• Informacje na temat:

    salceson z galaretką

Przepisy na temat: salceson z galaretką
  • Salceson "na młodość"

    Kolagen określany jest białkiem młodości, bo odpowiada za jędrność i sprężystość skóry. Znajduje się m.in. w wyrobach wędliniarskich. Choćby w salcesonie, który ma dużą zawartość tkanki łącznej.

  • Super ciasto z galaretką, kremem karpatkowym i polewą.

  • smaczne, dla amatorów galaretki

  • Ciasto na deser bez pieczenia. Przepis dostałam od koleżanki już wiele lat temu. Cieszy się dużą popularnością w mojej rodzinie. Moje córki je kochają.

  • Zaskoczy wszystkich

  • Kolorowy deser z galaretką- salceson.

  • domowy :)

  • Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu a najlepiej wychodzi mojemu 11 letniemu siostrzencowi:) pyszne ciasto z jablkami

  • Na wyjazd mojej przyjaciółki i jej męża upiekłam im ciasto.

  • Ciasto z owocami

Artykuły na temat: salceson z galaretką
  • Skórę po 50. można odmłodzić

    ...kolagenu można uzupełnić dietą, jedząc galaretki z nóżek wieprzowych, cielęcych czy kurzych łapek. Także podroby i salceson. Jednak warto pamiętać, że nadmiar tych produktów sprzyja tyciu i podwyższa...

  • Sześć sposobów na wzmocnienie stawów

    ...oraz w golonce, podrobach czy salcesonie. Ale uwaga - bez witaminy C włókna kolagenu nie powstaną. Każdy posiłek uzupełniaj więc w bogate w nią warzywa i owoce.  Najwięcej jej w żółtej papryce, owocach...

  • Chcesz mieć jędrną skórę i zdrowe kości? Jedz galarety!

    ...z kurzych łapek, przygotowywać galarety ze ścięgien  i chrząstek oraz galaretki owocowe, jeść salceson, a nawet wysokiej jakości parówki bez szkodliwych dodatków. Z takich substancji nasz organizm...

  • Jak dzięki diecie chronić kości

    ...porowatej kości, a od jej kondycji zależy, w jakim stanie będzie nasz cały układ kostny. Pokarmowe źródła kolagenu to galarety mięsne i rybne, golonka, salceson, zupy sporządzane na wywarze z kurzych...

  • Czego unikać w żywności

    ...i azotyny) - konserwanty i utrwalacze koloru. Stosowane w kiełbasach, szynkach, bekonach, przetworach mięsnych konserwowych i marynowanych mięsach, salcesonach. Mogą być przyczyną zawrotów głowy...