• Informacje na temat:

    schab wieprzowy w marynacie

Przepisy na temat: schab wieprzowy w marynacie
  • Czas na wielkie grillowanie!

    ...g polędwiczki wieprzowej lub schabu. Bejca: pół łyżeczki sproszkowanego chili; 1 łyżeczka soku z limonki; szczypta zmielonego kminku; 30 ml oleju; 3 ząbki czosnku; sól, pieprz. Mięso dzielimy na dwa kotlety...

  • Co na świąteczny obiad?

    ...półmisku, udekorować żurawiną. Majonez wymieszać z żurawiną ze słoiczka i majonezem. Podać jako sos. Czas przygotowania 1 godzina minut Polecamy: zupę-krem z rzeżuchy Schab w "kołderce" Składniki na 10 porcji: - 80 dag schabu środkowego, -2 cebule, ząbek czosnku, - pęczek natki pietruszki, - jajko, - sól i pieprz, - 3 łyżki oleju, - łyżka ziół prowansalskich, - 30 dag ciasta...

Artykuły na temat: schab wieprzowy w marynacie
  • Kolejne marynaty Krakus

    Oferta mięsnych marynat Krakus produkowanych przez firmę Animex poszerzyła się o trzy nowe propozycje: roladę schabową, łopatkę po staropolsku i polędwiczki po staropolsku.

  • Golonka na zimowy czas

    Przednia lub tylna Golonka pochodzi z przedniej lub tylnej nogi zwierzęcia. Jeśli jest bez skóry, należy do najmniej tłustych części tuszy wieprzowej, podobnie jak schab czy szynka. Niestety, ze(...) ząbków czosnku, liści laurowych, majeranku i łyżki soli. Czasem też marynuję mięso w ciemnym piwie. Golonki trzymam w marynacie przez 2-3 dni. Mniej tłusta Golonka będzie lżej strawna, gdy najpierw...

  • Mięsa z suszonymi owocami

    Koniakowa pieczeń wieprzowa Składniki na 4 porcje: 80 g suszonych śliwek (bez pestek), 80 g suszonych moreli, 200 ml koniaku, 1 duża pomarańcza, 4 ząbki czosnku, 1,2 kg schabu wieprzowego(...) w marynacie na 30 minut. Mięso oczyścić, opłukać, osuszyć. Przeciąć wzdłuż, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Zamarynowane owoce odsączyć na sicie z zalewy. Ser pleśniowy pokroić w nieduże kawał-ki...

  • Niedzielne mięso duszone

    Sztuka duszenia Jakie mięso dusić Zazwyczaj do duszenia bierze się mięso, które nie nadaje się do długotrwałego smażenia i pieczenia. Dusi się też części zawierające więcej błon i ścięgien - w czasie duszenia pęcznieją, nadając potrawie kleistość i zawiesistość. Z wołowiny do duszenia wybieramy: karkówkę, udziec, mostek, łopatkę, rozbratel, szponder. Z wieprzowiny: schab, żeberka, łopatkę...