• Informacje na temat:

    schab z papryką i fasolką szparagową

Przepisy na temat: schab z papryką i fasolką szparagową
Artykuły na temat: schab z papryką i fasolką szparagową
  • Dieta dziecka

    ..., ryby, jaja (cienki plaster pieczonego schabu lub ryby lub pół piersi kurczaka lub 1/2 jajka lub plasterek chudej wędliny), - produkty zbożowe (1/2 bułki lub kromka chleba lub 1/2 szklanki płatków...

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Atmosferę przy stole tworzą ludzie

    .... Przyrządziłyście schab w sezamowej skorupce. Inne twoje danie popisowe to zupa grzybowa pod czepcem. - Tak, prawdziwa bomba kaloryczna! Zupa na samej śmietanie i wywarze z podgrzybków - jej smak wynagradza...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Zasady diety po pięćdziesiątce

    ..., porzeczki, papaje, passiflory, jeżyny, granaty, jagody. Mięso - chude bez skóry z kurczaka, indyka i królika, wołowina, chuda wieprzowina (szynka, schab), dziczyzna, wędliny drobiowe. Ryby...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ..., selery, szpinak, szparagi, brukiew, kalarepa, rzodkiewka, cykoria, botwinka, rzeżucha, dynia itd.; - mięso - chude, bez skóry, z kurczaka, indyka, królika, wołowina, chuda wieprzowina (szynka, schab...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    .... C. Podwieczorek: banan, kilka orzechów włoskich. Kolacja: Plaster pieczonego schabu, brokuły gotowane na parze, zielona sałata skropiona olejem rzepakowym. Kieliszek wytrawnego wina. Dieta(...) szparagowa, skropiona oliwą z oliwek. Szklanka wody niegazowanej (np. z cytryną). Podwieczorek: Kromka pumpernikla z plastrem pieczonego schabu. Sok pomarańczowy. Kolacja: Pół awokado z sosem...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...