• Informacje na temat:

    schab do sosu-miękki

Przepisy na temat: schab do sosu-miękki
  • Schab w sosie

    ...będzie miękki, możesz go odkryć i wstawić na 10 minut do piekarnika, by lekko przypiec. Schab podawaj na ciepło z ziemniakami lub ryżem oraz na zimno jako przystawkę z zieloną sałatą.(...)Sposób przygotowania 1. Schab umyj, delikatnie ponacinaj, natrzyj słodką papryką, odłóż na godzinę do lodówki. 2. W rondlu mocno rozgrzej masło z odrobiną oleju, smaż mięso ze wszystkich stron...

  • Coś domowego na kanapki.

  • Rolada ze schabu z morelą i miechunką

    Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 2 łyżki masła 1 posiekana cebula 5 ząbków czosnku 60 g Złotych owoców np. Bakalland (miechunka peruwiańska) 100 g moreli suszonych np. Bakalland(...) pomarańczowego, odstawiamy na pół godziny. Schab myjemy, na dużej patelni roztapiamy masło i podsmażamy mięso ze wszystkich stron, odstawiamy do wystygnięcia. 2. Następnie na patelni roztapiamy łyżeczkę...

  • Pyszny schab, szpikowany ziołami, duszony w oliwie z dodatkiem grzybów i fasolki - rewelacja! A niech tam, może ktoś zapamięta, pełna nazwa tej potrawy to: "Arista alla toscana ai profumi del sottobosco con fagioli all'olio di frantoio". Fajna, nie? Ale powiem Wam, że smakuje też tak dłuuugo!

  • Schab pieczony z kością

    Składniki na 4-6 porcji ok. 1 kg schabu z kością...

  • Propozycja na aromatyczny, smakowity i delikatny schab pieczony. Idealny na ciepło do obiadu oraz na zimno np. do kanapek.

  • Schab pod beszamelem - przysłała Ewa

    ...2 kg schabu środkowego; 1,5 l mleka, 2 główki czosnku; 1 kg pieczarek; na beszamel: 2 szklanki mleka spod pieczenia schabu; 2 łyżki margaryny (Kasi); 2 łyżki mąki; 1/4 l słodkiej kremówki; 3 żółtka; 30 dag sera Goudy.

  • Soczysty, aromatyczny schab na obiad.

  • Pieczenie z rumianą skórką

    Schab nacierany grubą solą Sposób przygotowania 1. Ziarenka ziela i pieprzu wsyp do moździerza. Dodaj pokruszone listki laurowe. Przyprawy utrzyj na proszek. Cebulę obierz, pokrój na połówki(...) wymieszaj z sokiem z ananasów, przecierem pomidorowym i octem. Przypraw chili, anyżem oraz odrobiną sosu sojowego.  2. Mięso posmaruj marynatą i włóż do lodówki na 3 godziny. Potem wyjmij, marynatę...

  • Łatwy sposób na pyszny, pieczony schab. Minimum pracy, a efekt wspaniały - ciepły na obiad, zimny do chleba.

Artykuły na temat: schab do sosu-miękki
  • Soczysty schab. Jak kupować i przygotowywać

    Schab to klasyk kuchni polskiej. Większość osób zna go jednak pod postacią panierowanego kotleta smażonego na maśle.

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Schab w sosie szałwiowym

    Chili umyj i oczyść z gniazda nasiennego. Następnie posiekaj i wymieszaj z winem, szałwią i skórką z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Do marynaty włóż...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Ulubione mielone

    ...wysokości schabu. Mieszamy, skrobiąc dno drewnianą szpatułką, żeby to, co przywarło, przeszło do sosu, i zostawiamy przykryty garnek na małym gazie na półtorej godziny. Można zrobić to też w piekarniku, byle niezbyt gorącym. Gdy schab jest już miękki, trzeba zostawić go w garnku do ostygnięcia, potem wyjąć, cieniutko pokroić i włożyć z powrotem do sosu. Ten robimy w międzyczasie, miksując wywar na...

  • Beata Śniechowska pokazuje jak przygotować schab w sosie pieczarkowym. To idealne danie kiedy nie masz dużo czasu na gotowanie. Wszystko przygotujesz na jednej patelni! Koniecznie wypróbuj ten przepis.     500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 posiekana cebula 1 ząbek czosnku 5 gałązek tymianku 2 łyżki sosu sojowego jasnego ½ pęczka natki pietruszki (posiekanego) masło klarowane do smażenia 150 ml śmietanki 30% 250 ml bulionu warzywnego, rosołu, ewentualnie wody 40 g zimnego...

  • Niedzielne mięso duszone

    ...- w czasie duszenia pęcznieją, nadając potrawie kleistość i zawiesistość. Z wołowiny do duszenia wybieramy: karkówkę, udziec, mostek, łopatkę, rozbratel, szponder. Z wieprzowiny: schab, żeberka, łopatkę(...) pokroić w grubsze plastry. Obłożyć miękkimi warzywami, polać sosem z pieczenia (wcześniej z sosu wyjąć przyprawy). Udekorować gałązką rozmarynu. Podawać z ziemniakami z wody albo z ziemniaczanymi...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Składniki 1.5   kg   schabu bez kości lub piersi indyczej 1   szt   puszka...

  • Lampka wina do obiadu, czy kolacji nadaje posiłkom elegancji. By dodać do tego smak, trzeba potrafić dobrać wino. Fot. 123RF/Picsel Najprostszy i powszechnie znany podział win - białe do ryb i drobiu, czerwone do mięs - to nie wszystko. Istnieją dwie podstawowe zasady, którymi należy się kierować wybierając wino do potrawy. To zachowanie zasady kontrastu i dopasowania. Na czym to polega? Wina muszą być w przeciwnym smaku do potrawy tak, by nie zlały się z ich nutami smakowymi . Jednocześnie...