• Informacje na temat:

    ser biały z rzodkiewką

Przepisy na temat: ser biały z rzodkiewką
  • Twarożek z rzodkiewką

    Składniki: 30 dag białego sera śmietana mleko lub jogurt (do rozrobienia sera) pęczek rzodkiewek kiełki (także np. rzodkiewki) sól, pieprz Przygotowanie: 1. Biały ser rozgnieć widelcem, dodając według uznania śmietanę, jogurt lub mleko w takiej ilości, by powstał miękki twarożek. 2. Rzodkiewki umyj i pokrój w półplasterki, dodaj do twarożku. Dołóż do niego również opłukane...

  • Właśnie zaczął się sezon na białą rzodkiewkę. Jest bardzo wodnista i biały ser wchłania jej wilgoć a co za tym idzie użyjemy mało śmietany. Ser nadaje się do jedzenia indywidualnie lub na świeżym chlebku.

  • Ser w diecie dziecka

    Od kiedy można podać szkrabowi kanapkę z twarożkiem, żółtym serem lub danie z camembertem? Sprawdź, co radzi nasz specjalista.

  • Biały ser z dodatkami.

  • Serwujemy sery

    Biały, żółty, pleśniowy czy topiony? Dzieci lubią sery. Sprawdź, które z nich może już jeść twój szkrab.

  • Białe szaleństwo na dobry początek dnia.

  • Przysmaki z sera

    Dzieci najchętniej wybierają słodkie twarożki. Być może dlatego, że nie znają smaku innych. Spróbuj to zmienić, proponując smykowi różnego rodzaju serowe specjały.

  • Jeśli lubicie biały ser to podrzucam przepis na domowy, gotowy w jedną noc! Potrzebny nam będzie tylko jogurt naturalny albo grecki i pielucha tetrowa plus dodatki takie jakie lubimy. Smakuje jak taki almette ale bez zbednych konserwantów. Pyszności! 

  • Białe szaleństwo

    Ze wszystkich przetworów mlecznych ser twarogowy zawiera najmniej wapnia (94 mg na 100 g), za to jest bogatym źródłem białka, witamin i tłuszczu. Warto go podawać dziecku już od 11. miesiąca życia.

  • Pyszna serowa pasta bez grama soli czy pieprzu. Mimo to ma lekko słonawy smak. W czym tkwi tajemnica? Chudy biały ser połączyłam z kanapkowym serem typu feta. I ot, cała filozofia. Taka pasta na śniadanko... pychotka. Lekka, prosta i przede wszystkim smaczna. Polecam!

Artykuły na temat: ser biały z rzodkiewką
  • Twarożek z rzodkiewką i natką

    ...1. Wszystkie warzywa umyć. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych otworach, listki rzodkiewki posiekać. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno pokroić. 2. Do miski włożyć biały ser, dodać rzodkiewki, nać oraz szczypiorek. Następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem o ostrym smaku. 3. Podawać potrawę z ciemnym pieczywem albo z grzankami.

  • Z pewnością zdarzyło wam się kupić czekoladę, która była pokryta delikatnym, białym nalotem. Co to oznacza? Czy jest to niebezpieczne dla naszego zdrowia i czy taką czekoladę możemy zjeść? Fot. 123RF/Picsel Czasami bywa tak, że zakupiona przez nas czekolada po otwarciu wcale nie wygląda tak apetycznie, jak sugerowałby to obrazek na opakowaniu. I nie mamy tutaj na myśli roztopionych lub zgniecionych kostek ulubionego smakołyku. Z pewnością chociaż raz nabyliście wyrób z czekolady, który był...

  • Serwujemy sery

    Biały, żółty, pleśniowy czy topiony? Dzieci lubią sery. Sprawdź, które z nich może już jeść twój szkrab.

  • Polskie święta nie mogą obyć się bez zupy. W Boże Narodzenie, na naszych stołach królują barszcz czerwony i grzybowa, a przy okazji Wielkanocy gotujemy żurek i barszcz biały. Jak je przygotować, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Wielkanoc nie może obejść się bez sycącej i treściwej zupy. W zależności od regionu, jest to żurek, barszcz biały lub też chrzanowa. Zwykle znajdziemy w nich niemal wszystkie produkty, które wcześniej włożyliśmy do wielkanocnego koszyczka. Stąd też ich...

  • Przysmaki z sera

    Dzieci najchętniej wybierają słodkie twarożki. Być może dlatego, że nie znają smaku innych. Spróbuj to zmienić, proponując smykowi różnego rodzaju serowe specjały.

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Zachowaj świeżość produktów

    ...w folię spożywczą, bo w papierze znów obeschnie.  W mleku możesz odświeżyć także biały ser. Rozdrobnij suche grudki widelcem i zalej gorącym mlekiem. Odstaw do ostudzenia. Dokładnie wymieszaj(...) wymagają dłuższej kąpieli. Pozostaw je w wodzie na ok. godzinę. Do ich odświeżenia możesz też użyć wody z sokiem cytrynowym (dwie łyżki soku na litr wody). Stwardniały, obeschnięty ser nadaje...

  • Zajadając się wielkanocną zupą, często myślimy nad tym, czy podany został żurek, czy może barszcz biały. Jak uporać się z odwiecznym dylematem przy świątecznym stole? Gdzie szuakć sedna róznicy i jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Święta wielkanocne kojarzą się nam z tradycją przekazywaną latami. Warto pamiętać o niej również w kuchni, przygotowując świąteczne potrawy. Niegdyś zakwas na żurek robiono z mąki żytniej, natomiast barszcz biały gotowano na wywarze z kiszonych liści barszczu...

  • A na talerzu maj

    ...6 osób Czas przygotowania: 40 minut + 8 godzin oczekiwania Poziom trudności: 2 Składniki: 9 szparagów zielonych, 9 szparagów białych, 2 łyżki masła klarowanego, 18 rzodkiewek, 12 małych młodych(...), pokrój na połówki. Jeszcze ciepłe wymieszaj z łyżką masła i posiekanym koperkiem. Rzodkiewki i pomidorki umyj, podziel na połówki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Ser pokrusz na niewielkie kawałki. Na...

  • Polskie święta nie mogą obyć się bez zupy. W Boże Narodzenie, na naszych stołach królują barszcz czerwony i grzybowa, a przy okazji Wielkanocy gotujemy żurek i barszcz biały. Niestety, nie zawsze mamy czas, aby przygotować je od podstaw i często sięgamy po sklepowe gotowce. Co w nich znajdziemy? Możecie się bardzo zdziwić. Zdjęcie 123rf   W natłoku przedświątecznych obowiązków bardzo często brakuje nam czasu na własnoręczne przygotowanie zakwasu na barszcz lub żurek. Wielu z nas zdaje się...