• Informacje na temat:

    schab bez kości smażony

Przepisy na temat: schab bez kości smażony
  • Schab z ananasem

    Składniki na 8 porcji: - 80 dag schabu bez kości, - 30 dag sera żółtego, - puszka ananasów w krążkach, - pieprz, - sól, - jajko, - olej do smażenia Przygotowanie: Schab myję, kroję w plastry, rozbijam tłuczkiem. Nacieram pieprzem i solą, smaruję rozmąconym jajkiem. Mięso podsmażam. Pod koniec smażenia na każdy kawałek mięsa kładę plasterek sera i krążek ananasa. Smażę, aż ser się roztopi.

  • Kolejna świąteczna wędzonka, wędzony schab bez kości. Wędzone w garnku na zrębkach olcha/buk/brzoza.

  • Schab po myśliwsku

    Składniki: - 2 kg schabu bez kości, - 8 dag grzybów suszonych, - 5 ziarenek jałowca, - tymianek suszony, sól, pieprz, - 1/2 łyżeczki ziarenek czerwonego pieprzu, - kilka ziarenek ziela angielskiego, - 3 listki laurowe, - szklanka śmietany, - łyżka mąki, - kieliszek białego wina, - buraczki zasmażane, - kluski śląskie, - 1 cebula, - łyżka masła Przygotowanie: 5 dag grzybów...

  • Uwędzone kawałki schabu bez kości. Wędzone metodą garnkową na zrębkach olcha/buk/brzoza.

  • Schab w sosie winnym

    Składniki: - 2 dag suszonych grzybów - 25 dag pieczarek - 1,2 kg schabu bez kości - cebula - pęczek tymianku - 2 łyżki "Planty" - 300 ml wina riesling - 2 łyżeczki ziarenek smaku lub bulionu instant - 3 łyżki zasmażki błyskawicznej - sól, biały pieprz - 10-15 dag jasnych winogron Przygotowanie: 1. Suszone grzyby zalej 125 ml gorącej wody, mocz godzinę. Odcedź (wywar zachowaj...

  • Wędzony domowym sposobem w garnku, schab wieprzowy bez kości.

  • Składniki: - 2 dag suszonych grzybów, - 25 dag pieczarek, - 1,2 kg schabu bez kości, - cebula, - pęczek tymianku, - 2 łyżki "Planty", - 300 ml wina riesling, - 2 łyżeczki ziarenek smaku lub bulionu instant, - 3 łyżki zasmażki błyskawicznej, - sól, biały pieprz, - 10-15 dag jasnych winogron, Przygotowanie: 1. Suszone grzyby zalej 125 ml gorącej wody, mocz godzinę. Odcedź (wywar...

  • Wędzony metodą w garnku, na zrębkach olcha/buk, wieprzowy schab bez kości. Idealna wędlina do świątecznych kanapek.

  • Schab w miodowej bejcy

    Składniki na 4 porcje: - 1,2 kg schabu bez kości, - 2 papryczki chili, - marynowane papryczki peperoni, - 2 ząbki czosnku, - 3 łyżki miodu, - słoiczek minikukurydzy, - 3 łyżki oliwy, - łyżka koncentratu pomidorowego, - 75 dag ziemniaków, - po pęczku tymianku i bazylii, - 3 papryki różnokolorowe Przygotowanie: 1. Mięso opłukać, związać nicią, a pod nią wsunąć 2 papryczki peperoni...

  • Wieprzowy schab bez kości, błon i przyrostów, wędzony w garnku na zrębkach olcha/buk.

Artykuły na temat: schab bez kości smażony
  • Kotlety inaczej

    Tradycyjne kotlety schabowe nie muszą być zawsze takie same.

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Święta inaczej

    ...codzienny element naszej diety, w dodatku wysokokaloryczny. Ale jeśli nie wyobrażasz sobie śniadania bez chleba, niech przynajmniej będzie on dobrej jakości. Czyli najlepiej na zakwasie, bo dostarczy ci(...)Wigilia: Karp Tradycyjnie : Smażony w panierce. I w tej wersji, choć jest przecież rybą bogatą w zdrowe dla serca nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy z grupy B i lekkostrawne białko, traci...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Multicooker: Kotlety schabowe

    Składniki 5 łyżek oliwy z oliwek 4 plastry schabu bez kości bułka tarta mąka 1 jajko sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania 1. Schab rozbić cienko tłuczkiem. 2. Przygotować 3 płytkie miski: w jednej wymieszać mąkę z przyprawami, w drugiej roztrzepane widelcem jajko, w trzeciej bułkę tartą. 3. Do misy urządzenia wlać oliwę. 4. Nacisnąć przycisk MENU i ustawić...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Pyszny obiad w godzinę

    Sznycle schabowe z kapustą Składniki na 4-6 porcji: 70-90 dag schabu bez kości, 1 główka młodej kapusty, 2 puszki pomidorów bez skóry, 2 duże, świeże pomidory, 2 cebule, olej do smażenia, po(...), podlać odrobiną wody i dusić, aż kapusta zacznie zmniejszać swoją objętość. Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na plastry. Obsmażyć na złoto na rozgrzanym oleju,zmniejszyć ogień...

  • Beata Śniechowska pokazuje jak przygotować schab w sosie pieczarkowym. To idealne danie kiedy nie masz dużo czasu na gotowanie. Wszystko przygotujesz na jednej patelni! Koniecznie wypróbuj ten przepis.     500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 posiekana cebula 1 ząbek czosnku 5 gałązek tymianku 2 łyżki sosu sojowego jasnego ½ pęczka natki pietruszki (posiekanego) masło klarowane do smażenia 150 ml śmietanki 30% 250 ml bulionu warzywnego, rosołu, ewentualnie wody 40 g zimnego...

  • Mięsna dieta dla twojego zdrowia

    Mięso zawiera mnóstwo cennych składników pokarmowych. Co jednak wcale nie znaczy, że można je jeść bezkarnie w dowolnych ilościach.

  • Zimowe miesiące należą do najpiękniejszych w roku. Co rano, zza oszronionych okien, możemy podziwiać biały świat. Mroźne powietrze orzeźwia i wręcz namawia do spacerów po skrzypiącym śniegu. Aura zachęca także do uprawiania zimowych sportów, a najmłodsi najchętniej w ogóle nie schodziliby z sanek. Niestety zima niesie ze sobą ryzyko rozmaitych urazów. Fot. 123RF/Picsel Grożą nam przemarznięcia, bóle reumatyczne, stany zapalne stawów, a także stłuczenia, zwichnięcia oraz złamania. Dobra dieta...