• Informacje na temat:

    ser camembert panierowany

Przepisy na temat: ser camembert panierowany
  • Camembert z żurawiną

    Seler i paprykę myjemy, czyścimy, kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z żółtym serem. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert przekrawamy wszerz na połowy. Napełniamy farszem warzywno-serowym. Składamy w całość i lekko dociskamy, by góra skleiła się z dołem. Serki panierujemy najpierw w rozmąconym jajku, a potem w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na...

  • Panierowany camembert

    Składniki: - 2 szt. camembert, - 2 szklanki płatków kukurydzianych, - 1 jajko, - pieprz, - 4 łyżki żurawiny do mięs, - kilka listków natki pietruszki, - olej do smażenia Przygotowanie: Ser przekroić w poprzek, panierować w jajku i kruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć krótko na rozgrzanym oleju. Podawać z żurawiną i natką pietruszki. Czas przygotowania 20 min. Przepis na 2 osoby.

  • Smażony camembert z żurawiną

    Składniki na 4 porcje: - 2 serki camembert, - 5 dag żółtego sera gouda, - 1/2 czerwonej papryki, - łodyga selera naciowego, - jajko, - bułka tarta, - olej, - żurawina ze słoiczka, - sól(...) kostkę. Paprykę oraz seler wymieszać z żółtym serem. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert wyjąć z opakowania, po czym przekroić je wzdłuż. Napełnić farszem warzywno...

Artykuły na temat: ser camembert panierowany
  • Panierowany camembert

    Ser przekroić w poprzek, panierować w jajku i kruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć krótko na rozgrzanym oleju. Podawać z żurawiną i natką pietru...

  • Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz...

  • Ser na śniadanie

    .... Kanapki można też ubrać wiórkami startego na tarce sera żółtego, oliwka mi bez pestek, kaparami lub smażonymi borówkami. Camembert z żurawiną Skład na 4 porcje: 2 serki camembert, 50 g tartego(...) w drobną kostkę. Mieszamy z żółtym serem. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert przekrawamy wszerz na połowy. Napełniamy farszem warzywno-serowym. Składamy...

  • Zwykle stosujemy go jako dodatek, jednak czasem ser może stać się prawdziwą gwiazdą w naszej kuchni. Oto kilka przepisów, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom serów. Fot. 123RF/Picsel Legenda głosi, że ser został przypadkowo wynaleziony przez pewnego Araba, który konno przemierzał pustynię, mając w bukłakach duży zapas mleka. Kiedy zatrzymał się, aby ugasić pragnienie, ze zdziwieniem stwierdził, że mleko zmieniło się w mętną ciecz. Spragniony mężczyzna nie miał wyboru - musiał...

  • Smakołyki w panierce

    Zmieńmy jej skład, a mięso, ser czy naleśniki zaskoczą nowym smakiem.

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Smaki z Czech

    Smakołyki naszych południowych sąsiadów to nie tylko słynne knedliki, ale także pyszne pieczone kiełbaski, nadziewane placki oraz smażony żółty ser.

  • Panierując kotlety nie musisz ograniczać się wyłącznie do bułki tartej. Aby mięso nabrało wyjątkowego smaku, warto pokusić się o mały eksperyment kulinarny. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że panierowanie kotletów to banalnie prosta czynność, z którą poradzi sobie nawet bardzo niedoświadczony kucharz. W końcu obtoczenie mięsa w bułce tartej to żadna filozofia. Jeśli jednak chcesz przygotować mistrzowską panierkę, musisz pamiętać o kilku bardzo ważnych szczegółach. Tylko w tedy nie...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    ...kotlety sojowe i panierowany ser camembert. Jeśli przyjęcie jest kameralne, a towarzystwo małe, można zdecydować się na częstowanie gości wyłącznie wegetariańskimi potrawami - bliscy na pewno(...)? Schabowy raz? Może pięć razy? Wesele najczęściej zaczyna się od obiadu: lekkiej przystawki zaostrzającej apetyt (nie zawsze), zupy, drugiego dania oraz deseru. Potrawy mogą być serwowane - wtedy...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...