• Informacje na temat:

    schab na parze na kanapki

Artykuły na temat: schab na parze na kanapki
  • Rolady i roladki

    Schab z morelami i pistacjami Składniki na 6-7 porcji: 1 kg schabu bez kości, 15 dag suszonych moreli, l3 łyżki pistacji, 1 szklanka soku jabłkowego, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka majeranku, 1 łyżeczka(...) ugotujesz je na parze.Zwinięte roladki ułóż obok siebie w garnku do gotowania na parze, gotuj 15-20 minut. Roladki wołowe Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów wołowiny (np. z udźca, ligawy, polędwicy...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Obniżamy cholesterol

    ...obiady na cały tydzień tak, żeby tylko 2 razy zjeść mięso, ale wyłącznie chude, jak drób bez skórki czy chudy schab. Natomiast 3 razy w tygodniu zaplanuj rybę morską (np. łosoś, dorsz, makrela), 2 razy bezmięsny obiad, np. jajecznicę na parze albo pulpet z ciecierzycy lub soczewicy. Zamiast tłustych serów pasta z awokado lub jajek. Sery żółte i pleśniowe mają sporo nasyconych kwasów tłuszczowych...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • I co z tym mięsem?

    ...g). Zamiast niego jedz drób i ryby. A co najmniej raz w tygodniu - rośliny strączkowe (np. ciecierzycę, fasolę), które również są bogatym źródłem białka. Na śniadanie zamiast kanapki z wędliną zjedz(...) konserwanty (azotany). Wówczas pod wpływem wysokiej temperatury powstaje w nim dodatkowo szkodliwa nitrozamina. Jak to rozpoznać? Po kolorze. Jeśli np. upieczony schab jest w środku różowy, to oznacza, że...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Zdrowy jadłospis

    ...z marchewki oraz 1 łyżeczką chrzanu. Podwieczorek Kanapki - 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego z masłem, pomidor, 2 plastry pieczeni z indyka przyrządzonej samodzielnie lub ze sprawdzonego źródła(...) 2 kanapki z pełnoziarnistego pieczywa z masłem, twarogiem (40 g w porcji), rzodkiewką i startą kalarepą. Drugie śniadanie Pasta z tuńczyka (2 łyżki na porcję) z jajkiem, ogórkiem kwaszonym...

  • Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów. Fot. materiały prasowe Polacy to niewątpliwie naród kanapkowy. Kanapki jemy na śniadanie, następne w przerwie na lunch, na podwieczorek lub kolację. I nie ma w tym nic dziwnego - aby je przygotować nie musimy spędzać długich godzin w kuchni i mieć wyjątkowych zdolności kulinarnych. Wariantów na ich przyrządzenie jest tak dużo jak różnorodny...

  • Nowe produkty w jadłospisie

    ...podawać ich smykowi). Całe jako - 3 -4 razy w tygodniu, np. w postaci jajecznicy ugotowanej na parze. Chude wędliny - schab, szynka lub polędwica, najlepiej upieczone w domu, ewentualnie kupne(...). Ryby - o delikatnym mięsie oraz mniej intensywnym zapachu, np. łosoś, morszczuk, mintaj, halibut, makrela, pstrąg. Najlepiej ugotowane na parze, bez soli. Po 8.-9. miesiącu Malec może już próbować dań...

  • Rzodkiewka to królowa nowalijek. Przebojem wkracza na nasze talerze wczesną wiosną i gości na nich aż do jesieni. Jakie ma właściwości i co można z niej przygotować, aby nam się nie znudziła? Fot. 123RF/Picsel Rzodkiewka bywa bardzo niedocenianym warzywem. Częściej myślimy o niej jako o dodatku do posiłku niż samodzielnej przekąsce. Tymczasem podgryzanie rzodkiewek może pomóc nam zrzucić kilka zbędnych kilogramów. To warzywo w 95% składa się z wody, a co za tym idzie jest wyjątkowo...