• Informacje na temat:

    salsa dip

Przepisy na temat: salsa dip
  • Trzy sosy, których nie może zabraknąć na majówkowym grillowaniu

    Salsa, Steak czy Ciemne Piwo). To idealne rozwiązanie dla tych, którzy szybko, wygodnie i w praktyczny sposób chcą urozmaicić smak tradycyjnej karkówki czy kiełbasek. Wśród propozycji firmy znajdują się: Sos Salsa - esencja kuchni meksykańskiej. Klasyczny sos na bazie pomidorów, papryki, cebuli i ziół. Znakomicie nadaje się do wszelkiego rodzaju potraw pieczonych...

  • Wpaniala niskokaloryczna salsa, doskonaly dodatek do stekow z grilla, omletow z warzywami czy jako dip do chipsow kukurydzianych

  • UNIKALNE ROZWIĄZANIE OD ŁOWICZA – SPRAWDŹ, JAK ŁATWO TERAZ WYCISNĄĆ POMIDOORA!

    Pomidorowa zupa "jak u mamy", aromatyczny sos do makaronu na romantyczną kolację we dwoje, pożywne leczo na co dzień, szybki dip albo salsa do przekąsek, gdy wpadają goście... Pomidorowe dania(...) stworzyć swoje ulubione, pomidorowe dania na każdą okazję: aksamitny sos, zupę krem, salsę albo dip. Ciekawostki: Likopen - najsilniejszy w przetworach Czerwony kolor nadaje pomidorom...

  • Super smaczny dip do mięs i sera. Przygotowuję go na bazie papryczek chilli wcześniej marynowanych (zapraszam do mojego przepisu: Marynowana papryczka chilli Cayenne). Dodaję cebulkę, koncentrat pomidorowy, ketchup. W czasie obróbki papryczek warto założyć jednorazowe rękawiczki, gdyż zawarta w nich kapsaicyna powoduje, że będą piekły ręce.

  • Zimne sosy do mięsa

    ...mieszanki majonezowo-jogurtowej. Sos wymieszaj z sokiem z 1/2 cytryny, przypraw solą i pieprzem. Dobrze schłodź. Przed podaniem posyp posiekaną natką. Dip tatarski znakomicie komponuje się z wieprzowiną. Serwuj go np. z szaszłykami, kotletami z mięsa mielonego lub choćby z pieczoną karkówką czy schabem. Pomidorowa salsa 2 papryczki chili, 2 pomidory i 1 zieloną paprykę umyj, oczyść, drobno...

  • Zauważyłam, że przepis na Fajitas z kurczaka cieszy się niesłabnącą popularnością ;-). Dziś polecam imprezowy dip warstwowy z dodatkiem pico de gallo też w meksykańskich klimatach. Wiem, trochę jest przy tym roboty, ale warto bo na kolejnej imprezie możemy zaskoczyć znajomych nową przekąską. Pico de gallo i guacamole jest często używane jako dodatek do wielu dań w kuchni meksykańskiej, np. do tacos czy tortilli. Robi się je bardzo prosto. (Można je jeść osobno, ale akurat w tym przepisie są...

  • Dziś oryginalna i pyszna salsa rodem z Meksyku. Ciekawe urozmaicenie do przekąsek czy dodatek do dań głownych. Meksykanie podają ją z chipsami kukurydzianymi - nachos. Istnieje niezliczona ilość przepisów i odmian guacamole. Przedstawiam Wam moją wersję...

  • Szybki i smaczny dip, idealny z chrupiaca bagietka lub innym chlebkiem

  • Salsa pomidorowa

  • Pyszna salsa (do sloikow)

Artykuły na temat: salsa dip
  • Poranna tortilla z guacamole z bobu i salsą pomidorową

    Nie przestrasz się listy składników, jeśli dobrze im się przyjrzysz, zauważysz, że większość z nich pewnie masz w lodówce i spiżarni. Guacamole, znane głównie jako dip do nachos, to jedna z moich ulubionych past. Szybko się ją przygotowuje, jest smaczna, lekka i przyjemnie ostra, a wzbogacona o bób staje się bardzo pożywna. Jeśli dodasz do tego klasyk, czyli smażone jajko, jesteś już o krok...

