• Informacje na temat:

    sałatki z jajek warstwowa

Przepisy na temat: sałatki z jajek warstwowa
  • Warstwowa sałatka śledziowa

    Efektowne warstwowe sałatki cieszą nie tylko podniebienia biesiadników, ale i ich oczy. Sałatka śledziowa z burakiem powstała z kolorowych "pięter" to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej, które bardzo dobrze przyjęło się również w naszym kraju.

  • Przepis na szybką, kolorową sałatkę warstwową.

  • Warstwowa sałatka

    Ulubiona sałatka wielu Polaków. W sam raz na wyjątkowe okazje

  • zachwyt gości :)

  • Wigilijna sałatka

    ..., cebulkę i ogórki kroimy w kostkę.  6. Jabłka, ziemniaki, ogórki łączymy w miseczce z majonezem, doprawiamy sokiem z połówki cytryny oraz solą i pieprzem. Na wierzchu sałatki układamy naprzemiennie...

  • Wypróbowany przepis na "Sałatka warstwowa"

  • Sałatka śledziowa z buraczkami

    Uwielbiamy sałatki warstwowe, a ten przepis przyda się zwłaszcza w okresie świątecznym. Efektownie podana i smaczna sałatka śledziowa zachwyci twoich gości.

  • kolorowa i zdrowa

  • Wielkanocna sałatka warstwowa

    Składniki: 5 jajek Pół pęczka rzodkiewek 250 g sera gouda 150 g sałaty rzymskiej Natka pietruszki 150 g kwaśnej śmietany 2 -3 łyżki mleka  Sól, pieprz, cukier Składniki: Jaka ugotować na twardo, obrać pokroić w plasterki. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Ser pokroić w kostkę lub paseczki. Sałatę potargać na paseczki. Natkę pietruszki drobno pokroić, wymieszać ze śmietaną, octem...

  • Nowe odkrycie.

Artykuły na temat: sałatki z jajek warstwowa
  • Sałatka warstwowa z jajek

    Kolorowa, pyszna i sycąca.

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkiem

    Sałatka na imprezę albo do pracy.

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Przykryj śledzia pierzynką. Goście będą pod wrażeniem

    Warstwowa sałatka podawana na zimno coraz częściej gości na polskich stołach.

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Właściwości rzeżuchy

    Rzeżucha działa dezynfekująco na układ pokarmowy, wspomaga pracę trzustki, a nawet obniża poziom cukru we krwi. Działa już 1 łyżeczka dodana do potrawy. Możesz ją wykorzystać w daniach: Wieżyczki z jajek Grzanki z pomidorami Rzeżuchowy koktajl Jajeczna sałatka warstwowa Zupa-krem z rzeżuchy Jaja na rzeżusze...

  • Wielkanoc bez pisanek byłaby nieważna. Chcąc żyć w zgodzie z naturą, coraz więcej osób rezygnuje z chemicznych barwników, zastępując je naturalnymi metodami, stosowanymi jeszcze przez nasze prababcie. Fot. 123RF/Picsel Malowanie pisanek to ulubiona, wielkanocna zabawa najmłodszych członków rodziny. Z wielkim sentymentem odnoszą się do niej również dorośli, którzy podczas tego zajęcia na kilka chwil ponownie stają się dziećmi. To fakt, farbowanie jajek ma w sobie coś magicznego. Jednak czasem...

  • Ostro i po turecku

    ..., przywiozła coś znacznie cenniejszego w kuchni - fantazję! Teraz jej popisowym daniem na przyjęciach są faszerowane bakłażany, sałatki z cukinii i pomidorów, oraz wyjątkowo polskie kebaby. Szczególnie ta...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że jest to bardzo wdzięczny temat do kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z...