• Informacje na temat:

    seler naciowy smazony w ciescie

Przepisy na temat: seler naciowy smazony w ciescie
  • Kuchnia na cały tydzień

    .... 180°C. Posyp rozmarynem.   Papryka faszerowana Sposób przygotowania 1. Papryki opłucz, usuń nasiona. Ryż ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo z dodatkiem masła. Seler naciowy obierz, pokrój w drobną kostkę, usmaż razem z posiekaną cebulą. W misce wymieszaj ryż, seler z cebulą, przyprawy. Faszeruj papryki.  2. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem, obok nieobranych...

  • Kilka słów o selerze naciowym.

  • Ziarna pełne smaku

    Ziarna sezamu pasują też do sałatek z ryżem lub makaronem, zwłaszcza tych orientalnych. Podduś pierś kurczaka na maśle z łyżką białego wina. Gdy ostygnie, pokrój w paski, dodaj pokrojony seler naciowy...

  • Przystawka z pysznych składników : szynka dojrzewająca , seler naciowy, boczniaki, połączone ze słodkimi brzoskwiniami... Można użyć dowolnego ulubionego owocu : banan, ananas...

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Spaghetti z sosem z mięsa mielonego Składniki na 4 porcje - cebula, - ząbek czosnku, - 200 g marchewki, - 4 łodygi selera naciowego, - 400 g spaghetti, - sól, - łyżka oleju, - 300 g mieszanego(...) drobno, a selera w cienkie plasterki. Makaron gotować w osolonym wrzątku 8-10 minut. Mięso przesmażyć 4-5 minut na oleju, doprawić solą i pieprzem. Dodać marchewki, selera, i pomidory. Dodać przecier...

  • Idealny dodatek do ryb i drobiu. Sprawdza się także jako przekąska.

  • Zamiast ananasa mozemy uzyc jablek lub bananow. Podajemy polane koglem - moglem :) PYCHA!

  • zdrowe i lekkie.Moja wczorajsza kolacja:)

  • Eksperymentalne połączenie składników dało pyszną sałatkę, którą można podać na każdą okazję :)

  • Polecam wielbicielom selera naciowego.Samo zdrowie:)

Artykuły na temat: seler naciowy smazony w ciescie
  • Tarty, pizze i placuszki

    ...wegetariańska Składniki na 6 porcji: 2 szklanki mąki pszennej, 5 dag drożdży, 1 szklanka mleka, 1/2 szklanki wody, 6 łyżek oliwy, sól, cukier. Dodatki: 1 cebula, 2-3 gałązki selera naciowego...

  • Doskonała przekąska na świąteczny stół Składniki: • 8 białych kiełbasek JBB • opakowanie ciasta francuskiego • cebule • majeranek • 1 jajko • masło do podsmażenia • sól, pieprz • 1 łyżka cukru Składniki na sos:• 150 ml słodkiej śmietanki • 3 łyżki chrzanu • sól i biały pieprz Sposób przygotowania: Białą kiełbasę parzymy na wolnym ogniu około 15 minut, następnie ściągamy z niej skórę. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i cukrem. Ciasto...

  • Dzień dziecka w kuchni

    ...wzbogacą podsmażone na oliwie warzywa, np. marchew drobno utarta, seler naciowy pokrojony w kostkę albo talarki zielonych lub czarnych oliwek. 1. Mięso przysmażyć na 2-3 łyżkach oliwy. Cebulę oczyścić...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Gotuję, nie marnuję!

    Warzywa: w lodówce, bez folii trzymaj sałatę, szpinak, seler naciowy, koperek, natkę; w cieniu, w koszyku lub woreczku, w temperaturze pokojowej - pomidory, ogórki, ziemniaki, marchewkę. Owoce...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Święta inaczej

    ...w oleju. Dostarczą nienasyconych kwasów tłuszczowych i witaminy D, która chroni przed osteoporozą. Po zmianie: W sałatce z jabłkiem, selerem naciowym, skropione oliwą. Seler naciowy zawiera m.in. sporo(...) wzdęcia, zespół jelita nadwrażliwego. W innym przypadku, ze względu na kaloryczność, można go potraktować jak samodzielne danie obiadowe, ale obowiązkowo z dodatkiem surówek (np. z marchwi, selera...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Ziarna pełne smaku

    ...też do sałatek z ryżem lub makaronem, zwłaszcza tych orientalnych. Podduś pierś kurczaka na maśle z łyżką białego wina. Gdy ostygnie, pokrój w paski, dodaj pokrojony seler naciowy, rzodkiewkę...

  • „Ujemne kalorie" - czy istnieje coś takiego? Czy jedząc konkretne produkty, jesteśmy w stanie tylko chudnąć i spalać wszystko, co przyjmujemy? Fot. 123RF/Picsel Co to jest „ujemna kaloria"? Nie istnieje nic takiego, co można byłoby nazwać ujemną kalorią. Tę nazwę traktuje się dość luźno. W skrócie chodzi o to, że w czasie jedzenia i trawienia produktu mielibyśmy spalać więcej kalorii niż ten produkt zawiera. Niestety, takie działanie jest fizjologicznie niemożliwe. Przynajmniej w większości...