• Informacje na temat:

    schab z musztardą

Przepisy na temat: schab z musztardą
  • Schab ziołowy z jabłkami

    ...lodówki. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj.  2. Suszone zioła wymieszaj z oliwą, czosnkiem i musztardą. Bulion połącz z winem. Mięso wyjmij z lodówki. Natrzyj ziołową marynatą. Odłóż na 2-3 godziny do lodówki.  3. Przyprawiony schab przełóż do brytfanki. Podlej bulionem z winem. Brytfankę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 st. i piecz 10-15 minut. Po tym czasie zmniejsz...

  • Wypróbowany przepis na "Schab z musztardą"

  • Marynowane steki ze schabu

    Suche mięso, w dodatku twarde jak podeszwa? Na pewno znacie ten problem. Wypróbuj naszą marynatę, a schab będzie wprost rozpływał się w ustach.

  • Wypróbowany przepis na "Schab z migdałami i musztardą"

  • Schab z musztardowym purée

    Sposób przygotowania 1. Schab umyj, oczyść, osusz. Natrzyj solą i pieprzem. Chłodź przez noc. Zalej wywarem warzywnym, gotuj na małym ogniu 50 minut. Ziemniaki ugotuj, zmiel w maszynce, wymieszaj z musztardą, papryką,majerankiem i pieprzem. 2. Kapustę poszatkuj, duś na maśle z koperkiem,aż będzie miękka, przypraw solą i pieprzem. Na schabie rozsmaruj ziemniaczane purée. Pokrój w plastry, rozłóż...

  • Przepyszny, soczysty schab ze słodką miodową nutą... Idealnie nadaje się na kanapki, przekąskę przy rodzinnych spotkaniach lub nawet jako pyszny obiad.

  • Schab faszerowany boczkiem

    ...mięso ze wszystkich stron, również kieszonkę w środku. 2. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Do kieszonki w mięsie włóż wędzony boczek oraz czosnek. Schab wysmaruj musztardą i dokładnie(...)Składniki: 1 kg schabu wieprzowego 5 dag wędzonego boczku 7 ząbków czosnku 1 łyżka ziołowej przyprawy do wieprzowiny 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki...

  • Kruchę mięso przesycone smakiem musztardy.Polecam nie tylko na obiad,ale też jako dodatek do kanapek.

  • Schab w czosnkowej marynacie

    Składniki: półtora kg schabu bez kości po pół łyżeczki soli, pieprzu, ostrej i słodkiej papryki, tymianku i majeranku 1/3 kostki margaryny Marynata: 2 łyżki oliwy po łyżce keczupu musztardy(...) z keczupem, musztardą, śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Marynatą posmaruj mięso, włóż na godzinę do lodówki. W brytfannie lub innym naczyniu rozgrzej margarynę (lub olej). Włóż mięso...

  • Mielone z musztardą

Artykuły na temat: schab z musztardą
  • Schab faszerowany grzybami

    Pieczarki oczyścić, pokroić, przesmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem.  Mięso rozkroić jak na roladę tak, aby powstał płat o grubości 1,5 cm. Obsypać solą i pieprzem, z jednej strony natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posmarować musztardą i chrzanem. Żurawinę równomiernie rozsypać na płacie mięsa, przykryć podsmażonymi pieczarkami i ciasno zrolować. Z wierzchu obłożyć gałązkami...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Schab w kiszonej kapuście

    Przygotowanie Schab pokrój w plastry. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Kapustę odciśnij z nadmiaru soku, posiekaj. Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.  Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, włóż plastry schabu, obsmaż na rumiano. Przełóż na talerz. Na tej samej patelni rozgrzej 1-2 łyżki...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Schab umyć, osuszyć. Natrzeć solą, czosnkiem, majerankiem i pieprzem. Wstawić do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na noc. Po marynowaniu naciąć wzdłuż...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Pieczeń w kolorowym pieprzu

    Zainspiruj się naszymi przepisami, a na pewno nie przesuszysz mięsa, które ma być przebojem niedzielnego obiadu. Pieczony schab w kolorowym pieprzu będzie soczysty i zachwyci wszystkich domowników.

  • Beata Śniechowska pokazuje jak przygotować schab w sosie pieczarkowym. To idealne danie kiedy nie masz dużo czasu na gotowanie. Wszystko przygotujesz na jednej patelni! Koniecznie wypróbuj ten przepis.     500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 posiekana cebula 1 ząbek czosnku 5 gałązek tymianku 2 łyżki sosu sojowego jasnego ½ pęczka natki pietruszki (posiekanego) masło klarowane do smażenia 150 ml śmietanki 30% 250 ml bulionu warzywnego, rosołu, ewentualnie wody 40 g zimnego...

  • Rolada z mięsem mielonym

    Przed pieczeniem albo duszeniem schab musi mieć temperaturę pokojową. Inaczej soki wypłyną zbyt szybko a mięso stanie się suche i twarde. Małe kawałki schabu wyjmij z lodówki 20-30 min wcześniej, a duże – ok. 1,5 godz. wcześniej.

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...