania - nie gotujemy Porcja dla 6 osób  Składniki: 2 torebki mieszanki sałat ½ ogórka, pokrojonego na długie cienkie plastry obieraczką do warzyw 400g czerwonej fasolki w puszce, odsączonej i wypłukanej 150g sera feta z czarnym pieprzem, pokrojonego w kostkę 3 jędrnych i dojrzałych awokado, pokrojonych w kostkę ½ cytryny   Dressing 125ml...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Księga smaków: Ser feta

    ...​To ser produkowany z mieszanki mleka koziego i owczego. Jedząc go, dostarczasz organizmowi wapń, dbającą o młodość skóry i wzrok witaminę A, a także witaminy z grupy B. I niezłe wrażenia smakowe...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Zimowe sałatki

    ...delikatnie wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki na dwie godziny. Udekorować koperkiem. Lekka sałatka z serem feta Składniki na 4 porcje: 1/2 główki zielonej sałaty, 10 dag pomidorków koktajlowych (lub(...) rozgrzanym maśle przesmażyć mięso, dodać cebulę, a gdy się zeszkli, winogrona. Doprawić solą, pieprzem i suszonym tymiankiem, połączyć z makaronem. Danie podawać posypane pokruszonym serem...

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...

  • Dieta bez glutenu

    ..., 1/3 kostki sera typu feta. Warzywa i ser pokrój w kostkę, sałatę porwij na kawałki. Polej sosem winegret (2 łyżki oliwy, 2 krople octu balsamicznego, sól, szczypta cukru, zioła). Czas: 5 minut, cena(...) naturalnie bezglutenowe (ryż, gryka, proso, komosa ryżowa, kukurydza, ziemniaki, soja, soczewica, fasola, mięso, ryby, jaja, warzywa, owoce, orzechy) oraz na takie, które uznaje się za bezglutenowe...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Letnie menu

    ..., polać sosem, wymieszać ponownie. Dodać ser feta i bazylię. Krem bawarski z marynowanymi truskawkami Składniki: 4 płaty żelatyny Laska wanilii 500 ml mleka Szczypta soli 5 żółtek 125(...)Grillowane warzywa i szaszłyki z kurczaka Składniki: 1 bakłażan Cukinia 1 czerwona papryka 500 g zielonych szparagów 2 ząbki czosnku 5 gałązek tymianku 5 gałązek rozmarynu 100 ml...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...