• Informacje na temat:

    schab smazony na masle

Przepisy na temat: schab smazony na masle
  • Schab z szynką i serem

    Schabowe nie muszą być ciągle takie same. Wykorzystaj nasz przepis i zaskocz domowników niespotykanym obiadem.

  • bardzo smaczne danie. Moze byc jako danie samodzielne, do zjedzenia z kromka chrupiacego chleba z maselkiem lub jako dodatek do mies. Wspaniale!

  • Roladki ze schabu z warzywami

    Składniki: 4 plastry schabu  pół czerwonej papryki pół zielonej papryki 4 plastry boczku wędzonego cebula dymka olej pół szklanki białego wytrawnego wina 1,5 łyżki masła klarowanego kilka łyżeczek mąki  liść laurowy ziele angielskie rozmaryn sól pieprz Przygotowanie: 1. Papryki i cebulę pokrój w paski. Schab cienko rozbij, przypraw solą i pieprzem, na...

  • Wspanialy dodatek do ziemniaczkow lub tez z kroma chleba na kolacje. Kto nie jadl, niech sprobuje koniecznie. Super!!

  • Schab w ziemniakach

    Składniki: - 0,5 kg ziemniaków, - 0,5 kg schabu środkowego, - 1 żółtko, - sól, pieprz, - olej do smażenia, - 2 łyżki mąki, - 30 dag pomidorków koktajlowych, - 2 łyżki masła Przygotowanie: Schab oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na porcje i lekko rozbić tłuczkiem. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce, dokładnie wycisnąć, połączyć z żółtkiem, doprawić solą i pieprzem. Mięso oprószyć mąką...

  • Antrykot wołowy,smażony na patelni ( najlepiej żeliwnej )

  • Schab z buraczkami

    Składniki: - 75 dag schabu środkowego, - po kilka gałązek natki pietruszki i rozmarynu, - 0,5 kg ugotowanych buraków, - 1 szklanka śmietanki 30 proc., - sól, pieprz, - olej do smażenia, - 2 łyżki orzeszków pinii, - 2 łyżki masła Przygotowanie: Schab oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na plasterki i lekko rozbić. Zioła posiekać. Mięso przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z siekanymi...

  • nic lepszego

  • Schab po myśliwsku

    Składniki: - 2 kg schabu bez kości, - 8 dag grzybów suszonych, - 5 ziarenek jałowca, - tymianek suszony, sól, pieprz, - 1/2 łyżeczki ziarenek czerwonego pieprzu, - kilka ziarenek ziela angielskiego, - 3 listki laurowe, - szklanka śmietany, - łyżka mąki, - kieliszek białego wina, - buraczki zasmażane, - kluski śląskie, - 1 cebula, - łyżka masła Przygotowanie: 5 dag grzybów...

  • pyszne,szybkiedanie

Artykuły na temat: schab smazony na masle
  • Soczysty schab. Jak kupować i przygotowywać

    Schab to klasyk kuchni polskiej. Większość osób zna go jednak pod postacią panierowanego kotleta smażonego na maśle.

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Zapiekanka ze schabem i kurkami

    ...1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na 4 kotlety, lekko rozbijamy, posypujemy przyprawą do schabu. Krótko smażymy na maśle klarowanym z obu stron, przekładamy...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Cordon bleu z ziemniakami puree i pomidorkami

    Składniki: schab wieprzowy - 5 kotletów 5 plastrów szynki 5 plastrów żółtego sera oliwa masło do smażenia sól i pieprz panierka: jajko, mąka bułka tarta puree: 675 g ziemniaków 50 g miękkiego masła gałka muszkatołowa sól i pieprz 1/2 kg pomidorków koktajlowych mięso: Kotlety schabowe rozcinamy nie przekrawając ich do końca. Otwieramy i środek wykładamy plastrem szynki i sera. Następnie...

  • Beata Śniechowska pokazuje jak przygotować schab w sosie pieczarkowym. To idealne danie kiedy nie masz dużo czasu na gotowanie. Wszystko przygotujesz na jednej patelni! Koniecznie wypróbuj ten przepis.     500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 posiekana cebula 1 ząbek czosnku 5 gałązek tymianku 2 łyżki sosu sojowego jasnego ½ pęczka natki pietruszki (posiekanego) masło klarowane do smażenia 150 ml śmietanki 30% 250 ml bulionu warzywnego, rosołu, ewentualnie wody 40 g zimnego...

  • Kotlety inaczej

    Tradycyjne kotlety schabowe nie muszą być zawsze takie same.

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Z Dalekiego Wschodu

    ...sokiem z cytryny, udekorować zieleniną. Schab w curry Składniki na 8 porcji: 1,4 kg schabu, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 płaskie łyżki curry, 1 łyżeczka kurkumy, 1 puszka białej fasoli, 30 dag(...), obsmażyć na oliwie. Zdjąć z patelni, odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę pokroić w talarki, czosnek rozetrzeć, przy-smażyć na tłuszczu po schabie. Dodać curry i kurkumę. Zmniejszyć ogień, dusić 2 minuty...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...