• Informacje na temat:

    schab z cebulą

Przepisy na temat: schab z cebulą
  • Schab ze śliwką i rodzynkami

    Schab możesz nadziać także suszonymi morelami albo żurawiną. Podawaj go z makaronem, np. szerokimi wstążkami.

  • Pyszna, pieczona wieprzowina z dodatkiem cebuli, to propozycja dla tych, którzy lubią dobrze zjeść ;)

  • Marynowane steki ze schabu

    Suche mięso, w dodatku twarde jak podeszwa? Na pewno znacie ten problem. Wypróbuj naszą marynatę, a schab będzie wprost rozpływał się w ustach.

  • Smaczne.Na podstawie przepisu z kuchni polskiej.

  • Faszerowany schab

    Takie danie jest smaczne i prezentuje się okazale. Faszerowany schab można podać z ziemniakami, kaszą, albo ryżem.

  • Dzisiaj zapraszam na kruchy, pachnący czosnkiem i kminkiem schab. Mięso przyrządzone w ten sposób jest delikatne, aromatyczne a w smaku lekko słodkawe. W marynacie idealnie sprawdził się miód gryczany zarówno ze względu na smak jak i na kolor a cebulka pieczona w tej marynacie jest najlepsza na świecie. Zachęcam Was do skorzystania z tego przepisu.

  • Schab słodko-kwaśny

    Dziś przepis na schab w nietypowej, azjatyckiej odsłonie.

  • Schab inaczej z marchewką i cebulą, zapiekany w piekarniku. Danie obiadowe.

  • Schab z szałwią

    Sposób przygotowania 1. Odłóż 1 ząbek czosnku, resztę obierz i posiekaj. Schab potnij w plasterki. Natrzyj je czosnkiem. Posyp solą i pieprzem. Resztę warzyw, w zależności od rodzaju, oczyść, obierz, umyj. Ziemniaki pokrój w plasterki, cukinie i cebule w kostkę, a pomidorki na połówki. W garnku rozgrzej olej. Smaż na nim kotlety ok. 7 minut. Wyjmij.  2. Na tym samym tłuszczu zrumień ząbek...

  • wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, chociaż na ciepło będzie bez galaretki :)

Artykuły na temat: schab z cebulą
  • Pieczony schab z sosem

    Planujesz uroczysty obiad? Postaw na tradycję - wypróbuj przepis na kruchy schab w sosie żurawinowym.

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Pieczony schab z orzeszkami

    ..., usmażoną cebulą, pozostałym masłem. Podpieczony schab przestudzić, obłożyć masą, piec jeszcze 30 min w temp. 200°C. Zlać sos spod pieczeni, zagotować, zagęścić mąką, doprawić. 3. Marchew pokroić w plasterki, kalafior w różyczki, oddzielnie ugotować, odcedzić, polać przesmażoną na maśle posiekaną cebulą i natką. Podawać do pieczonego schabu, polanego sosem. Zobacz także:

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Schab w marynacie mlecznej

    ...3/4 wysokości mięsa.  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po 40 minutach pieczenia obróć schab na drugą stronę. Piecz jeszcze przez 30 minut. Na 10 minut przed końcem zwiększ temperaturę do 220

  • Beata Śniechowska pokazuje jak przygotować schab w sosie pieczarkowym. To idealne danie kiedy nie masz dużo czasu na gotowanie. Wszystko przygotujesz na jednej patelni! Koniecznie wypróbuj ten przepis.     500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 posiekana cebula 1 ząbek czosnku 5 gałązek tymianku 2 łyżki sosu sojowego jasnego ½ pęczka natki pietruszki (posiekanego) masło klarowane do smażenia 150 ml śmietanki 30% 250 ml bulionu warzywnego, rosołu, ewentualnie wody 40 g zimnego...

  • Schab w cieście francuskim

    Pomysłowy i efektowny przepis, idealny na spotkanie przy świątecznym stole.

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Schab ze śliwką i rodzynkami

    Schab możesz nadziać także suszonymi morelami albo żurawiną. Podawaj go z makaronem, np. szerokimi wstążkami.

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...