  • Nic tak nie zaostrza apetytu, jak świeże powietrze – nawet to w przydomowym ogródku! Zbliżający się długi weekend majowy stanowi zatem kapitalną okazję do rozpoczęcia sezonu grillowego. Fot. materiały prasoweMajówkę najlepiej spędzić na luzie, w otoczeniu domowników i ze stołem wypełnionym różnorodnymi przysmakami prosto z rusztu. Na bok odejdą nieco już przestarzałe kiełbaski. Niebanalnych grillowych przepisów od szefa kuchni Knorr jest na tyle dużo, że inspiracji nie zabraknie aż do...

  • Owoc bogów - mango. Jak wybrać to najlepsze?

    ...dodatek do pieczonych mięs.  Owoc ten można konserwować, a suszone plastry dodawać do sosów. Służy także do wyrobu marynat, sals i dipów. Bardzo lubi towarzystwo przypraw korzennych, na przykład imbiru(...) jak magnez, potas, wapń czy miedź. Zawiera również duże ilości cynku, który wpływa na wydzielanie serotoniony - neuroprzekaźnika odpowiedzialnego za dobry nastrój. Salsa z mango  Papryczkę chili...

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • Nowy zdrowy rok

    ...klonowy. 4. Dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. 5. Na końcu wmieszaj posiekany koperek i uprażone orzechy. Krewetki z dipem Stopień trudności: dla początkujących Liczba porcji(...) różowy. 4. Podawaj z kawałkami bagietki i dipem przygotowanym z jogurtu i harissy. Crostini z ucieraną ricottą i pieczoną dynią Stopień trudności: dla początkujących Liczba porcji: 10

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • Wielkie grillowanie z batatami

    ..., posmarować marynatą miodową. Podawać z dipem miętowym. Czas przygotowania: ok. 45 minut. Wartości odżywcze w 1 porcji: Energia: 291 kcal / 1220 kJ Białko: 4,83 g Tłuszcz: 3,56

  • Po takim śniadaniu bez wątpienia każdy dzień będzie udany. Jagodzianki, słone tartaletki, niebieska owsianka i napój z ananasem - co o tym myślicie? Tartaletki125 g mąkiszczypta proszku do pieczenia75 g masła1 żółtko Salsa do tartaletek 1 awokado hassosok z limonki1 duży pomidor malinowysól i pieprz do smaku1 jajko Owsianka owocowa „Niebieski błękit"½ płatków owsianych⅓ szklanki waniliowego mleka sojowego niebieska spirulina według uznania250 g malin2 banany250 g borówekopakowanie wiórków...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Dobry sos może całkowicie odmienić smak przygotowywanych przez was dań. Szykując grillowe menu, nie zapomnijcie o zrobieniu przynajmniej kilku, aromatycznych dipów. Fot. 123RF/Picsel O tym jak smakuje danie, bardzo często decydują niepozorne detale. Jednym z takich, zbyt często lekceważonych szczegółów, są sosy podawane do potraw. Niektórzy całkiem o nich zapominają, inni z kolei całkowicie zdają się na ślepy los. Tymczasem odpowiednio przygotowany sos może zamienić przeciętne danie w...

Wideo na temat: salsa dip
  • Przepis na dip musztardowo-miodowy

    Piotr Ogiński tym razem zaprosił miłośników gotowania do swojego ogrodu. Vloger zaprezentował przepis na soczyste szaszłyki, które można podać z oryginalnym dipem z miodu i musztardy oraz ostrą salsą pomidorową. W czym tkwi sekret soczystego i aromatycznego mięsa? (Źródło: Kocham Gotować/x-news)

  • Jak przygotować ostrą, pomidorową salsę?

    Piotr Ogiński tym razem zaprosił miłośników gotowania do swojego ogrodu. Vloger zaprezentował przepis na soczyste szaszłyki, które można podać z oryginalnym dipem z miodu i musztardy oraz ostrą salsą pomidorową. W czym tkwi sekret soczystego i aromatycznego mięsa? (Źródło: Kocham Gotować/x-news)

  • Jak przygotować mięso na szaszłyki?

    Piotr Ogiński tym razem zaprosił miłośników gotowania do swojego ogrodu. Vloger zaprezentował przepis na soczyste szaszłyki, które można podać z oryginalnym dipem z miodu i musztardy oraz ostrą salsą pomidorową. W czym tkwi sekret soczystego i aromatycznego mięsa? (Źródło: Kocham Gotować/x-news)