• Informacje na temat:

    schab z morelami

Przepisy na temat: schab z morelami
Artykuły na temat: schab z morelami
  • Schab umyć, osuszyć. Natrzeć solą, czosnkiem, majerankiem i pieprzem. Wstawić do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na noc. Po marynowaniu naciąć wzdłuż...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Pieczony schab

    Jabłka możesz zastąpić morelami.

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Schab ze śliwką i rodzynkami

    Schab możesz nadziać także suszonymi morelami albo żurawiną. Podawaj go z makaronem, np. szerokimi wstążkami.

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...

  • To musisz wiedzieć o morelach

    ...owoce. Jeśli nie są zbyt miękkie, można je przechować 2-3 dni w lodówce. Ale najlepiej je zjeść zaraz po kupieniu albo wykorzystać do ciasta lub przetworów. Na słono Morelami wzbogacam smak mięs. Stosuję jako nadzienie do pieczonego schabu albo szynki. Kawałki owoców dodaję też do sałatek z kurczakiem albo do zielonej sałaty lub rukoli polanych sosem winegret.

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Mięsa z suszonymi owocami

    ...wszystkich odchudzających się. Rodzynki chronią przed osteoporozą. Daktyle łagodzą objawy menopauzy. Suszone banany są skuteczne przy nadciśnieniu i wrzodach a śliwki wspomagają trawienie! Schab pieczony z morelami Składniki: 1,5 kg schabu bez kości, 3 łyżki miodu, łyżka musztardy francuskiej, sól, pieprz, 30 dag orzechów włoskich, 35 dag suszonych moreli, 2 ząbki czosnku, łyżka majeranku, żółtko...

  • Beata Śniechowska pokazuje jak przygotować schab w sosie pieczarkowym. To idealne danie kiedy nie masz dużo czasu na gotowanie. Wszystko przygotujesz na jednej patelni! Koniecznie wypróbuj ten przepis.     500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 posiekana cebula 1 ząbek czosnku 5 gałązek tymianku 2 łyżki sosu sojowego jasnego ½ pęczka natki pietruszki (posiekanego) masło klarowane do smażenia 150 ml śmietanki 30% 250 ml bulionu warzywnego, rosołu, ewentualnie wody 40 g zimnego...