• Informacje na temat:

    schab pieczarki papryka

Przepisy na temat: schab pieczarki papryka
  • Schab pieczony w ziołach

    Składniki: 4 plastry schabu, zioła prowansalskie, ostra papryka, sól, pieprz, olej, 20 dag ryżu, 30 dag pieczarek, po łyżce masła i mąki Przygotowanie: Plastry schabu delikatnie rozbij na(...) w osolonej wodzie. Pieczarki oczyść, drobno pokrój. Podduś na maśle. Podlej wodą i zagęść mąką, przypraw. Schab podaj z ryżem lub ziemniakami i np. z pieczarkami. Czas przygotowania: 35 min, ilość...

  • Schab z szynką i serem

    Schabowe nie muszą być ciągle takie same. Wykorzystaj nasz przepis i zaskocz domowników niespotykanym obiadem.

  • Składniki : kg schabu, mąka ziemniaczana, sól, słodka mielona papryka, cebula, pieczarki, papryka, czosnek, przecier pomidorowy, słodka śmietana, ryż.

  • Kawałek schabu w całości bez kości, ser żółty starty, szynka pokrojona w kosteczkę, papryka surowa pokrojona w paseczki, korniszon w paseczki, mogą być pieczarki wcześniej zesmażone, przyprawy, ketchup pikantny.

  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • Noworoczne mięsne hity

    ...stron. Potem posyp solą i pieprzem.  2. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy z 1 łyżką klarowanego masła. Wrzuć grzyby, smaż 3 minuty. Pod koniec posól do smaku.  3. Plastry boczku ułóż na 2 kawałkach folii, tak by powstały prostokąty. Pieczarki połącz z natką. Rozłóż na wędlinie. Połóż mięso i pomagając sobie folią, owiń je wędliną.  4. Mięsne pakiety (każdy...

  • Zrazy i bitki w wersji fit

    Schab w sosie pieczarkowo-jogurtowym Sposób przygotowania 1. Schab umyj, osusz i pokrój na kotlety o grubości 1 cm. Natrzyj je sosem sojowym i rozkrojonym czosnkiem. Odłóż na 30 minut (czosnku(...) i gotuj przez ok. 40 minut. W tym czasie umyj i osusz pieczarki. Pokrój je na plasterki.  3. Grzyby wrzuć na rozgrzaną suchą patelnię. Mieszając, smaż, aż wyparuje sok (ok. 2 min). Wlej łyżeczkę oleju...

  • Coś pysznego na obiad

    ...na małym ogniu pod przykryciem 45 minut. Wywar z gołąbków zlej, wymieszaj z przecierem pomidorowym, śmietaną, masłem i mąką.  Schab z owocami Sposób przygotowania 1. Suszone morele namocz(...), wlej kilka łyżek wody i piecz pod przykryciem 40 minut w temp. 180°C. Dekoruj owocami.   Papryka w sosie Sposób przygotowania 1. Kaszę kuskus zalej wrzątkiem, przykryj i odstaw na 10

  • Zimne sosy do mięsa

    ...z wieprzowiną. Serwuj go np. z szaszłykami, kotletami z mięsa mielonego lub choćby z pieczoną karkówką czy schabem. Pomidorowa salsa 2 papryczki chili, 2 pomidory i 1 zieloną paprykę umyj, oczyść, drobno...

  • Obiad w pół godziny

    ...pieczarek, - szczypta cukru, - olej, - parmezan Przygotowanie: Warzywa obierz, oczyść. Posiekaj cebulę i czosnek. Marchewkę i seler pokrój w maleńką kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na oleju zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj marchewkę, pieczarki i seler. Smaż 4 min. Dołóż mięso i mieszając przysmaż. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i zioła do smaku. Zalej bulionem. Przykryj...

Artykuły na temat: schab pieczarki papryka
  • Rolada z mięsem mielonym

    Przed pieczeniem albo duszeniem schab musi mieć temperaturę pokojową. Inaczej soki wypłyną zbyt szybko a mięso stanie się suche i twarde. Małe kawałki schabu wyjmij z lodówki 20-30 min wcześniej, a duże – ok. 1,5 godz. wcześniej.

  • Beata Śniechowska pokazuje jak przygotować schab w sosie pieczarkowym. To idealne danie kiedy nie masz dużo czasu na gotowanie. Wszystko przygotujesz na jednej patelni! Koniecznie wypróbuj ten przepis.     500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 posiekana cebula 1 ząbek czosnku 5 gałązek tymianku 2 łyżki sosu sojowego jasnego ½ pęczka natki pietruszki (posiekanego) masło klarowane do smażenia 150 ml śmietanki 30% 250 ml bulionu warzywnego, rosołu, ewentualnie wody 40 g zimnego...

  • Co jeść, aby ulżyć w dnie moczanowej?

    Wskazana jest dieta bogata w chude produkty mleczne i mięsa, jaja, warzywa (np. papryka, natka pietruszki, marchew, cukinia, ziemniaki, brokuły, jarmuż), owoce (czereśnie, wiśnie, pomarańcze, truskawki, czarne porzeczki, kiwi), gruboziarniste kasze i pieczywo, płatki zbożowe, makarony.

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Odporność zaczyna się w kuchni – jakie potrawy pomogą wzmocnić organizm?

    ...pamiętać o wprowadzeniu do codziennej diety produktów bogatych w cenne witaminy i składniki mineralne. Czerwona papryka, szpinak, kiwi Witamina C to bardzo ważny "budulec" odporności organizmu. Właśnie dlatego w okresie wysokiej zachorowalności warto pamiętać o odpowiedniej, dziennej dawce warzyw i owoców, które są jej źródłem. Czerwona papryka, brokuły, pietruszka, czarne porzeczki oraz kiwi...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    ...wyprodukowana bez użycia sztucznych konserwantów i wzmacniaczy smaku. My polecamy waszej uwadze białą kiełbasę wieprzową Sokołów Naturrino. "Roladki" ze schabem i z sałatką jarzynową "Roladki" ze schabu faszerowane sałatką jarzynową spodobają się każdemu, kto tradycyjne, dobrze znane potrawy lubi podawać w nieco odświeżonej i bardziej nowoczesnej odsłonie. Nie mamy przy tym wątpliwości, że...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Zdrowie i mądre grillowanie

    ..., papryka, cukinia, cebula, pieczarki, ziemniaki, pomidory, kukurydza, marchewka, brokuł, kabaczek, por, szparagi, a także owoce: ananas, jabłka, banany, mango.  Dlaczego grillujemy na tacy? To ważne(...) udają się wieprzowe żeberka, boczek, schab z kością (ze skórą, która stanie się chrupka), a jeśli chodzi o wołowinę: rostbef, żeberka, polędwica i łata (bavette).  Aby mięso miało doskonały smak i nie...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...