• Informacje na temat:

    salceson z jablkami

Przepisy na temat: salceson z jablkami
  • Podwyższony cholesterol. Jak przygotowywać wtedy posiłki?

    ...? Zamiast tłustego mięsa zjadaj chude (kurczak, indyk, cielęcina).Wyklucz także wędliny przygotowane z podrobów. Pasztet i salceson powinny na stałe zniknąć z jadłospisu. Pamiętaj o tym, że na...

  • Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu a najlepiej wychodzi mojemu 11 letniemu siostrzencowi:) pyszne ciasto z jablkami

  • Na wyjazd mojej przyjaciółki i jej męża upiekłam im ciasto.

  • ...dla tych co lubią coś szybkiego i słodkiego...

  • Bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto Zawsze się udaje

  • domowy :)

  • Super ciasto z galaretką, kremem karpatkowym i polewą.

  • smaczne, dla amatorów galaretki

  • Ciasto na deser bez pieczenia. Przepis dostałam od koleżanki już wiele lat temu. Cieszy się dużą popularnością w mojej rodzinie. Moje córki je kochają.

  • Spokojnie, w przepisie nie ma salcesonu :D ciasto piernikowe z jabłkami lub, jak w tym wypadku, z powidłami śliwkowymi, smakuje wyśmienicie :)

Artykuły na temat: salceson z jablkami
  • Jak dbać o trzustkę

    ...w wodzie albo na parze, duś, ale bez uprzedniego obsmażania i w ogóle go nie smaż. Nie jedz podrobów, tłustych wędlin, wyrobów typu kaszanka, salceson. Z wędlin wybierz chudą szynkę, polędwicę czy...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Licz z nami kalorie

    ...- 102 kcal; wędzonka wołowa gotowana - 102 kcal; wątrobianka - 231 kcal; pasztet pieczony - 391 kcal; salceson czarny - 336 kcal; ozory w galarecie - 141 kcal; szynka z indyka - 84 kcal; polędwica...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Czy tłuszcz może... odchudzać?

    Wędliny i podroby - Tłusta szynka, baleron, bekon, boczek, salceson, kaszanka, pasztetowa, pasztety, mięso tłuste, najlepiej wieprzowe. • Drób i ryby - Pieczony kurczak ze skórką, gęsi i tłuste...

  • Naukowcy z Uniwersytetu Stanu Waszyngton odkryli, że nie wszystkie jabłka odchudzają w równym stopniu. Która odmiana jabłek ma najsilniejsze działanie odchudzające? Fot. 123RF.COM/PICSEL Giuliana Noratto ze swoim zespołem zwróciła uwagę na substancje, które są zawarte w jabłkach i biologicznie aktywne, ale nie trawione. W badaniu uwzględniła odmiany Granny Smith, Braeburn, Fuji, Gala, Golden Delicious, McIntosh i Red Delicious. Podawała je otyłym myszom. Co takiego w sobie mają "babcine"...

  • Policz swoje kalorie

    ...sopocka 165 kcal; salami popularne 568 kcal; szynka wiejska - 253 kcal; szynka kanapkowa - 102 kcal; wędzonka wołowa gotowana - 102 kcal; wątrobianka - 231 kcal; pasztet pieczony - 391 kcal; salceson...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...

  • Pozornie wydają się być nieszkodliwe. W końcu cóż złego może zrobić nam pestka jabłka? Okazuje się jednak, że czai się w nich potężna trucizna, które może mieć fatalny wpływ na nasze zdrowie. Fot. 123RF/ Picsel Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego...